Новини

UltraSource – новата компактна и много тиха термопомпа от Hoval

12.06.2018 г.

Hoval е не само световно признат производител на отоплителна и климатична техника, но и един от основните двигатели и иноватори в областта на ОВК решенията. „Представеният наскоро от компанията нов модел термопомпа Hoval UltraSource е поредното доказателство за това. Hoval инсталира първата си термопомпа през далечната 1975 г. Новият модел UltraSource отразява този над 40-годишен опит в областта“, коментираха за Инженер.bg от Ховал България. „Hoval UltraSource e високоефективна термопомпа за еднофамилни къщи, която сега дава още повече предимства, сред които по-малки размери, елегантен външен вид и безшумна работа“, допълниха от българския офис на компанията.Термопомпата UltraSource може да използва като източник на енергия околния въздух, земята или подпочвените води. В случаите, когато се добива енергия от въздуха, UltraSource включва и външно тяло, което обикновено се монтира на открито, най-често в двора или градината. В него е поместен вентилатор, с който се осигурява въздухът, използван като източник на енергия.


С UltraSource Hoval слага край на твърдението, че термопомпите са шумни


За да покажат колко тиха е новата термопомпа, от Hoval сравняват шума, генериран от външните тела на различни термопомпи въздух-вода с този от UltraSource. На базата на тези сравнения от компанията са установили, че шумът, генериран от UltraSource е с едни от най-ниските нива за този клас термопомпи.


Вътрешните тела не правят изключение. Освен че са много тихи, те са с възможност за модулация на мощността, което им позволява непрекъснато да адаптират своята работа, съобразно нуждите от отопление. „На практика термопомпата UltraSource е толкова тиха, че не е задължително да бъде монтирана в мазето. Тя може да бъде поставена например в стая за игри или в сервизно помещение“, коментираха от Ховал България.Оптимална енергийна ефективност


Ефективността, която се постига с термопомпата UltraSource, е сред най-високите в нейния клас. „Това е постигнато благодарение на разработената от Hoval технология, която непрекъснато се развива и усъвършенства през годините“, заявиха от Ховал.


Не ви достига пространство? Няма проблем!


Имате тясно стълбище или тесен коридор? Това не е проблем за UltraSource. Със своите компактни размери и външен вид, наподобяващ малък шкаф, термопомпата е лесна за инсталиране и не заема почти никакво пространство. Даже напротив!


С тази термопомпа може да се спести пространство, използвайки модела с вграден резервоар за съхранение на топла вода. По този начин отпада необходимостта от използването на външен резервоар. И не само това. UltraSource може да бъде поставена директно в ъгъла, без това да създава трудности за инсталаторите при присъединяването ѝ към системата.Дизайн, който впечатлява


UltraSource лесно се вписва в интериора, тъй като с външния си вид тя наподобява част от мебелировката. Външното тяло на модела въздух-вода също не отстъпва в това отношение. Външната решетка създава впечатление, че термопомпата е елемент от модерно екстериорно обзавеждане или част от фасадата.


Усъвършенстваната система за управление намалява разходите


Системата за управление, използвана при UltraSource, е усъвършенствана и допринася за допълнително намаляване на оперативните разходи. Тя позволява присъединяване и на други продукти на Hoval, като слънчеви колектори за производство на топла вода или система за жилищна вентилация. Дори фотоволтаични системи могат да бъдат интегрирани, давайки възможнст UltraSource да работи с електроенергия, произведена от слънцето.


Интегрирайки всички отделни елементи, системата за управление допринася за създаването на една единна система, в която всички отделни звена работят в хармония и взаимно допълвайки се, така че резултатът е постигнето на още по-добра ефективност. „Това е лесен начин да се наслаждавате на оптимален комфорт в дома си, като в същото време се грижите за околната среда и за своя портфейл“, заявиха в заключение от Ховал България.Повече информация за Ховал ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материалХовал, Hoval

Още от ОВК