Пазарни акценти / Прегледи

Булклима: Термопомпи с марка Atlantic – високоефективно решение за отопление и БГВ

31.08.2017 г.


Groupe Atlantic е френска компания, водещ световен експерт в разработването на решения за подгряване на вода, отопление, климатизация и вентилация. „В непрекъснат контакт с потребителите, различните търговски марки на групата предлагат богата гама от продукти, отличаващи се с висока ефективност и едновременно с това с конкурентност и екологичност. Продуктите са еднакво подходящи за еднофамилни къщи, апартаменти, офиси, магазини, училища, летища, болници и други индустриални сгради”, разказаха за Инженер.bg от фирма Булклима, която си партнира с Groupe Atlantic и единствена предлага на българския пазар термопомпите с марка Atlantic.

 

Продуктовата гама от термопомпи Atlantic обхваща две серии термопомпи въздух-вода - Alfea и Loria, както и геотермални термопомпи от гамата Atlantic Geolia.

 

 

Термопомпи въздух-вода - серия Alfеa и серия Loria

 

Термопомпите въздух-вода оползотворяват енергията на въздуха за отопление и производство на битова гореща вода (БГВ). Те се състоят от едно външно тяло, свързано към вътрешен хидравличен модул.

 

Термопомпи серия Alfea

 

„Те са чудесно решение за новоизграждани системи или за подмяна на съществуващ котел със или без производство на БГВ. Опционалната възможност с БГВ се предлага като базово изпълнение при моделите DUO”, уточниха от Булклима.

 

Термопомпите Alfea са оборудвани с коаксиален топлообменник, патент на Atlantic, който е потопен в буферен съд. Това му позволява да работи без воден филтър и без баланс вентил. По този начин се гарантира висока надеждност и дългосрочна ефективност.

 

Серията включва нискотемпературни модели с температура на топлоносителя до 55 °C - Alfea Extensa+ и Alfea Extensa Duo+, високотемпературни модели до 60 °C - Alfea Excellia и Alfea Excellia Duo, както и хибридни модели до 80 °C - Alfea Hybrid Duo Oil Low Nox и Alfea Hybrid Duo Gas/Gas R. „Atlantic е първият производител на хибридни термопомпи за масова употреба. Понастоящем фирмата разработва хибридни решения на нафта и газ, които осигуряват отопление и производство на БГВ, чрез технология, обединяваща термопомпа и котел, за достигане температурата на топлоносителя до 80 °С”, коментираха от Булклима.

 

Серията Alfea е с инверторно управление, енргиен клас A++ и COP до 4.52. „Инверторното управление адаптира захранването в зависимост от външната температура с цел да осигури точното количество енергия за постоянно и икономично отопление”, поясниха от Булклима.


 

Термопомпи серия Loria

 

Loria е новата серия компактни термопомпи въздух-вода на Atlantic, включваща моделите Loria и Loria Duo. Тези термопомпи се отличават с ергономичен дизайн и компактни размери, и се явяват практично решение за нови инсталации. Техни отличителни характеристики са инверторно външно тяло; вграден допълнителен ел. нагревател (стандартно); работа с 1 или 2 отоплителни кръга; с опция за работа в режим охлаждане; магнитен филтър срещу замърсявания (стандартно за Loria Duo). Енергийният им клас е A+++, а коефициентът на преобразуване (COP) e до 4.96.

 

Геотермални термопомпи Atlantic Geolia

 

Геотермалните термопомпи използват енергията на земята, за да осигурят оптимален комфорт в жилищата. Термопомпите Atlantic Geolia се монтират в жилището и чрез колектори черпят енергия от земята. „Тази серия термопомпи е съвместима с всякакъв тип колектори - хоризонтални, вертикални, както и подпочвени води”, поясниха от Булклима.

 

Atlantic Geolia са подходящи за отопление и производство на БГВ. Не се влияят от промените във външната температура и са с постоянна производителност, която доставя вода с температура от 60 °C в зависимост от модела и вида на колектора. Коефициентът им на преобразуване е СОР до 4.35 (+0 °C/+35 °C), а енергийният им клас А+++. Могат да се използват с всякакви нискотемпературни отоплителни уреди (подово отопление/охлаждане, радиатори, вентилаторни конвектори).

 

Серията включва 3 модела монофазни термопомпи с мощност 5.7 и 10 kW и 2 модела трифазни, с мощност 13 и 17 kW.

 

Информация за фирма Булклима ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Булклима, Atlantic

Още от ОВК