Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Пазарни акценти / Прегледи

Газови кондензни котли на Viessmann осигуряват оптимална защита срещу развитието на бактерията Легионела

27.02.2019 г.


Една от големите мечти на градския човек, водещ интензивен, забързан живот, подчинен на безмилостното препускане на стрелките на часовника, е да прекарва свободното си време в малки, китни хотелчета сред белоснежната красота на зимата или сгушени сред зелени поля и гори. Но това далеч не е достатъчно, защото и сред най-красивите природни картини комфортът в хотела ще бъде от първостепенно значение за безметежните ни почивни дни! При това комфорт, съчетан със безопасност по отношение на здравето на семействата ни.Немската компания Viessmann, световен лидер в сферата на отоплението, от години инвестира в развоя и производството на високоефективни, надеждни и предпазващи ни от вредни бактерии технически решения. В настоящата статия ще ви разкажем за едно от тях, а за всички останали продукти и системи експертите на Висман България остават на разположение да ви предоставят актуална информация.


В голяма част от отоплителните инсталации, работещи в нискотемпературен режим или поддържащи функция за подгряване на битова гореща вода, която също е в нискотемпературни граници, се създават предпоставки за развитието на животозастрашаващи микроорганизми, сред които е бактерията Легионела. Поради тази причина газовият котел Vitodens 200-W на европейския производител в областта на ОВК инсталациите Viessmann разполага с антилегионелна функция, която поддържа за определено време температура от порядъка на 60 ˚С, с цел да се предотврати развитието ѝ, съобщиха за Инженер.bg от Висман България.


Газовите кондензни котли на Viessmann Vitodens 200-W работят в два режима. Единият е за отопление, а другият – за битово горещо водоснабдяване (БГВ).Подгряването на битова гореща вода се активира, когато температурата на бойлера е с 2.5 °С под зададената стойност. Горелката и помпата за БГВ се включват. Във фабричната настройка, по подразбиране, температурата на топлоносителя на котела е настроена с 20 °C по-висока от зададената стойност на температурата на бойлера. Когато действителната температура се покачи с 2.5 °С над зададената стойност на температурата на бойлера, горелката се изключва и се активира функцията за забавяне на БГВ по време. Температурната разлика от 2.5 °C може да се регулира в ниво 2 на кодиране, на адрес „59” за загряване на БГВ. Тази функция ще затопли бойлера за БГВ до втора температура на зададената за топлата вода в четвъртата фаза. Тя действа като антилегионелна функция, ако подаването на БГВ не се нагрява до 60 °C, по време на редовния график. „Можете да активирате тази функция, като изберете период на превключване за четвъртата времева фаза. Настройките са подробно написани във Vitodens 200-W, B2HA Инструкция за експлоатация“, поясниха от Висман България.В режим на отопление, контролиращото устройство изчислява зададената температура на топлоносителя въз основа на външната или стайната температура и на наклона/изместването на отоплителната крива. Стойността на зададената температура се предава на устройството за управление на горелката. От нея и действителната температура, контролерът на горелката изчислява необходимата степен на модулация и съответно регулира горелката. Температурата на топлоносителя в котела е ограничена до 74 °C или 80 °C от електронния контрол на температурата. Максималната регулируема температурна граница на котела е 82 °C. Фиксираните високи граници на предпазната верига блокират блока за управление на горелката при температура на котелната вода 99º C. „Съответно, в работен режим за отопление температурите са достатъчно високи, за да не се развиват вредни за здравето бактерии“, заявиха в заключение от Висман България.Повече информация за Висман ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Viessmann, Viessmann България, pixabay.com, freepik.com

Още от ОВК