Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Пазарни акценти / Прегледи

Впрегнете слънчевата енергия и през зимата със слънчевите колектори Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM на Viessmann

10.11.2016 г.


Как бихте описали зимата? Бяла, студена, а защо не и слънчева! Какво бихте казали слънчевата енергия да ви служи и през зимата? С новите попълнения към продуктовото портфолио на лидера в сферата на отоплението, климатизацията и вентилация, както и безспорен иноватор - немският производител Viessmann. Двете нови технически решения на компанията Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM притежават специално покритие на абсорбера за защита от прегряване, разработено на базата на иновативната технология ThermProtect. Патентована от Viessmann, новата техника изключва слънчевите колектори при достигане на определена температура.Покритието ThermProtect предотвратява прегряване


„При температури над около 75 °C се променя кристалната структура на абсорберното покритие, многократно се повишава топлинното излъчване и се намалява мощността на колекторите. Така максималната температура на колекторите e значително по-ниска и се предотвратява образуването на пара в соларния кръг“, разказаха от Висман България.


С понижаването на температурата на колекторите кристалната структура на покритието се връща в първоначалното си състояние, след което отново повече от 95% от слънчевата енергия се абсорбират и преобразуват в топлина. Останалите 5% се отразяват. Промяната на кристалната структура е обратима без ограничение и функцията остава трайна във времето на експлоатация.„ThermProtect при Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM повишава допълнително ефективността им в сравнение с други плоски колектори, тъй като няма състояния на стагнация на мощността и те могат отново да отдават топлина по всяко време“, уточниха още от българския офис на фирмата.


Стилен дизайн, подходящ за монтаж на всички покриви


Vitosol 200-FM е правилният избор, когато искате рамката на колектора да е боядисана в избран от вас цвят по RAL. Стандартно рамката е лакирана в тъмно синьо и пасва на почти всички видове покриви. Vitosol 100-FM са налични само в един цвят на алуминиевата рамка.За хармонично вграждане на колекторите в покрива е необходимо да използвате Vitosol 200-FM, Tип SV2G (вертикален) или Тип SH2G (хоризонтален). Колекторите напълно се сливат с покрива.


Трайна плътност и добра изолация


Непрекъснатата извита алуминиева рамка и безшевното захващане на стъклото гарантират трайна плътност и висока стабилност на колекторите. Задната страна на колекторите е устойчива на удар и корозия. Високоефективната топлоизолация намалява топлинните загуби, особено през зимата и преходните сезони.


и лесен монтаж


Колекторите се монтират изключително лесно. Вградените изводи на тръбите за подаване и връщане позволяват опростен и сигурен монтаж на големи колекторни полета посредством гъвкави щекерни връзки от неръждаема стомана. До 12 слънчеви колектора могат лесно и бързо да се свържат в едно колекторно поле. Плоските колектори са универсални по отношение на монтажа – подходящи са за монтаж върху скатни покриви, вграждане в покрива или за свободно стоящ монтаж, например, върху плоски покриви. Опростените системи за монтаж на Viessmann са статично изпитани и направени от устойчиви на корозия елементи от неръждаема стомана и алуминий.


Спечелете с предимствата на плоските селективни колектори Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM:

 - Високоефективни плоски колектори със специално абсорбиращо покритие ThermProtect за защита от прегряване;

 - Край на прегряването и образуването на пара при недостатъчно отнемане на топлина;

 - По-висока ефективност за подпомагане на отоплението и подгряването на битова гореща вода;

 - Трайна плътност благодарение на непрекъсната колекторна рамка и безшевното захващане на стъклото;

 - Бързо и сигурно подвързване с гъвкавите щекерни връзки от неръждаема стомана на Viessmann;

 - С универсално приложение за монтаж на скатни и водоравни покриви, както и за монтаж на фасади;

 - Възможно е хоризонтално или вертикално разположение на колекторите;

 - Атрактивен дизайн, с възможност за индивидуално лакиране на рамката в цвят по RAL (Vitosol 200-FM).


Повече информация за Висман ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Висман България

Още от ОВК