Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Пазарни акценти / Прегледи

Новият контролер TopTronic E на Hoval - сложен отвътре и опростен отвън

12.09.2015 г.


Автоматичното управление на елементите на една отоплителна инсталация създава комфорт и дава сигурност с оглед безпроблемно поддържане на желаните параметри. Независимо от това колко добра е избраната система за контрол и колко възможности предлага тя, ако е прекалено сложна за потребителя, то ползите от нея могат да се окажат незначителни. В този факт се убеждава един от лидерите в областта на системите за отопление Hoval. „Когато започнахме да разработваме контролния модул TopTronic, предназначен за контрол на елементите на отоплителна система, ние попитахме клиентите за най-голямото им безпокойство, а отговорът им бе: сложност”, съобщиха от компанията.


 

Изправени пред сериозно предизвикателството, специалистите на Hoval разработват изцяло нова контролна система, която предлага достатъчно възможности за управление, а в същото време е лесна за използване. „Резултатът може да се нерече инженерен шедьовър, тъй като съчетава висока сложност отвътре и силна опростеност отвън. Ние вярваме, че това ще промени завинаги начина, по който работят котли, термопомпи, бойлери и слънчеви колектори, както и ще ги обедини в една перфектна система”, коментираха за Инженер.bg от Ховал България.

 

„Най-новото поколение котли, термопомпи, бойлери и слънчеви колектори на Hoval са с нова контролна система, която предлага изцяло ново ниво на опростеност, модулност, свързаност и потребителски опит. „Благодарение на нея, инсталациите се управляват с лекота, независимо дали са базирани на един или на няколко енергийни източника за отопление или охлаждане, дали са единична бройка или в каскади до 8 единици”, поясниха от компанията. „Новата ни контролна система слага край на проблемите с различни контролери за управление на различни уреди и системни конфигурации”, допълниха от Ховал България.


 

Стартирането на системата също е много лесно. Асистентът за стартиране напътства потребителя стъпка по стъпка, по време на въвеждане в експлоатация на цялата система, и то със съвсем разбираем текст. Също така сигнализира за всички възможни проблеми. Допълнително улеснение е свързаността на TopTronic E с интернет, което позволява обслужване на клиентите, наблюдаване и оптимизиране на всички системи от разстояние, посредством компютър или мобилно устройство. Модулният хардуер дава възможност лесно да се разширяват съществуващи или нови системи с допълнителни компоненти от Hoval, например, добавяне на друг източник на енергия, допълнително отопление, соларни колектори на покрива или още един бойлер. Това се случва с едно просто действие – включване на още един модул в менюто.


 

Възможностите на TopTronicE, обаче, съвсем не се изчерпват единствено с контрол на отоплителната система. „Съвременните сгради са оборудвани с все повече и повече автоматизация, а TopTronic E е шампион по свързаност”, категорични са от Ховал България. „TopTronicE може да се свърже със системата за управление на сградата, използвана за врати, прозорци, щори, електроенергия и осветление. Той управлява с лекота ModBus или KNX интерфейс, а заедно с големия си „брат” TopTronic Supervisor, образуват ненадминат екип за обслужване на топлофикационни мрежи с визуализация, наблюдение и оптимизация в реално време”, .заявяват в заключение от компанията.

 

Източник на снимковия материал: Hoval, Ховал България

Още от ОВК