Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Пазарни акценти / Прегледи

Нови модели въздухообработващи централи Performance Climate Changer на Trane

10.12.2013 г.

Гамата въздухообрабоващи централи Performance Climate Changer на утвърдения американски производител на оборудване и цялостни решения за отопление, вентилация и климатизация Trane е разширена с нови модели, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ковес, която предлага изделията на Trane на пазара у нас.„Въздухообработващите централи съчетават традиционното за компанията високо качество със съвременни производствени технологии”, коментират от Ковес. „Централите от серията Performance Climate Changer са енергийно-ефективни съоръжения, характеризиращи се с висока производителност, надеждност и ниски инсталационни разходи. Тези въздухообработващи централи се отличават с гъвкавост на отделните компоненти, както и с интегрирани възможности за управление. Осигуряват възможност за пречистване, филтриране, изсушаване, загряване и охлаждане на подавания въздух”, допълват от Ковес. Моделите въздухообработващи централи Performance Climate Changer се предлагат с производителност от 1500 до 60,000 CFM (б.ред. CFM е американска измервателна едицица, абревиатура на отработен кубически фут въздух за минута на квадратен фут площ). Според системата СИ, производителността на централите покрива диапазона от 0.71 до 28.32 m3/s.

Сред предимствата на новите попълнения на серията са подобрена конструкция на корпуса, гарантираща ниско ниво на утечки - ASHRAE 111 Клас 6, добро уплътняване на страничните панели и врати, както и топлинен коефициент на съпротивление 0.6.


„Новите въздухообработващи централи постигат до 50% по-ниски загуби на налягане в сравнение с по-старите конструктивни решения. Те са оборудвани и със сертифицирана система за измерване и контрол на въздушния поток с точност от +/- 5%. Разполагат и с фабрично инсталирана защита от замръзване, както и с изсушителна секция за предотвратяване на проблеми с влажността на въздуха в сградата”, допълват от Ковес.


Източник на снимковия материал: Ковес

 

Във видеото, бихте могли да се запознаете с технически и експлоатационни специфики на въздухообработващите централи  Performance Climate Changer.


Още от ОВК