Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Пазарни акценти / Прегледи

Рекуперативни блокове FHBQ предлага и поддържа на склад Еър Трейд Сентър - България

17.03.2014 г.

Еър Трейд Сентър - България наскоро разшири продуктовото си портфолио с рекуперативни блокове FHBQ, съобщиха за Инженер.bg от компанията. Блоковете са подходящи за контролиране на качеството на въздуха с цел постигане на оптимален комфорт при изграждане на вентилационни системи за магазини, офиси, ресторанти и други сградни приложения. Рекуперативните блокове FHBQ осигуряват вентилация на помещенията, подобрявайки микроклимата чрез подаване на пресен въздух и отвеждане на застоялия въздух. Загряването или съответно охлаждането на подавания въздух до температура близка до стайната, се извършва във вътрешния топлообменник на рекуперативния блок чрез енергийно оползотворяване на топлинната енергия, съдържаща се в застоелия стаен въздух. „По този начин се постига оползотворяване на отпадната топлина с ефективност до 88 %”, коментират за Инженер.bg от Еър Трейд Сентър - България.

 

Сред характеристиките на блоковете FHBQ е ниско шумово ниво, постигнато благодарение на използването на вентилатори, специално проектирани за безшумна работа. Блоковете осигуряват и филтриране на подавания въздух чрез вграден филтър, който пречиства въздуха от прах и дребни частици. „Рекуперативните блокове FHBQ се предлагат в разнообразие от серии и модели. Широката продуктова гама покрива изисквания на различни сгради и помещения”, поясняват от Еър Трейд Сентър - България.

 

От компанията допълват, че моделите със захранване 200V са с три скорости на вентилатора, а моделите със захранване 380V са с една скорост. Условията, при които блоковете са изпитани са: ефективност при охлаждане: температура в помещението: 27°C DB, 20°C WB, температура на въздуха: 35°C DB, 29°C WB; ефективност при отопление: температура в помещението: 20°C DB, 14°C WB, температура на въздуха: 5°C DB, 2°C WB. Шумовото ниво е измерено в съответствие с ISO 5151 - на разстояние 1 m. Условията на работа на рекуперативните блокове са: температура на въздуха 15 - 50 °C, относителна влажност на въздуха:

 

Източник на снимковия материал: Еър Трейд Сентър – България.

Още от ОВК