Пазарни акценти / Прегледи

Рувекс: Геотермалните инсталации GSHP на De Dietrich осигуряват надеждно отопление и БВГ

22.03.2019 г.


„Температурата на земната кора на дълбочина 3 m е около 12-16 °С, оставайки относително постоянна, независимо от сезона. Геотермалната енергия е най-ефективният и надежден източник на топлина при всички климатични условия, при това е възобновяема. Извлечена чрез термопомпи, тя може да се използва за отопление през зимата, охлаждане през лятото, производство на БГВ (битово горещо водоснабдяване), загряване на вода за басейни и др. Доказателство са системите GSHP на De Dietrich“, разказаха за Инженер.bg от фирма Рувекс, партньор на доказания немски производител за българския пазар.


 

Геотермалните инсталации GSHP на De Dietrich извличат топлина от земята чрез вертикални или хоризонтални колектори, в зависимост от структурата ѝ, и я предават на вода, циркулираща в системите за отопление или за подгрев на БГВ в жилището. При хоризонтални колектори, топлинната енергията се извлича от тръби, вкопани в почвата на дълбочина между 80 и 120 cm. Водата циркулира в тези тръби и пренася топлината към термопомпите. При вертикални колектори, тръбният контур е положен в сондаж, който може да бъде на дълбочина до 100 m. Той носи вода, която извлича топлината от земята и я пренася към термопомпите.

 

„Използването на топлината на подпочвените води при сондажи от 5 до 10 m чрез термопомпи GSHP осигурява постоянна температура за отопление на дома. Водата в сондажа се връща обратно в земята след отнемането на необходимата топлина“, разясниха от българската компания.


 

Предлаганите от Рувекс инверторни термопомпи GSHP се отличават с висока производителност – COP до 5.6 при 10 °C. „Те спестяват до 80% от разходите за отопление, тъй като за всеки 1 kWh потребление на електроенергия, термопомпата произвежда средно 5 kWh топлина. Така, на практика получавате 4 kWh безплатно“, подчертаха от фирмата. Помпите от серията напълно отговарят на европейските стандарти за екодизайн и енергийно етикетиране, като осигуряват ефективност до клас A++ за отопление и гореща вода.

 

Термопомпата GSHP е лесна за инсталиране във всяка сграда, независимо дали е съществуваща или новоизградена. Вътрешният модул, поставен вертикално под модула на термопомпата или заедно с него, позволява побирането му в малки пространства. Той осигурява широк диапазон на мощност – от 5 до 27 kW, а използването му ще ограничи консумацията на течни и твърди горива и значително ще намали емисиите на CO2.


 

GSHP е снабдена и с управление Diematic iSystem с нов високотехнологичен дизайн, широк LCD екран и вградено мини ръководство. Поддържа разширени функции и опции да управлява няколко отоплителни кръга (радиатори, подово отопление, басейн, БГВ и др.).


 

„Изборът на високоефективна термопомпа за отопление означава избор на енергия, която опазва природата. Геотермалните термопомпи GSHP на De Dietrich могат да се комбинират със слънчева отоплителна система или с котел, като осигуряват висока производителност и целогодишен комфорт“, коментираха от Рувекс.

 

Ако този продукт ви интересува, можете да потърсите повече информация от специалистите на Рувекс или да посетите щанда на компанията на изложението ЕЕ и ВЕИ, което ще се проведе от 16 до 18 април 2019 г. „На щанд D 11, в зала 5 в Интер Експо Център – София ще можете да закупите този и още много продукти на специална промоционална цена“, съобщиха от компанията.

 

Повече информация за Рувекс АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Рувекс, De Dietrich

Още от ОВК