Пазарни акценти / Прегледи

 • Забележителни нива на ефективност, комфорт и производителност при климатизацията на търговски обекти

  Забележителни нива на ефективност, комфорт и производителност при климатизацията на търговски обекти

  Toshiba представя ново външно тяло Super Digital Inverter, работещо с фреон R32, и с клас на енергийна ефективност A +++, съобщиха за Инженер.bg от фирма АХИ Кериър HVAC България ЕООД, която има права за продажба и сервизна поддръжка на продуктите за климатизация с марка Carrier и Toshiba в България. “Новото поколение инверторни климатици Super Digital Inverter (SDI) на Toshiba са предназначени за климатизация на малки и средни по големина обекти“, допълниха от фирмата.

 • Булклима: Термопомпи с марка Atlantic – високоефективно решение за отопление и БГВ

  Булклима: Термопомпи с марка Atlantic – високоефективно решение за отопление и БГВ

  Groupe Atlantic е френска компания, водещ световен експерт в разработването на решения за подгряване на вода, отопление, климатизация и вентилация. „В непрекъснат контакт с потребителите, различните търговски марки на групата предлагат богата гама от продукти, отличаващи се с висока ефективност и едновременно с това с конкурентност и екологичност”, разказаха за Инженер.bg от Булклима, която единствена предлага на българския пазар термопомпите Atlantic.

 • Най-висок клас енергийна ефективност? Мисията възможна с двигателя MGE Model J на Grundfos

  Най-висок клас енергийна ефективност? Мисията възможна с двигателя MGE Model J на Grundfos

  Датският производител на помпени решения Grundfos неотдавна обяви разработването на свой собствен двигател с честотно регулиране, за което Инженер.bg вече ви информира. „MGE PMSM постига най-високия клас на енергийна ефективност към момента – IE5. Резултатите от конкретни примери сочат, че може да се постигне редуциране на консумираната енергия с 30%, а в някои случаи, дори и с 50%", коментираха за Инженер.bg от Грундфос България.

 • Кериър Хладилна Техника – доказаният партньор в доставката, монтажа и сервиза на професионално хладилно оборудване

  Кериър Хладилна Техника – доказаният партньор в доставката, монтажа и сервиза на професионално хладилно оборудване

  Кериър Хладилна Техника е водещ производител и доставчик на високоефективни хладилни решения за търговски и промишлени приложения, както и доказан партньор на дребно в доставката, монтажа и сервизирането на професионално хладилно оборудване. „Историята, свързана със създателя на първата хладилна машина – Карл фон Линде (Carl von Linde), е повече от впечатляваща“, разказаха за Инженер.bg от Кериър Хладилна Техника – Клон България КЧТ.

 • Кериър Хладилна Техника – доказаният партньор в доставката, монтажа и сервиза на професионално хладилно оборудване

  Кериър Хладилна Техника – доказаният партньор в доставката, монтажа и сервиза на професионално хладилно оборудване

  Кериър Хладилна Техника е водещ производител и доставчик на високоефективни хладилни системи и хладилни витрини за търговско и индустриално приложение. Разработвайки изделията на базата на най-новите тенденции и нуждите на клиентите, Carrier предлага пълна гама от последно поколение хладилни витрини, фризери и хладилни системи. „Историята, свързана със създателя на първата хладилна машина – Карл фон Линде (Carl von Linde), е повече от впечатляваща“, разказаха за Инженер.bg от Кериър Хладилна Техника – Клон България КЧТ.

 • TechRoom – признатият специалист в сферата на строително-информационните системи и технологии (BIM)

  TechRoom – признатият специалист в сферата на строително-информационните системи и технологии (BIM)

  Техруум ЕООД е утвърдена компания, предлагаща услуги и продукти в областта на иновациите, технологиите и строително-информационните системи. Фирмата развива и предоставя нови процеси, инструменти и услуги за архитекти, инженери, изпълнители, мениджъри, строители, производители, както и за инвеститори и собственици. Сред богатото портфолио от предлагани услуги на TechRoom са: управление на проекти, инженеринг, създаване на BIM стандарти, внедряване на BIM и др.

 • Пълни технически данни и алгоритъм за избор в новия каталог на Systemair за пожаробезопасност

  Пълни технически данни и алгоритъм за избор в новия каталог на Systemair за пожаробезопасност

  Шведската компания Systemair, лидер в производството на решения за ОВК системи, издаде нов каталог, обединяващ цялата гама продукти за пожаробезопасност, предлагани от компанията, съобщиха за Инженер.bg от българския й офис. Каталогът предоставя пълна техническа информация за противопожарните и противодимни клапи на Systemair. В допълнение към информацията за продуктите, на последните страници на каталога е публикуван бърз алгоритъм, улесняващ техния избор.

 • Danfoss Valve Preset App – мощен онлайн инструмент за бърз и коректен избор на вентили

  Danfoss Valve Preset App – мощен онлайн инструмент за бърз и коректен избор на вентили

  Всяка година стотици хиляди радиаторни вентили от сериите RA-N, RA-UN и RA-DV на водещия датски производител на решения за отоплителни системии топлофикационна автоматика Danfoss се монтират по целия свят. Всички те разполагат с вградена функционална възможност за предварителна настройка, позволяваща прецизно задаване на изчисления дебит. Допълнително тяхно предимство е лесната им настройка, без да е необходимо използването на специални инструменти.

 • Grundfos търси иновативни проекти! Побързайте, срокът е до 31 март!

  Grundfos търси иновативни проекти! Побързайте, срокът е до 31 март!

  Грундфос България предизвиква всички творчески и иновативно мислещи специалисти! „Ако ти си проектант, който прилага най-съвременни технически решения и технологии от последно поколение в своите проекти, те каним да ни изпратиш своя идея в срок до 31 март 2017 г. и да се състезаваш за голямата награда – пътуване до Дания“, обявиха за Инженер.bg от водещата компания. Важно условие за участие в инициативата на Grundfos е проектът да бъде реализиран или в процес на реализация, като големината му не е от значение.

 • Уловете максимално слънчевите лъчи с плоските селективни колектори Vitosol 100-FM/Vitosol 200-FM на Viessmann

  Уловете максимално слънчевите лъчи с плоските селективни колектори Vitosol 100-FM/Vitosol 200-FM на Viessmann

  С бавното оттегляне на зимата и настъпването на пролетта, слънцето, със своите топли лъчи, все по-често и по-осезателно ни напомня за неизчерпаемата си енергия. Енергия, която е не само достъпна и напълно безплатна, но и която лесно може да работи в наша полза. Как да се случи това? Възможно решение е инвестицията в слънчеви колектори за производство на топла вода. Добър избор са плоските селективни колектори Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM на немската компания Viessmann.

Още от ОВК