Пазарни акценти / Прегледи

 • Grundfos търси иновативни проекти! Побързайте, срокът е до 31 март!

  Grundfos търси иновативни проекти! Побързайте, срокът е до 31 март!

  Грундфос България предизвиква всички творчески и иновативно мислещи специалисти! „Ако ти си проектант, който прилага най-съвременни технически решения и технологии от последно поколение в своите проекти, те каним да ни изпратиш своя идея в срок до 31 март 2017 г. и да се състезаваш за голямата награда – пътуване до Дания“, обявиха за Инженер.bg от водещата компания. Важно условие за участие в инициативата на Grundfos е проектът да бъде реализиран или в процес на реализация, като големината му не е от значение.

 • Уловете максимално слънчевите лъчи с плоските селективни колектори Vitosol 100-FM/Vitosol 200-FM на Viessmann

  Уловете максимално слънчевите лъчи с плоските селективни колектори Vitosol 100-FM/Vitosol 200-FM на Viessmann

  С бавното оттегляне на зимата и настъпването на пролетта, слънцето, със своите топли лъчи, все по-често и по-осезателно ни напомня за неизчерпаемата си енергия. Енергия, която е не само достъпна и напълно безплатна, но и която лесно може да работи в наша полза. Как да се случи това? Възможно решение е инвестицията в слънчеви колектори за производство на топла вода. Добър избор са плоските селективни колектори Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM на немската компания Viessmann.

 • Grundfos разработи собствен синхронен двигател с изключително висока енергийна ефективност

  Grundfos разработи собствен синхронен двигател с изключително висока енергийна ефективност

  След няколко години развой, стотици часове проучвания, конструиране и тестване, датската компания Grundfos обяви пазарния дебют на собствен синхронен двигател с честотно регулиране – гамата MGE, която покрива мощностния диапазон от 0.25 до 22 kW. Поставените цели са постигане на максимален комфорт за потребителя, разширяване на функционалните възможности на произвежданите помпи, повишаване надеждността на оборудването и развитие на системите за техния контрол.

 • Моделирането с BIM при проектиране и строителство набира все по-голяма популярност в България

  Моделирането с BIM при проектиране и строителство набира все по-голяма популярност в България

  Моделирането с BIM (Building Information Modeling) при проектиране и строителство набира все по-голяма популярност в България, показва проучване на Инженер.bg, което проведохме по идея на Hoval България. Според проучването над 71% от българските фирми, включили се в изследването, използват BIM файлове в работата си, но голяма част от респондентите смятат, че не разбират REVIT напълно и имат нужда от обучение, консултации и създаване на стандарти за работа.

 • Инженер.bg, съвместно с инж. Светослав Влашки, ще дискутира тенденциите в хладилните и термопомпени системи

  Инженер.bg, съвместно с инж. Светослав Влашки, ще дискутира тенденциите в хладилните и термопомпени системи

  Уважаеми приятели, колеги и читатели на Инженер.bg!
  Снежната виелица затрупва всичко навън, но не и желанието на Инженер.bg да бъде ваш доверен партньор, отговаряйки на потребностите от актуална и полезна информация. Щастливи сме да обявим началото на най-новата ни рубрика “Хладилни системи“, която ще списваме специално за вас заедно с доказания специалист по хладилни и термопомпени системи инж. Светослав Влашки!

 • Вило България с нова сервизна база в столицата

  Вило България с нова сервизна база в столицата

  Утвърденият доставчик на помпи и помпени решения за отопление, климатизация, водоснабдяване, отпадни и дренажни води Вило България откри нова сервизна база в столицата, обявиха за Инженер.bg от дружеството. Адресът на сервиза е гр. София, ж.к. Младост 3, ул. „Инж. Георги Белов“ 2. „Сервизният екип на Вило е на разположение всеки работен ден, през цялата година. Ние имаме за цел само едно – да изпълним вашите изисквания отвъд очакванията – лице в лице, надеждно и бързо“, заявиха от компанията.

 • Впрегнете слънчевата енергия и през зимата със слънчевите колектори Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM на Viessmann

  Впрегнете слънчевата енергия и през зимата със слънчевите колектори Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM на Viessmann

  Как бихте описали зимата? Бяла, студена, а защо не и слънчева! Какво бихте казали слънчевата енергия да ви служи и през зимата? С новите попълнения към продуктовото портфолио на лидера в сферата на отоплението, климатизацията и вентилация, както и безспорен иноватор - немският производител Viessmann. Двете нови технически решения на компанията Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM притежават специално покритие на абсорбера за защита от прегряване, разработено на базата на технологията ThermProtect.

 • ВИДЕО: BHTC България осигурява работа на над 250 души в производствената си база в Божурище

  ВИДЕО: BHTC България осигурява работа на над 250 души в производствената си база в Божурище

  Бер-Хелла Термоконтрол България е подразделение на утвърдения производител на климатични системи за автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) със седалище в Германия. „Компанията стъпва за пръв път на българския пазар през 2013 г. На 20 май 2015 г. направи официално откриване на предприятие у нас за производство на панели за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили“, разказаха за Инженер.bg от българския офис на фирмата.

 • Специализирани честотни регулатори VLT HVAC Drive на Danfoss за сектор „Сградна автоматизация“ от Бандени

  Специализирани честотни регулатори VLT HVAC Drive на Danfoss за сектор „Сградна автоматизация“ от Бандени

  Водещата технологична компания Danfoss постоянно се грижи да поддържа и развива лидерските си позиции за продукти с приложение в най-различни индустриални области, включително и в сектора на сградната автоматизация. Специализираните честотни регулатори VLT HVAC на датския производител се отличават освен с традиционните за Danfoss качество и надеждност, така и с възможности за енергийна ефективност, функционалност, технически възможности и гъвкавост.

 • Би Джи Ар Груп разшири обширното си портфолио с VRF системи Clint

  Би Джи Ар Груп разшири обширното си портфолио с VRF системи Clint

  От април 2016 г. Би Джи Ар Груп, доказана българска инженерингова и търговска фирма, допълни широката си гама от решения за централна и битова климатизация с новите VRF системи Clint. „Серията VRF продукти е решена конструктивно с инверторни компресори и вентилатори, които гарантират висока енергийна ефективност и отлични технически характеристики“, коментираха за Инженер.bg от Би Джи Ар Груп. Вътрешните тема на VRF системите могат да бъдат различни видове, а външните – VRF и mini VRF, за които ще прочетете в статията.

Още от ОВК