Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Пазарни акценти / Прегледи

 • Най-висок клас енергийна ефективност? Мисията възможна с двигателя MGE Model J на Grundfos

  Най-висок клас енергийна ефективност? Мисията възможна с двигателя MGE Model J на Grundfos

  Датският производител на помпени решения Grundfos неотдавна обяви разработването на свой собствен двигател с честотно регулиране, за което Инженер.bg вече ви информира. „MGE PMSM постига най-високия клас на енергийна ефективност към момента – IE5. Резултатите от конкретни примери сочат, че може да се постигне редуциране на консумираната енергия с 30%, а в някои случаи, дори и с 50%", коментираха за Инженер.bg от Грундфос България.

 • Кериър Хладилна Техника – доказаният партньор в доставката, монтажа и сервиза на професионално хладилно оборудване

  Кериър Хладилна Техника – доказаният партньор в доставката, монтажа и сервиза на професионално хладилно оборудване

  Кериър Хладилна Техника е водещ производител и доставчик на високоефективни хладилни решения за търговски и промишлени приложения, както и доказан партньор на дребно в доставката, монтажа и сервизирането на професионално хладилно оборудване. „Историята, свързана със създателя на първата хладилна машина – Карл фон Линде (Carl von Linde), е повече от впечатляваща“, разказаха за Инженер.bg от Кериър Хладилна Техника – Клон България КЧТ.

 • Кериър Хладилна Техника – доказаният партньор в доставката, монтажа и сервиза на професионално хладилно оборудване

  Кериър Хладилна Техника – доказаният партньор в доставката, монтажа и сервиза на професионално хладилно оборудване

  Кериър Хладилна Техника е водещ производител и доставчик на високоефективни хладилни системи и хладилни витрини за търговско и индустриално приложение. Разработвайки изделията на базата на най-новите тенденции и нуждите на клиентите, Carrier предлага пълна гама от последно поколение хладилни витрини, фризери и хладилни системи. „Историята, свързана със създателя на първата хладилна машина – Карл фон Линде (Carl von Linde), е повече от впечатляваща“, разказаха за Инженер.bg от Кериър Хладилна Техника – Клон България КЧТ.

 • TechRoom – признатият специалист в сферата на строително-информационните системи и технологии (BIM)

  TechRoom – признатият специалист в сферата на строително-информационните системи и технологии (BIM)

  Техруум ЕООД е утвърдена компания, предлагаща услуги и продукти в областта на иновациите, технологиите и строително-информационните системи. Фирмата развива и предоставя нови процеси, инструменти и услуги за архитекти, инженери, изпълнители, мениджъри, строители, производители, както и за инвеститори и собственици. Сред богатото портфолио от предлагани услуги на TechRoom са: управление на проекти, инженеринг, създаване на BIM стандарти, внедряване на BIM и др.

 • Пълни технически данни и алгоритъм за избор в новия каталог на Systemair за пожаробезопасност

  Пълни технически данни и алгоритъм за избор в новия каталог на Systemair за пожаробезопасност

  Шведската компания Systemair, лидер в производството на решения за ОВК системи, издаде нов каталог, обединяващ цялата гама продукти за пожаробезопасност, предлагани от компанията, съобщиха за Инженер.bg от българския й офис. Каталогът предоставя пълна техническа информация за противопожарните и противодимни клапи на Systemair. В допълнение към информацията за продуктите, на последните страници на каталога е публикуван бърз алгоритъм, улесняващ техния избор.

 • Danfoss Valve Preset App – мощен онлайн инструмент за бърз и коректен избор на вентили

  Danfoss Valve Preset App – мощен онлайн инструмент за бърз и коректен избор на вентили

  Всяка година стотици хиляди радиаторни вентили от сериите RA-N, RA-UN и RA-DV на водещия датски производител на решения за отоплителни системии топлофикационна автоматика Danfoss се монтират по целия свят. Всички те разполагат с вградена функционална възможност за предварителна настройка, позволяваща прецизно задаване на изчисления дебит. Допълнително тяхно предимство е лесната им настройка, без да е необходимо използването на специални инструменти.

 • Grundfos търси иновативни проекти! Побързайте, срокът е до 31 март!

  Grundfos търси иновативни проекти! Побързайте, срокът е до 31 март!

  Грундфос България предизвиква всички творчески и иновативно мислещи специалисти! „Ако ти си проектант, който прилага най-съвременни технически решения и технологии от последно поколение в своите проекти, те каним да ни изпратиш своя идея в срок до 31 март 2017 г. и да се състезаваш за голямата награда – пътуване до Дания“, обявиха за Инженер.bg от водещата компания. Важно условие за участие в инициативата на Grundfos е проектът да бъде реализиран или в процес на реализация, като големината му не е от значение.

 • Уловете максимално слънчевите лъчи с плоските селективни колектори Vitosol 100-FM/Vitosol 200-FM на Viessmann

  Уловете максимално слънчевите лъчи с плоските селективни колектори Vitosol 100-FM/Vitosol 200-FM на Viessmann

  С бавното оттегляне на зимата и настъпването на пролетта, слънцето, със своите топли лъчи, все по-често и по-осезателно ни напомня за неизчерпаемата си енергия. Енергия, която е не само достъпна и напълно безплатна, но и която лесно може да работи в наша полза. Как да се случи това? Възможно решение е инвестицията в слънчеви колектори за производство на топла вода. Добър избор са плоските селективни колектори Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM на немската компания Viessmann.

 • Grundfos разработи собствен синхронен двигател с изключително висока енергийна ефективност

  Grundfos разработи собствен синхронен двигател с изключително висока енергийна ефективност

  След няколко години развой, стотици часове проучвания, конструиране и тестване, датската компания Grundfos обяви пазарния дебют на собствен синхронен двигател с честотно регулиране – гамата MGE, която покрива мощностния диапазон от 0.25 до 22 kW. Поставените цели са постигане на максимален комфорт за потребителя, разширяване на функционалните възможности на произвежданите помпи, повишаване надеждността на оборудването и развитие на системите за техния контрол.

 • Моделирането с BIM при проектиране и строителство набира все по-голяма популярност в България

  Моделирането с BIM при проектиране и строителство набира все по-голяма популярност в България

  Моделирането с BIM (Building Information Modeling) при проектиране и строителство набира все по-голяма популярност в България, показва проучване на Инженер.bg, което проведохме по идея на Hoval България. Според проучването над 71% от българските фирми, включили се в изследването, използват BIM файлове в работата си, но голяма част от респондентите смятат, че не разбират REVIT напълно и имат нужда от обучение, консултации и създаване на стандарти за работа.

Още от ОВК