Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Пазарни акценти / Прегледи

 • Инженер.bg, съвместно с инж. Светослав Влашки, ще дискутира тенденциите в хладилните и термопомпени системи

  Инженер.bg, съвместно с инж. Светослав Влашки, ще дискутира тенденциите в хладилните и термопомпени системи

  Уважаеми приятели, колеги и читатели на Инженер.bg!
  Снежната виелица затрупва всичко навън, но не и желанието на Инженер.bg да бъде ваш доверен партньор, отговаряйки на потребностите от актуална и полезна информация. Щастливи сме да обявим началото на най-новата ни рубрика “Хладилни системи“, която ще списваме специално за вас заедно с доказания специалист по хладилни и термопомпени системи инж. Светослав Влашки!

 • Вило България с нова сервизна база в столицата

  Вило България с нова сервизна база в столицата

  Утвърденият доставчик на помпи и помпени решения за отопление, климатизация, водоснабдяване, отпадни и дренажни води Вило България откри нова сервизна база в столицата, обявиха за Инженер.bg от дружеството. Адресът на сервиза е гр. София, ж.к. Младост 3, ул. „Инж. Георги Белов“ 2. „Сервизният екип на Вило е на разположение всеки работен ден, през цялата година. Ние имаме за цел само едно – да изпълним вашите изисквания отвъд очакванията – лице в лице, надеждно и бързо“, заявиха от компанията.

 • Впрегнете слънчевата енергия и през зимата със слънчевите колектори Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM на Viessmann

  Впрегнете слънчевата енергия и през зимата със слънчевите колектори Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM на Viessmann

  Как бихте описали зимата? Бяла, студена, а защо не и слънчева! Какво бихте казали слънчевата енергия да ви служи и през зимата? С новите попълнения към продуктовото портфолио на лидера в сферата на отоплението, климатизацията и вентилация, както и безспорен иноватор - немският производител Viessmann. Двете нови технически решения на компанията Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM притежават специално покритие на абсорбера за защита от прегряване, разработено на базата на технологията ThermProtect.

 • ВИДЕО: BHTC България осигурява работа на над 250 души в производствената си база в Божурище

  ВИДЕО: BHTC България осигурява работа на над 250 души в производствената си база в Божурище

  Бер-Хелла Термоконтрол България е подразделение на утвърдения производител на климатични системи за автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) със седалище в Германия. „Компанията стъпва за пръв път на българския пазар през 2013 г. На 20 май 2015 г. направи официално откриване на предприятие у нас за производство на панели за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили“, разказаха за Инженер.bg от българския офис на фирмата.

 • Специализирани честотни регулатори VLT HVAC Drive на Danfoss за сектор „Сградна автоматизация“ от Бандени

  Специализирани честотни регулатори VLT HVAC Drive на Danfoss за сектор „Сградна автоматизация“ от Бандени

  Водещата технологична компания Danfoss постоянно се грижи да поддържа и развива лидерските си позиции за продукти с приложение в най-различни индустриални области, включително и в сектора на сградната автоматизация. Специализираните честотни регулатори VLT HVAC на датския производител се отличават освен с традиционните за Danfoss качество и надеждност, така и с възможности за енергийна ефективност, функционалност, технически възможности и гъвкавост.

 • Би Джи Ар Груп разшири обширното си портфолио с VRF системи Clint

  Би Джи Ар Груп разшири обширното си портфолио с VRF системи Clint

  От април 2016 г. Би Джи Ар Груп, доказана българска инженерингова и търговска фирма, допълни широката си гама от решения за централна и битова климатизация с новите VRF системи Clint. „Серията VRF продукти е решена конструктивно с инверторни компресори и вентилатори, които гарантират висока енергийна ефективност и отлични технически характеристики“, коментираха за Инженер.bg от Би Джи Ар Груп. Вътрешните тема на VRF системите могат да бъдат различни видове, а външните – VRF и mini VRF, за които ще прочетете в статията.

 • Siemens и IBM – партньори в развоя на облачно базирани решения за енергиен мениджмънт от най-ново поколение

  Siemens и IBM – партньори в развоя на облачно базирани решения за енергиен мениджмънт от най-ново поколение

  Направление Сградни технологии на Siemens и IBM обявиха намерението си за съвместна разработка на облачно базирани решения, които ще съчетаят професионалния опит на Siemens в сградните системи и възможностите на IBM в областта на компютърните мрежи на физически обекти IoT (InternetofThings). Целта е да се използва максимално потенциалът на сградите, а чрез данните от тяхната експлоатация да се постигне енергийна ефективност във всички аспекти от използването им.

 • Децентрализирани климатични системи на Hoval – подходящ избор за големи еднообемни сгради

  Децентрализирани климатични системи на Hoval – подходящ избор за големи еднообемни сгради

  Производствените и логистичните халета, хипермаркетите и другите еднообемни сгради поставят ОВК системите пред голямо предизвикателство. Поради своята голяма площ и височина, досега известните на пазара обикновени конвенционални системи са неподходящи за тях. Специалистите от Hoval, обаче, се заемат сериозно с въпроса да намерят подходящо решение, което да отговаря на изискванията и нуждите за всяка сграда. И успяват – с децентрализираните климатични системи Hoval.

 • Високоефективно отоплениe и производство на БГВ с термопомпите MARA W на Thermocold

  Високоефективно отоплениe и производство на БГВ с термопомпите MARA W на Thermocold

  MARA W e мултифункционална геотермална термопомпа вода-вода, производство на италианската компания Thermocold. „Тя е утвърден производител, държащ на високото качество на своите продукти, който непрекъснато се стреми да предложи на клиентите си креативни, иновативни и високотехнологични решения за отопление и климатизация. Доказателство за това са и термопомпите MARA W”, коментираха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал, партньор на италианската компания у нас.

 • Новият контролер TopTronic E на Hoval - сложен отвътре и опростен отвън

  Новият контролер TopTronic E на Hoval - сложен отвътре и опростен отвън

  Автоматичното управление на елементите на една отоплителна инсталация създава комфорт и дава сигурност с оглед безпроблемно поддържане на желаните параметри. Независимо от това колко добра е избраната система за контрол и колко възможности предлага тя, ако е прекалено сложна за потребителя, то ползите от нея могат да се окажат незначителни. В този факт се убеждава един от лидерите в областта на системите за отопление Hoval.

Още от ОВК