Пазарни акценти / Прегледи

 • Siemens и IBM – партньори в развоя на облачно базирани решения за енергиен мениджмънт от най-ново поколение

  Siemens и IBM – партньори в развоя на облачно базирани решения за енергиен мениджмънт от най-ново поколение

  Направление Сградни технологии на Siemens и IBM обявиха намерението си за съвместна разработка на облачно базирани решения, които ще съчетаят професионалния опит на Siemens в сградните системи и възможностите на IBM в областта на компютърните мрежи на физически обекти IoT (InternetofThings). Целта е да се използва максимално потенциалът на сградите, а чрез данните от тяхната експлоатация да се постигне енергийна ефективност във всички аспекти от използването им.

 • Децентрализирани климатични системи на Hoval – подходящ избор за големи еднообемни сгради

  Децентрализирани климатични системи на Hoval – подходящ избор за големи еднообемни сгради

  Производствените и логистичните халета, хипермаркетите и другите еднообемни сгради поставят ОВК системите пред голямо предизвикателство. Поради своята голяма площ и височина, досега известните на пазара обикновени конвенционални системи са неподходящи за тях. Специалистите от Hoval, обаче, се заемат сериозно с въпроса да намерят подходящо решение, което да отговаря на изискванията и нуждите за всяка сграда. И успяват – с децентрализираните климатични системи Hoval.

 • Високоефективно отоплениe и производство на БГВ с термопомпите MARA W на Thermocold

  Високоефективно отоплениe и производство на БГВ с термопомпите MARA W на Thermocold

  MARA W e мултифункционална геотермална термопомпа вода-вода, производство на италианската компания Thermocold. „Тя е утвърден производител, държащ на високото качество на своите продукти, който непрекъснато се стреми да предложи на клиентите си креативни, иновативни и високотехнологични решения за отопление и климатизация. Доказателство за това са и термопомпите MARA W”, коментираха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал, партньор на италианската компания у нас.

 • Новият контролер TopTronic E на Hoval - сложен отвътре и опростен отвън

  Новият контролер TopTronic E на Hoval - сложен отвътре и опростен отвън

  Автоматичното управление на елементите на една отоплителна инсталация създава комфорт и дава сигурност с оглед безпроблемно поддържане на желаните параметри. Независимо от това колко добра е избраната система за контрол и колко възможности предлага тя, ако е прекалено сложна за потребителя, то ползите от нея могат да се окажат незначителни. В този факт се убеждава един от лидерите в областта на системите за отопление Hoval.

 • Ви Ей Си България: икономия на гориво от 35% до 50% с газовите лъчисти нагреватели на Schwank

  Ви Ей Си България: икономия на гориво от 35% до 50% с газовите лъчисти нагреватели на Schwank

  Газовите тъмни тръбни нагреватели на Schwank са оптимално техническо решение, осигуряващо високо ниво на комфорт и широка функционалност при отопление на помещения с различно приложение, имащи сравнително ниска или средна височина. „С тези нагреватели се постига равномерно и комфортно разпределение на топлината, както и висока ефективност. Икономиите на гориво могат да достигнат от 35% до 50%, сравнено с топловъздушните отоплителни системи”.

 • Инверторна сплит система U-Crown на GREE: Енергиен клас А++, ефективно отопление/охлаждане и WiFi модул

  Инверторна сплит система U-Crown на GREE: Енергиен клас А++, ефективно отопление/охлаждане и WiFi модул

  От тази година, най-високият клас инверторни сплит климатизатори U-Crown на GREE вече се предлагат на вниманието на българския потребител, съобщиха за Инженер.bg от GREE България. „Инверторната моно сплит система U-Crown е предназначена за стенен монтаж. Тя съчетава елегантен дизайн, широка функционалност и високи технологии от най-ново поколение”, коментираха от фирмата.

 • Високоефективни инверторни термопомпи De Dietrich HPI с мощности до 27 kW

  Високоефективни инверторни термопомпи De Dietrich HPI с мощности до 27 kW

  Серия сплит термопомпи с мощност от 6 до 27 kW на водещия френски производител на отоплителна и климатична техника De Dietrich е сред широкото портфолио от продукти на фирма Рувекс. „Серията De Dietrich HPI включва инверторни термопомпи вода/въздух, които са подходящи както за отопление и охлаждане, така и за производство на топла вода за битово горещо водоснабдяване (БГВ), коментираха за Инженер.bg от Рувекс.

 • Решете проблема с кондензацията с иновативната топлоизолация Styronit

  Решете проблема с кондензацията с иновативната топлоизолация Styronit

  Образуването на конденз е сред най-често срещаните проблеми в сградите. В повечето случаи, той е съпътстван и с допълнителни неприятни последствия като образуване на мухъл и плесени. „Кондензацията е основен проблем както в неизолирани сгради, така и в сгради, при които е използван неподходящ изолационен материал”, коментираха за Инженер.bg от Ем Би Ти Ай Груп. Фирмата предлага на българския пазар иновативния изолационен материал Styronit.

 • Високоефективната циркулационна помпа Wilo Yonos Maxo - сред продуктовата гама на Пъмп Систем

  Високоефективната циркулационна помпа Wilo Yonos Maxo - сред продуктовата гама на Пъмп Систем

  Циркулационната помпа Wilo Yonos Maxo на водещия немски производител Wilo, е част от продуктовата гама на българската търговска фирма Пъмп Систем. Помпата Wilo Yonos Maxo е подходяща за всякакви циркулационни системи, например за отопление с гореща вода, климатизация, охлаждане и за приложение в промишлени циркулационни системи. Няма ограничения по отношение на околната температура при използването й в хладилни/климатични инсталации.

 • Сбъднете мечтата си за собствена сграда и изкачете следващото стъпало в развитието на вашия бизнес

  Сбъднете мечтата си за собствена сграда и изкачете следващото стъпало в развитието на вашия бизнес

  Бизнесът ви се разраства. Чувствате, че е време да инвестирате във ваша модерна и удобна сграда, с място за склад, офис и производствени помещения. За вас е важно тя да се намира на комуникативно място в центъра на България. Фирма Брайт-2000 има подходящо предложение за вас! Терен с прилежаща сграда в строеж, разположени на южния бряг на р. Марица, в широкия център на град Пловдив.

Още от ОВК