Пазарни акценти / Прегледи

 • Високо-ефективни термопомпи De Dietrich предлага Рувекс

  Високо-ефективни термопомпи De Dietrich предлага Рувекс

  Термопомпите са екологично, енергийно ефективно и сравнително лесно приложимо решение за осигуряване на климатизация или отопление на дома или офиса. „Термопомпените инсталации имат редица предимства, но за да се окаже инвестицията в подобно оборудване печеливша, не бива да се пренебрегва значението на това, кой е производителят им”, коментираха за Инженер.bg от фирма Рувекс, утвърден доставчик на решения за отопление и климатизация у нас.

 • Systemair представи нов модел топловъздушни завеси Frico PA3200C

  Systemair представи нов модел топловъздушни завеси Frico PA3200C

  Водещата шведска компания Systemair обяви пазарния дебют на нова, компактна версия на гамата енергоефективни въздушни завеси РА, предлагани на пазара под търговската марка Frico, съобщиха за Инженер.bg от Системеър България. „Новият модел PA3200C е подходящ за търговски обекти и малки промишлени входове”, поясниха от компанията.

 • Интуитивно управление на подовото отопление с терморегулатора DEVIreg Touch на DEVI

  Интуитивно управление на подовото отопление с терморегулатора DEVIreg Touch на DEVI

  „Дръж краката си топли, а главата студена.” Това гласи една от най-известните „рецепти” за поддържане на добро здраве. Използването на нискотемпературно подово отопление напълно се вписва в тази житейска концепция. Един от лидерите в производството на нагревателни кабели и системи за подово отопление, компанията DEVI, предлага възможност за повишаване на комфорта и ефективността на подовото отопление с терморегулатор DEVIreg Touch.

 • Рувекс разшири гамата с решения за отопление и климатизация на Hitachi

  Рувекс разшири гамата с решения за отопление и климатизация на Hitachi

  Утвърденият български доставчик на решения в областта на системите за ОВК - фирма Рувекс, съобщи, че групата от партньори на фирмата отскоро включва и водещия японски производител Hitachi. „Компанията е лидер в производството и доставката на различни видове продукти. На българския пазар, ние предлагаме климатична техника и термопомпени системи Hitachi, подходящи за широк кръг от приложения”, уточниха от Рувекс.

 • Интерметал предлага отоплителни уреди с марката Plamen у нас

  Интерметал предлага отоплителни уреди с марката Plamen у нас

  Фирма Интерметал разшири богатото си продуктово портфолио от уреди и цялостни системи за отопление с техническите изделия на един от най-големите хърватски производители в областта – Plamen, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Plamen предлага богата гама от отоплителни уреди, сред които печки и камини на твърдо гориво, както и универсални котли за централно отопление”, коментираха от Интерметал.

 • Климатични сплит-системи Vitoclima 200-S – иновативна конструкция и висока ефективност

  Климатични сплит-системи Vitoclima 200-S – иновативна конструкция и висока ефективност

  Водещата немска компания Viessmann обогати продуктовата си гама с нов модел климатични сплит-системи Vitoclima 200-S, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. „Vitoclima 200-S са високоефективни климатични системи, отговарящи на всички европейски директиви за ефективност и опазване на околната среда”, допълниха от Висман.

 • Рекуперативни блокове FHBQ предлага и поддържа на склад Еър Трейд Сентър - България

  Рекуперативни блокове FHBQ предлага и поддържа на склад Еър Трейд Сентър - България

  Еър Трейд Сентър - България наскоро разшири продуктовото си портфолио с рекуперативни блокове FHBQ, съобщиха за Инженер.bg от компанията. Блоковете са подходящи за контролиране на качеството на въздуха с цел постигане на оптимален комфорт при изграждане на вентилационни системи за магазини, офиси, ресторанти и други сградни приложения.

 • Сигурност и удобство със системите против лед на DEVI

  Сигурност и удобство със системите против лед на DEVI

  Интелигентно решение на проблемите, които ниските температури създават предлагат системите против лед и сняг на утвърдения производител на противообледенителни системи DEVI. И макар, че температурите навън са по-близки до пролетните, зимата все още не си е отишла, особено в планинските курорти. Системите са преназначени за почистване на лед и сняг от всички външни площи.

 • Нови модели въздухообработващи централи Performance Climate Changer на Trane

  Нови модели въздухообработващи централи Performance Climate Changer на Trane

  Гамата въздухообрабоващи централи Performance Climate Changer на утвърдения американски производител на оборудване и цялостни решения за отопление, вентилация и климатизация Trane е разширена с нови модели, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ковес. Сред предимствата на най-новите попълнения към серията са подобрена конструкция и по-малки загуби на налягане, наличие на система за измерване и контрол на въздушния поток, защита от замръзване и др.

 • Грундфос обяви конкурс за най-добра статия, тематично насочена към сградните инсталации

  Грундфос обяви конкурс за най-добра статия, тематично насочена към сградните инсталации

  Българският офис на водещата датска компания Grundfos стартира интересна и иновативна за българския пазар маркетингова инициатива, която ще реализира с медийното партньорство на Инженер.bg. Целта на колегите от Грундфос е да поощрят дистрибуторите, инженеринговите партньори, проектантите и клиентите на компанията да разкажат за интересни проекти, технически предизвикателства при внедряването и поддръжката на помпи с марка Grundfos у нас, както и мн.др.

Още от ОВК