Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Пазарни акценти / Прегледи

 • Интерметал предлага отоплителни уреди с марката Plamen у нас

  Интерметал предлага отоплителни уреди с марката Plamen у нас

  Фирма Интерметал разшири богатото си продуктово портфолио от уреди и цялостни системи за отопление с техническите изделия на един от най-големите хърватски производители в областта – Plamen, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Plamen предлага богата гама от отоплителни уреди, сред които печки и камини на твърдо гориво, както и универсални котли за централно отопление”, коментираха от Интерметал.

 • Климатични сплит-системи Vitoclima 200-S – иновативна конструкция и висока ефективност

  Климатични сплит-системи Vitoclima 200-S – иновативна конструкция и висока ефективност

  Водещата немска компания Viessmann обогати продуктовата си гама с нов модел климатични сплит-системи Vitoclima 200-S, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. „Vitoclima 200-S са високоефективни климатични системи, отговарящи на всички европейски директиви за ефективност и опазване на околната среда”, допълниха от Висман.

 • Рекуперативни блокове FHBQ предлага и поддържа на склад Еър Трейд Сентър - България

  Рекуперативни блокове FHBQ предлага и поддържа на склад Еър Трейд Сентър - България

  Еър Трейд Сентър - България наскоро разшири продуктовото си портфолио с рекуперативни блокове FHBQ, съобщиха за Инженер.bg от компанията. Блоковете са подходящи за контролиране на качеството на въздуха с цел постигане на оптимален комфорт при изграждане на вентилационни системи за магазини, офиси, ресторанти и други сградни приложения.

 • Сигурност и удобство със системите против лед на DEVI

  Сигурност и удобство със системите против лед на DEVI

  Интелигентно решение на проблемите, които ниските температури създават предлагат системите против лед и сняг на утвърдения производител на противообледенителни системи DEVI. И макар, че температурите навън са по-близки до пролетните, зимата все още не си е отишла, особено в планинските курорти. Системите са преназначени за почистване на лед и сняг от всички външни площи.

 • Нови модели въздухообработващи централи Performance Climate Changer на Trane

  Нови модели въздухообработващи централи Performance Climate Changer на Trane

  Гамата въздухообрабоващи централи Performance Climate Changer на утвърдения американски производител на оборудване и цялостни решения за отопление, вентилация и климатизация Trane е разширена с нови модели, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ковес. Сред предимствата на най-новите попълнения към серията са подобрена конструкция и по-малки загуби на налягане, наличие на система за измерване и контрол на въздушния поток, защита от замръзване и др.

 • Грундфос обяви конкурс за най-добра статия, тематично насочена към сградните инсталации

  Грундфос обяви конкурс за най-добра статия, тематично насочена към сградните инсталации

  Българският офис на водещата датска компания Grundfos стартира интересна и иновативна за българския пазар маркетингова инициатива, която ще реализира с медийното партньорство на Инженер.bg. Целта на колегите от Грундфос е да поощрят дистрибуторите, инженеринговите партньори, проектантите и клиентите на компанията да разкажат за интересни проекти, технически предизвикателства при внедряването и поддръжката на помпи с марка Grundfos у нас, както и мн.др.

 • Ново поколение ел. изпълнителни механизми с патент за универсалност на куплиране разработи Belimo

  Ново поколение ел. изпълнителни механизми с патент за универсалност на куплиране разработи Belimo

  Нова гама универсални, интуитивни и сигурни ел. изпълнителни механизми за седлови вентили пусна на пазара от 1 януари водещият швейцарски производител Belimo Automation AG. Новите задвижващи механизми притежават патент за универсалност на продукта и могат да се куплират към всички видове седлови вентили. Отличават се с компактен дизайн, опростено и интуитивно обслужване. На българския пазар се предлагат от Белимо България.

 • Мащабното шоу на колела „PUMPS on TOUR“ на Grundfos

  Мащабното шоу на колела „PUMPS on TOUR“ на Grundfos

  С шоу на колела, организирано под надслов „PUMPS on TOUR“, Грундфос България представи най-новите продукти и решения на компанията, изпреварващи значително като енергийна ефективност и най-строгите съвременни изисквания. В дните от 4 септември до 4 октомври екипът на Грундфос България посети десет български града, включително София, Плевен, Велико Търново, Бургас, Варна, Русе, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Ботевград.

 • Енергийна ефективност на вентилационни системи

  Енергийна ефективност на вентилационни системи

  Във време, в което основните енергийни ресурси стават все по-скъпи, въпросът с енергийната ефективност на техническото оборудване се превръща в основен критерий за неговия избор. Специалистите в областта на ОВК знаят, че съществуват множество методи за оценка на енергийната ефективност на вентилационни системи. Сред най-широко използваните е т.нар. метод за определяне на специфичната мощност на вентилаторите, или SEP.

 • TÜV AUSTRIA Academy Мениджмънт програма за България

  TÜV AUSTRIA Academy Мениджмънт програма за България

  Програмата е създадена в партньорство между TÜV AUSTRIA Academy и ХуМан Институт за хуманистичен мениджмънт България. Темите се представят от успешни в работата си действащи мениджъри и експерти от България и Европейския съюз, което осигурява реални възможности за ефективна подготовка на участниците.

Още от ОВК