Пазарни акценти / Прегледи

 • Ново поколение ел. изпълнителни механизми с патент за универсалност на куплиране разработи Belimo

  Ново поколение ел. изпълнителни механизми с патент за универсалност на куплиране разработи Belimo

  Нова гама универсални, интуитивни и сигурни ел. изпълнителни механизми за седлови вентили пусна на пазара от 1 януари водещият швейцарски производител Belimo Automation AG. Новите задвижващи механизми притежават патент за универсалност на продукта и могат да се куплират към всички видове седлови вентили. Отличават се с компактен дизайн, опростено и интуитивно обслужване. На българския пазар се предлагат от Белимо България.

 • Мащабното шоу на колела „PUMPS on TOUR“ на Grundfos

  Мащабното шоу на колела „PUMPS on TOUR“ на Grundfos

  С шоу на колела, организирано под надслов „PUMPS on TOUR“, Грундфос България представи най-новите продукти и решения на компанията, изпреварващи значително като енергийна ефективност и най-строгите съвременни изисквания. В дните от 4 септември до 4 октомври екипът на Грундфос България посети десет български града, включително София, Плевен, Велико Търново, Бургас, Варна, Русе, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Ботевград.

 • Енергийна ефективност на вентилационни системи

  Енергийна ефективност на вентилационни системи

  Във време, в което основните енергийни ресурси стават все по-скъпи, въпросът с енергийната ефективност на техническото оборудване се превръща в основен критерий за неговия избор. Специалистите в областта на ОВК знаят, че съществуват множество методи за оценка на енергийната ефективност на вентилационни системи. Сред най-широко използваните е т.нар. метод за определяне на специфичната мощност на вентилаторите, или SEP.

 • TÜV AUSTRIA Academy Мениджмънт програма за България

  TÜV AUSTRIA Academy Мениджмънт програма за България

  Програмата е създадена в партньорство между TÜV AUSTRIA Academy и ХуМан Институт за хуманистичен мениджмънт България. Темите се представят от успешни в работата си действащи мениджъри и експерти от България и Европейския съюз, което осигурява реални възможности за ефективна подготовка на участниците.

 • Ситигаз България ще газифицира Габрово

  Компанията получи лицензия за разпределение на природен газ на територията на Община Габрово, за срок от 35 години. Ситигаз България е 100% собственост на .Gruppo Societa’ Gas Rimini.

 • Ромстал България с резултати от партньорството със Siemens, направление Сградни технологии

  Ромстал България с резултати от партньорството със Siemens, направление Сградни технологии

  Предлаганата от есента на миналата година широка гама термостати, вентили и задвижки допринася за безпроблемната експлоатация на системите и води до намаляване на енергийното потребление, коментират от Siemens, направление Сградни технологии.

 • Ерато Холдинг с награда от Българска стопанска камара

Още от ОВК