Акценти

 • Роботи, дронове и иноватовни технологични разработки, подчинени на Indystry 4.0, очароват гостите на МТП 2017

  Роботи, дронове и иноватовни технологични разработки, подчинени на Indystry 4.0, очароват гостите на МТП 2017

  Пловдив за пореден път е център на най-модерните и иновативни технологии и продукти. Обликът на МТП 2017 е ориентиран изцяло към дигитализацията на индустрията, Индустрия 4.0, развитието на роботиката и високите технологии. Именно в тази атмосфера ни потапят и палати 10 и 11, в които се провеждат международното гейминг състезание и специализираните изложби Робохайтех, Инфотех, Енеко, Елтех, Акватех и Химия. Роботите вече са навсякъде около нас! А къде са те на МТП 2017? Да видим…

 • Директно от панаира: Витман Батенфелд, ЛД, Мари Бентц, Рапид Прогрес, Ритал и Хидро-Хикс България

  Директно от панаира: Витман Батенфелд, ЛД, Мари Бентц, Рапид Прогрес, Ритал и Хидро-Хикс България

  Международният панаир в Пловдив е вече в разгара си! 73-тото издание на най-големия индустриален форум у нас представя последните технологични иновации, като управления за индустриални машини, компресорна техника, измервателно оборудване и др. са само част от експонатите, привличащи интереса на многобройните посетители. Каним ви да разберете повече за Витман Батенфелд България, ЛД, Мари Бентц, Рапид Прогрес, Ритал и Хидро-Хикс България в следващите редове!

 • Бибус България, Галика, Евромаркет Груп, Ритбул, Солид Фил и Трумпф България от панаира в Пловдив

  Бибус България, Галика, Евромаркет Груп, Ритбул, Солид Фил и Трумпф България от панаира в Пловдив

  Панаирът продължава! През настоящата седмица най-новите технологични решения и постиженията на инженерите от цял свят заемат своето почетно място в Града под тепетата. Инженер.bg е на мястото на събитието и с нетърпение ще ви запознава с тенденциите, иновациите и най-новите продукти от света на техниката. В днешния кратък репортаж ще обърнем внимание на новостите, които представят Бибус България, Галика, Евромаркет Груп, Ритбул, Солид Фил и Трумпф България.

 • Международен технически панаир 2017 – символ на една динамично развиваща се икономика

  Международен технически панаир 2017 – символ на една динамично развиваща се икономика

  Днес, 25 септември, тържествено бе открит Международен технически панаир 2017 в Града под тепетата. „Добре дошли в МТП – Пловдив. Днес започва 73-тото издание на най-престижната технологична среща на Балканите. Отново ще направим едно пътешествие в света на иновациите и на бъдещето, заедно с близо 40-те държави, които ще ни покажат авангардни продукти“, с тези думи организаторите приветстваха всички изложители, специални гости и посетители на най-големия индустриален форум у нас.

 • Иновативни софтуерни разработки и строителни технологии очакват гостите на МТП 2017

  Иновативни софтуерни разработки и строителни технологии очакват гостите на МТП 2017

  И през 2017 г. Международният технически панаир в Пловдив ще представи най-новото и най-интересното от света на техниката и технологиите, без да пропусне и интелигентните софтуерни разработки. От 25 до 30 септември гостите на панаира ще могат да се запознаят с премиерния за българския пазар софтуер за интерактивни карти на Here, САЩ, както и с дигиталния интерфейс SDM 30. Нови продукти и технологии ще зарадват посетителите и на специализирана изложба Стройтех.

 • Бимекс Лимитид: Високотехнологични машини на Yamazaki Mazak произвеждат детайли за болидите на Формула 1

  Бимекс Лимитид: Високотехнологични машини на Yamazaki Mazak произвеждат детайли за болидите на Формула 1

  Отборът на Рено от Формула 1 се сдоби с шест нови високотехнологични машини за сезон 2017 г., доставени от корпорацията Yamazaki Mazak. Оборудването е разположено в базата на състезателите в Енстоун, Великобритания, и ще служи за производството на сложни детайли от алуминий и неръждаема стомана за болидите, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бимекс Лимитид, официален представител за България на водещия световен производител на металообработващи машини.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Новини

 • Бимекс Лимитид: Високотехнологични машини на Yamazaki Mazak произвеждат детайли за болидите на Формула 1

  Бимекс Лимитид: Високотехнологични машини на Yamazaki Mazak произвеждат детайли за болидите на Формула 1

  Отборът на Рено от Формула 1 се сдоби с шест нови високотехнологични машини за сезон 2017 г., доставени от корпорацията Yamazaki Mazak. Оборудването е разположено в базата на състезателите в Енстоун, Великобритания, и ще служи за производството на сложни детайли от алуминий и неръждаема стомана за болидите, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бимекс Лимитид, официален представител за България на водещия световен производител на металообработващи машини.

 • Изложба за архитектура и градоустройство по време на Есенния панаир в Пловдив

  Изложба за архитектура и градоустройство по време на Есенния панаир в Пловдив

  За поредна година Международния технически панаир в Пловдив предлага на своите посетители богата съпътстваща програма, която да допълни 11-те специализирани изложби. По време на 73-тото издание на Есенния панаир гостите ще могат да видят изложбата „Академия Градът 2017” и да научат повече за съвременната архитектура, строителство, градоустройство и интериорен дизайн. Академия Градът организира конкурси за млади професионалисти за трета поредна година по различни теми, като най-доброто от тях ще бъде показано на специална изложба по време на панаира.

 • Международен панаир Пловдив обменя опит с още 21 панаирни организации от Централна Европа

  Международен панаир Пловдив обменя опит с още 21 панаирни организации от Централна Европа

  От 2003 г. Международен панаир Пловдив е пълноправен член на една от регионалните изложбени организации в Европа – Централноевропейския панаирен съюз (CEFA). „Това за нас е изключителна възможност за ценна обмяна на опит, непрекъснато повишаване нивото и придобиване на ноу-хау по всички аспекти на изложбената индустрия”, коментираха за Инженер.bg от ръководството на най-голямата изложбена организация у нас.

 • За първи път Гейминг фестивал по време на Международния технически панаир в Пловдив

  За първи път Гейминг фестивал по време на Международния технически панаир в Пловдив

  За първи път по време на есенния панаир в Пловдив специално внимание ще бъде обърнато на гейминга като една от най-динамично развиващите се индустрии. „Организирали сме най-престижното гейминг събитие за България - Let's Play. Гостите на фестивала ще могат да участват в състезания, демонстрации на очила и шофьорски симулатори, както и още привлекателни атракции”, съобщиха за Инженер.bg организаторите от Международен технически панаир Пловдив.

Статии и продукти

 • Големите имена зад Международния панаир в Пловдив

  Големите имена зад Международния панаир в Пловдив

  Историята на Пловдивския международен панаир датира от далечната 1892 г. И оттогава най-мащабното бизнес изложение у нас не спира да се развива. Но знаем ли кои личности стоят зад значимия форум в Града под тепетата? Екипът на Инженер.bg се срещна с организаторите от Международния панаир, за да ни разкажат за тези предприемчиви и талантливи професионалисти, благодарение на които днес можем да се похвалим с активните международни позиции на нашето изложение. Тук са имената на Григор Начович, Хенрих Майер, Златьо Бояджиев и мн. др.

 • Българската организация за конгресен туризъм помага на Пловдивския панаир да затвърди международните си позиции

  Българската организация за конгресен туризъм помага на Пловдивския панаир да затвърди международните си позиции

  Международният панаир Пловдив е българска организация със специално място в интернационалните прояви. Панаирът поддържа своя силен международен характер и е член на някои от най-престижните европейски и световни изложбени обединения. Инженер.bg вече ви запозна с членството му в Международната асоциация на изложбената индустрия (UFI) и в Централноевропейският панаирен съюз (CEFA). Днес ще обърнем внимание и на едно българско начинание – Българската организация за конгресен туризъм (BCVB), от което е част Международният панаир Пловдив.

 • Международен панаир Пловдив – арена за развитие на бизнеса, икономиката и индустрията

  Международен панаир Пловдив – арена за развитие на бизнеса, икономиката и индустрията

  Многобраншови изложения и разнообразни събития всяка година са част от програмата на Международен панаир Пловдив. Няма съмнение, че това е мястото, което привлича най-много национални и международни бизнеси, като през годините то се е превърнало в отправна точка за развитието на българската икономика и индустрия. Седемнайсетте палати в Панаирното градче са арена на многобройни прояви, включително изложби, борси, конференции, концерти, спортни състезание, корпоративни събития и др.

 • Инженер.bg ще представи най-новите си проекти по време на 73-ия Международен технически панаир в Пловдив

  Инженер.bg ще представи най-новите си проекти по време на 73-ия Международен технически панаир в Пловдив

  Инженер.bg отново ще вземе участие на 73-ия Международен технически панаир в Пловдив. За нас това е второ поредно участие със собствен щанд в най-мащабната международна технологична и бизнес проява у нас и очакваме с нетърпение да се срещнем отново в „Града под тепетата”. Каним ви на нашия щанд в палата 11, където ще ви разкажем за нашата мисия в света на инженерните решения и индустрията, както и за всички новости и изненади, които се постарахме да подготвим специално за вас.

ПРОМО.bg

 • Полираща машина FiniMaster Basic

  Полираща машина FiniMaster Basic

  Професионална повърхностна обработка на различни видове материали! С полиращата машина FiniMaster Basic! Само сега на топ цена от 640 лв. без ДДС или в 2 комплекта с включени абразиви! От СР Абразиви & Инструменти.

 • SOLIDWORKS: 1+1 БЕЗПЛАТЕН

  SOLIDWORKS: 1+1 БЕЗПЛАТЕН

  Имате нужда от CAD решение? Сега е моментът да го вземете! С годишната промоция на Рапид Прогрес! Купете 2 лиценза на SOLIDWORKS продукти и получете по-евтиния БЕЗПЛАТНО.

 • GT Line куфар с и без инструменти

  GT Line куфар с и без инструменти

  Ново неустоимо предложение от Ритбул! Само сега вземи GT Line куфар за инструменти на промо цена от 130 лв. с ДДС или GT Line куфар с инструменти Electro Pro (50 части) на цена от 999 лв. с ДДС. 

 • Лицензи за AutoCAD и AutoCAD LT

  Лицензи за AutoCAD и AutoCAD LT

  Ползвате AutoCAD или продукт от фамилията AutoCAD LT, но лицензът ви изтича? Искате да го подновите? Сега е моментът! Възползвайте се от специалното предложение на КАД Пойнт и вземете 25% отстъпка от цената!