Акценти

 • Бибус България, Галика, Евромаркет Груп, Ритбул, Солид Фил и Трумпф България от панаира в Пловдив

  Бибус България, Галика, Евромаркет Груп, Ритбул, Солид Фил и Трумпф България от панаира в Пловдив

  Панаирът продължава! През настоящата седмица най-новите технологични решения и постиженията на инженерите от цял свят заемат своето почетно място в Града под тепетата. Инженер.bg е на мястото на събитието и с нетърпение ще ви запознава с тенденциите, иновациите и най-новите продукти от света на техниката. В днешния кратък репортаж ще обърнем внимание на новостите, които представят Бибус България, Галика, Евромаркет Груп, Ритбул, Солид Фил и Трумпф България.

 • Международен технически панаир 2017 – символ на една динамично развиваща се икономика

  Международен технически панаир 2017 – символ на една динамично развиваща се икономика

  Днес, 25 септември, тържествено бе открит Международен технически панаир 2017 в Града под тепетата. „Добре дошли в МТП – Пловдив. Днес започва 73-тото издание на най-престижната технологична среща на Балканите. Отново ще направим едно пътешествие в света на иновациите и на бъдещето, заедно с близо 40-те държави, които ще ни покажат авангардни продукти“, с тези думи организаторите приветстваха всички изложители, специални гости и посетители на най-големия индустриален форум у нас.

 • Иновативни софтуерни разработки и строителни технологии очакват гостите на МТП 2017

  Иновативни софтуерни разработки и строителни технологии очакват гостите на МТП 2017

  И през 2017 г. Международният технически панаир в Пловдив ще представи най-новото и най-интересното от света на техниката и технологиите, без да пропусне и интелигентните софтуерни разработки. От 25 до 30 септември гостите на панаира ще могат да се запознаят с премиерния за българския пазар софтуер за интерактивни карти на Here, САЩ, както и с дигиталния интерфейс SDM 30. Нови продукти и технологии ще зарадват посетителите и на специализирана изложба Стройтех.

 • Бимекс Лимитид: Високотехнологични машини на Yamazaki Mazak произвеждат детайли за болидите на Формула 1

  Бимекс Лимитид: Високотехнологични машини на Yamazaki Mazak произвеждат детайли за болидите на Формула 1

  Отборът на Рено от Формула 1 се сдоби с шест нови високотехнологични машини за сезон 2017 г., доставени от корпорацията Yamazaki Mazak. Оборудването е разположено в базата на състезателите в Енстоун, Великобритания, и ще служи за производството на сложни детайли от алуминий и неръждаема стомана за болидите, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бимекс Лимитид, официален представител за България на водещия световен производител на металообработващи машини.

 • Индустриални течности от най-висок клас от ДТЛ Трейд по време на Есенния технически панаир в Пловдив

  Индустриални течности от най-висок клас от ДТЛ Трейд по време на Есенния технически панаир в Пловдив

  Варненското търговско дружество ДТЛ Трейд също е сред участниците в най-голямата изложба по време на Есенния панаир в Пловдив – Машиностроене. Компанията е съсредоточена основно във вноса и търговията с висококачествени индустриални течности и инструменти за металообработка. ДТЛ Трейд традиционно присъства сред изложителите на големите технически изложения у нас, а по време на Международния технически панаир Пловдив ще посреща гостите си на щанд В19 в палата 13.

 • Болид от Формула 1 ще спира дъха на гостите на 73-ия Пловдивски технически панаир

  Болид от Формула 1 ще спира дъха на гостите на 73-ия Пловдивски технически панаир

  Пловдивският технически панаир винаги е привличал с изключителните атракции, които организатори и изложители подготвят за публиката. Тазгодишното 73-то издание не отстъпва по нищо от предходните. От 25 до 30 септември гостите на панаирното градче ще могат да видят истински болид от Формула 1, както и мотокар-рекордьор. Освен тези два забележителни експоната, по улиците на Пловдив ще „дефилира” електрически автобус, чешко производство, който също ще се превърне в топ атракция.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Новини

 • Бимекс Лимитид: Високотехнологични машини на Yamazaki Mazak произвеждат детайли за болидите на Формула 1

  Бимекс Лимитид: Високотехнологични машини на Yamazaki Mazak произвеждат детайли за болидите на Формула 1

  Отборът на Рено от Формула 1 се сдоби с шест нови високотехнологични машини за сезон 2017 г., доставени от корпорацията Yamazaki Mazak. Оборудването е разположено в базата на състезателите в Енстоун, Великобритания, и ще служи за производството на сложни детайли от алуминий и неръждаема стомана за болидите, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бимекс Лимитид, официален представител за България на водещия световен производител на металообработващи машини.

 • Изложба за архитектура и градоустройство по време на Есенния панаир в Пловдив

  Изложба за архитектура и градоустройство по време на Есенния панаир в Пловдив

  За поредна година Международния технически панаир в Пловдив предлага на своите посетители богата съпътстваща програма, която да допълни 11-те специализирани изложби. По време на 73-тото издание на Есенния панаир гостите ще могат да видят изложбата „Академия Градът 2017” и да научат повече за съвременната архитектура, строителство, градоустройство и интериорен дизайн. Академия Градът организира конкурси за млади професионалисти за трета поредна година по различни теми, като най-доброто от тях ще бъде показано на специална изложба по време на панаира.

 • Международен панаир Пловдив обменя опит с още 21 панаирни организации от Централна Европа

  Международен панаир Пловдив обменя опит с още 21 панаирни организации от Централна Европа

  От 2003 г. Международен панаир Пловдив е пълноправен член на една от регионалните изложбени организации в Европа – Централноевропейския панаирен съюз (CEFA). „Това за нас е изключителна възможност за ценна обмяна на опит, непрекъснато повишаване нивото и придобиване на ноу-хау по всички аспекти на изложбената индустрия”, коментираха за Инженер.bg от ръководството на най-голямата изложбена организация у нас.

 • За първи път Гейминг фестивал по време на Международния технически панаир в Пловдив

  За първи път Гейминг фестивал по време на Международния технически панаир в Пловдив

  За първи път по време на есенния панаир в Пловдив специално внимание ще бъде обърнато на гейминга като една от най-динамично развиващите се индустрии. „Организирали сме най-престижното гейминг събитие за България - Let's Play. Гостите на фестивала ще могат да участват в състезания, демонстрации на очила и шофьорски симулатори, както и още привлекателни атракции”, съобщиха за Инженер.bg организаторите от Международен технически панаир Пловдив.

Статии и продукти

 • Големите имена зад Международния панаир в Пловдив

  Големите имена зад Международния панаир в Пловдив

  Историята на Пловдивския международен панаир датира от далечната 1892 г. И оттогава най-мащабното бизнес изложение у нас не спира да се развива. Но знаем ли кои личности стоят зад значимия форум в Града под тепетата? Екипът на Инженер.bg се срещна с организаторите от Международния панаир, за да ни разкажат за тези предприемчиви и талантливи професионалисти, благодарение на които днес можем да се похвалим с активните международни позиции на нашето изложение. Тук са имената на Григор Начович, Хенрих Майер, Златьо Бояджиев и мн. др.

 • Българската организация за конгресен туризъм помага на Пловдивския панаир да затвърди международните си позиции

  Българската организация за конгресен туризъм помага на Пловдивския панаир да затвърди международните си позиции

  Международният панаир Пловдив е българска организация със специално място в интернационалните прояви. Панаирът поддържа своя силен международен характер и е член на някои от най-престижните европейски и световни изложбени обединения. Инженер.bg вече ви запозна с членството му в Международната асоциация на изложбената индустрия (UFI) и в Централноевропейският панаирен съюз (CEFA). Днес ще обърнем внимание и на едно българско начинание – Българската организация за конгресен туризъм (BCVB), от което е част Международният панаир Пловдив.

 • Международен панаир Пловдив – арена за развитие на бизнеса, икономиката и индустрията

  Международен панаир Пловдив – арена за развитие на бизнеса, икономиката и индустрията

  Многобраншови изложения и разнообразни събития всяка година са част от програмата на Международен панаир Пловдив. Няма съмнение, че това е мястото, което привлича най-много национални и международни бизнеси, като през годините то се е превърнало в отправна точка за развитието на българската икономика и индустрия. Седемнайсетте палати в Панаирното градче са арена на многобройни прояви, включително изложби, борси, конференции, концерти, спортни състезание, корпоративни събития и др.

 • Инженер.bg ще представи най-новите си проекти по време на 73-ия Международен технически панаир в Пловдив

  Инженер.bg ще представи най-новите си проекти по време на 73-ия Международен технически панаир в Пловдив

  Инженер.bg отново ще вземе участие на 73-ия Международен технически панаир в Пловдив. За нас това е второ поредно участие със собствен щанд в най-мащабната международна технологична и бизнес проява у нас и очакваме с нетърпение да се срещнем отново в „Града под тепетата”. Каним ви на нашия щанд в палата 11, където ще ви разкажем за нашата мисия в света на инженерните решения и индустрията, както и за всички новости и изненади, които се постарахме да подготвим специално за вас.

ПРОМО.bg

 • Конфигурирай комплект Pro-Mix на Bosch

  Конфигурирай комплект Pro-Mix на Bosch

  Гъвкави предложения, специално за теб, от Бош Електроинструменти! Конфигурирай своя комплект Pro-Mix 12 V или Pro-Mix 18 V сега и ще получиш много по-ниска цена и подаръци! Силата е в твоите ръце!

 • Стенни газови кондензни котли Vitodens 100-W

  Стенни газови кондензни котли Vitodens 100-W

  Осигурете топлина и уют вкъщи с високоефективните газови кондензни котли Vitodens 100-W на Viessmann! Безкомпромисното немско качество вече на атрактивна промоционална цена от -10%!

 • Комплект разклонителни клеми Wago Profi с подарък

  Комплект разклонителни клеми Wago Profi с подарък

  Есенна промоция от Wago! Всеки, закупил комплект оригинални разклонителни клеми от най-новата серия на немския производител - серия 221, ще получи запалка Zippo! Специалният подарък е от българското дружество ТП ВАГО Контакттехник.

 • Режещи инструменти Taegu Tec

  Режещи инструменти Taegu Tec

  Неустоимо предложение от Теко Тек БГ! Само сега купете канални и отрезни пластини за струговане, керамични пластини, пластини за чугун и държачи за металообработка на Taegu Tec и вземете до 60% отстъпка от цената на инструмента!