Статии

Българската организация за конгресен туризъм помага на Пловдивския панаир да затвърди международните си позиции

09.08.2017 г.

Международният панаир Пловдив е българска организация със специално място в интернационалните прояви. Панаирът поддържа своя силен международен характер и е член на някои от най-престижните европейски и световни изложбени обединения. Инженер.bg вече ви запозна с членството му в  Международната асоциация на изложбената индустрия (UFI) и в Централноевропейският панаирен съюз (CEFA). Днес ще обърнем внимание и на едно българско начинание – Българската организация за конгресен туризъм (BCVB), от което е част Международният панаир Пловдив.


Българската организация за конгресен туризъм (BCVB) има за цел да позиционира страната ни като изложбена туристическа дестинация в световен мащаб и като търсено място за организиране на форуми, конгреси, конференции, бизнес срещи и други събития от регионален и международен характер.

 

BCVB е основана през 2004 г. със седалище в гр. София. Съюзът е ориентиран към водещи конферентни и изложбени зали, хотели, въздушни и транспортни компании, ресторанти и обслужващи компании, които упражняват дейността си в областта на конгресния туризъм. Освен Международен панаир Пловдив АД, негови членове са Булгарреклама, „България Еър“, Българска асоциация на туристическите агенции, Кемпински-Зографски, Конгрестехник България, Международен панаир Пловдив АД, М3 Комюникейшън груп, НДК, Радисън САС, София Ленд, ЦУМ АД, Хилтън, Шератон и др.

 

„Важно е да има такива организации в България. Те са от изключителна помощ както за нас, като неин член, така и за цялостно развитие на страната ни като панаирна дестинация”, коментираха от ръководството на Пловдивския панаир.


Източник на снимковия материал: flickr.com

Още от Панаир 2017