Събития

Болид от Формула 1 ще спира дъха на гостите на 73-ия Пловдивски технически панаир

12.09.2017 г.

Пловдивският технически панаир винаги е привличал с изключителните атракции, които организатори и изложители подготвят за публиката. Тазгодишното 73-то издание не отстъпва по нищо от предходните. От 25 до 30 септември гостите на панаирното градче ще могат да видят истински болид от Формула 1, както и мотокар-рекордьор. „Освен тези два забележителни експоната, по улиците на Пловдив ще „дефилира” електрически автобус, чешко производство, който също ще се превърне в топ атракция”, съобщиха за Инженер.bg от ръководството на панаира.Най-големият мотокар, произвеждан в България, ще бъде изложен за първи път по време на Международния технически панаир през есента. Машината може да повдигне товар от цели 33 t и е предназначена за пристанища, каменни кариери и леярни. Съоръжението е разработено от фирма 17 Н.


Абсолютна сензация ще бъде и болидът на Haas Automation, с който отборът на международната компания участва в състезанията от Формула 1. Уникалната машина ще се появи на родното изложение благодарение на Тексимп – българско дружество, което доставя металообработващи машини с цифрово програмно управление от световни производители.


„И това не са всички изненади, които сме приготвили. Гостите на 73-ия Технически панаир ще се насладят на незаменими изживявания в света на техниката и новите технологии”, допълват още домакините.


Източник на снимковия материал: Международен панаир Пловдив

Още от Панаир 2017