Новини

 • Рапид Прогрес впечатли гостите на панаира в Пловдив с последни версии софтуерни решения за производството

  Рапид Прогрес впечатли гостите на панаира в Пловдив с последни версии софтуерни решения за производството

  Последни разработки софтуерно-инженерингови решения от световни IT компании бяха „под светлината на прожекторите“ на фирмения щанд на Рапид Прогрес по време на тазгодишното издание на Международен технически панаир – Пловдив. Компанията запозна посетители и изложители с най-новите версии софтуер за индустрията на своите партньори – Dassault Systèmes (DS) SolidWorks Corporation, DP Technology, CIMCO, Roboris и 3D Systems.

 • Акция „Отговорни на пътя“ и много предимства за закупилите автомобили по време на Ауто сити Пловдив 2018

  Акция „Отговорни на пътя“ и много предимства за закупилите автомобили по време на Ауто сити Пловдив 2018

  Изложбата за автомобили Ауто сити, която ще се проведе между 24 и 29 септември т.г. в рамките на Международен технически панаир Пловдив, организира мащабна акция „Отговорни на пътя”. Тя е съвместна инициатива на Пътна полиция, Пловдив, Областна администрация, Международен панаир Пловдив и Експо тийм. Важна част от инициативата предвижда закупените на изложението автомобили да бъдат веднага регистрирани в синхрон с кампанията за насърчаване подмяната на старите автомобили.

 • На 28 септември в Пловдив БАВ ще отличи най-добрата пречиствателна станция за отпадъчни води

  На 28 септември в Пловдив БАВ ще отличи най-добрата пречиствателна станция за отпадъчни води

  Общо 12 пречиствателни станции за отпадни води (ПСОВ) ще се борят за признание в професионалния конкурс „Най-добра пречиствателна станция за отпадъчни води“, организиран от Българска асоциация по водите (БАВ). „Отличените съоръжения ще получат награди на официална церемония, която ще се състой на 28 септември 2018 г. в зала „България“ на Международен технически панаир – Пловдив“, информираха за Инженер.bg от БАВ.

 • Тест драйв зона и дилъри на прочути марки автомобили на Ауто сити Пловдив 2018

  Тест драйв зона и дилъри на прочути марки автомобили на Ауто сити Пловдив 2018

  Програма с много изненади очаква посетителите на новата автомобилна изложба Ауто сити Пловдив 2018, която ще се проведе в рамките на Международния технически панаир – Пловдив, в периода от 24 от 29 септември т.г. В тест драйв зоната шофьорите ще могат да пробват 30 модела превозни средства от известни марки производители. Автомобил за трудни терени на Peugeot, нов хечбек на Hyundai, градски модели от индийския автомобилен гигант Mahindra и първият произведен у нас автомобил на Haval са само част от предложенията.

 • Изложители от 40 държави и ръст от 20% на изложбените площи на Международен технически панаир Пловдив 2018

  Изложители от 40 държави и ръст от 20% на изложбените площи на Международен технически панаир Пловдив 2018

  Изложители от близо 40 държави ще се включат в 74-то издание на Международния технически панаир в Пловдив, който ще се проведе в периода 24 - 29 септември 2018 г. „Есенният технически панаир е едно от най-интересните и мащабни изложения в региона, което привлича изложители и посетители от целия свят. Това се потвърждава и от отбелязаният ръст от 20% на изложбените площи, за тазгодишното му издание“, информираха за Инженер.bg от Международен панаир Пловдив, организатор на форума.

 • Технологични новости в унисон с Industry 4.0 ще бъдат демонстрирани на изложбата Инфотех

  Технологични новости в унисон с Industry 4.0 ще бъдат демонстрирани на изложбата Инфотех

  Бурно развиващият се сектор на информационните технологии поставя високи изисквания към изложението Инфотех, което е част от изложбите, провеждащи се в рамките на Международния технически панаир. Форумът ще се състои в гр. Пловдив, в периода от 24 и 29 септември т.г. Инфотех поставя ударение върху новите решения за индустрията и бита, отговарящи на изискванията на четвъртата индустриална революция и на динамично развиващото се производство.

 • Изложба Химия от МТП-Пловдив и тази година ще маркира най-новите тенденции в химическата индустрия

  Изложба Химия от МТП-Пловдив и тази година ще маркира най-новите тенденции в химическата индустрия

  Изложба Химия запознава специалистите в бранша с иновативните продукти, в съответствие със съвременните световни стандарти за качество и безопасност на химическите изделия. Специализираното изложение и тази година ще заеме своето място в палатите на Международен технически панаир – Пловдив, който традиционно ще посрещне своите гости в края на септември. Изложба Химия среща бизнес интересите на производители и търговци от сферата на химическата промишленост.

 • Нови подходи в енергийната ефективност и екологията на изложението Енеко по време на МТП-Пловдив 2018

  Нови подходи в енергийната ефективност и екологията на изложението Енеко по време на МТП-Пловдив 2018

  Нови решения в енергетиката и екологията ще бъдат представени на международната специализирана изложба Енеко. Тя ще се проведе в рамките на един от най-важните Балкански форуми Международен технически панаир – Пловдив, в края на септември т.г. На тазгодишното издание на изложението Енеко ще постави акцент върху иновациите в енергоспестяването и щадящите природата технологии в производството, обществения сектор и бита.

 • Мощни хибридни машини – „хит“ на изложбата Стройтех по време на техническия панаир в Пловдив

  Мощни хибридни машини – „хит“ на изложбата Стройтех по време на техническия панаир в Пловдив

  Тенденцията да се създават все повече хибридни модели вече се наблюдава не само при автомобилите, но и при строителните машини. „Участниците в изложбата Стройтех, която се организира в рамките на Международния технически панаир Пловдив, който т.г. ще се проведе между 24 и 29 септември, ще покажат, че са уловили тази модерна насока“, коментираха за Инженер.bg организаторите от Международен панаир Пловдив. Изложението ще изненада с мощни товарачи, багери и др.

 • Роботизирани решения за индустрията, образованието и бита на изложбата Робохайтех по време на МТП-Пловдив 2018

  Роботизирани решения за индустрията, образованието и бита на изложбата Робохайтех по време на МТП-Пловдив 2018

  Международният технически панаир в Пловдив, който тази година се провежда между 24 и 29 септември, е популярен форум на Балканите за нововъведения в техниката и технологиите. От години събитието не само се радва на известност и посещаемост, но и разширява своя обхват от изложби и представяния. Преди две години вратите на панаирното градче се отвориха широко за едно ново специализирано изложение, посветено на роботите и роботизираните системи – Робохайтех.

Още от Панаир 2018