Статии

 • Да си припомним историята около създаването на Международния панаир Пловдив

  Да си припомним историята около създаването на Международния панаир Пловдив

  Международният панаир в Пловдив е събитие с дългогодишна история и затвърдени традиции и днес е едно от най-мащабните изложбени институции в Югоизточна Европа. Вече 127 години панаирът има ключова роля за развитието на икономиката и продължава да изпълнява своята функция да бъде притегателен център за производители от едни от най-бързо прогресиращите отрасли в индустрията. А есенното издание на Международния технически панаир се е превърнало в емблематично събитие.

 • Какво видяхме на Международния технически панаир Пловдив през 2018 г.?

  Какво видяхме на Международния технически панаир Пловдив през 2018 г.?

  Общо 586 изложители от 34 страни се включиха в 74-ото издание на Международния технически панаир в гр. Пловдив. Събитието се проведе от 24 до 29 септември 2018 г. Панаирът привлече над 26 000 посетители. В рамките на форума се проведоха 11 специализирани изложби, в които бяха демонстрирани най-новите технологични решения в някои от най-динамичните инженерни области. Едно от най-атрактивните събития бе Auto City Пловдив, по време на което посетителите имаха шанс да се докоснат до последните модели на водещи автомобилни производители.

 • Водещи технологични компании събира Международният технически панаир в Пловдив тази есен

  Водещи технологични компании събира Международният технически панаир в Пловдив тази есен

  От 23 до 28 септември 2019 г. ще се проведе 75-ото издание на Международния технически панаир в Европейската столица на културата за 2019 г. – Пловдив. Събитието е едно от най-мащабните технологични изложения на Балканите. „И тази година по време на събитието посетителите ще имат възможност да се запознаят с последните тенденции в техническите индустрии, а компаниите ще демонстрират своите най-нови продукти и иновативни технологии“, съобщиха за Инженер.bg организаторите.

 • Международен технически панаир Пловдив – 75 години място за среща на технологичните иновации

  Международен технически панаир Пловдив – 75 години място за среща на технологичните иновации

  Международният технически панаир (МТП) Пловдив е събитие със 75-годишна традиция, което тази година ще се проведе в рамките на седмицата от 23 до 28 септември. Панаирът е платформа за атрактивно представяне на най-новите постижения на стотици компании от някои от най-динамично развиващите се икономически отрасли. „Всяка година бизнес форумът среща лидерите в технологичните сфери от България и света с професионална публика“, заявиха за Инженер.bg от МТП Пловдив.

 • Един от посетителите на МТП-Пловдив 2018 ще си тръгне с чисто нов лек автомобил по избор

  Един от посетителите на МТП-Пловдив 2018 ще си тръгне с чисто нов лек автомобил по избор

  Посетителят, изтеглил печелившия билет на Ауто сити Пловдив 2018, ще има възможност да направи своя избор между 7 атрактивни модела автомобила. Специализираната изложба, чийто партньор е банка ДСК, ще бъде отворена до 29 септември т.г., в рамките на Международния технически панаир Пловдив. „Всичките седем автомобила, измежду които ще избира победителя, съчетават комфорт, модерни системи за сигурност на пътя и улесняване на шофирането”, информираха от МТП-Пловдив.

 • Хенкел България: Новите уплътнители Loctite NS 5540 и NS 5550 са устойчиви на екстремни температури и в тежки условия

  Хенкел България: Новите уплътнители Loctite NS 5540 и NS 5550 са устойчиви на екстремни температури и в тежки условия

  Henkel обогати продуктовата си гама с две нови уплътняващи решения, разработени специално за работа при екстремни температури. „Loctite NS 5540 и NS 5550 предпазват сглобките от течове при високи температури и налягания, при наличие на химикали, пара, въглеводороди, газове и други работни флуиди, както и в тежки условия на работната среда като цяло“, съобщиха за Инженер.bg от Хенкел България, част от структурата на гиганта Henkel у нас.

 • Международният панаир в Пловдив създава нови хоризонти за бизнеса

  Международният панаир в Пловдив създава нови хоризонти за бизнеса

  Международният панаир в Пловдив е едно от водещите изложения на Балканите, което създава широки възможности за развитието на бизнеса, в съответствие с водещите световни тенденции в науката и техниката. Президентът на Международната асоциация на изложбената индустрия UFI, Ари Бриенен дава следната оценка на проявата: „Международен панаир Пловдив инвестира в модерни услуги и в инфраструктура, за да запази своята силна позиция в Югоизточна Европа“.

 • Международният конкурс за панаирен плакат ще представи изкуството в света на бизнеса по време на МТП-Пловдив 2018

  Международният конкурс за панаирен плакат ще представи изкуството в света на бизнеса по време на МТП-Пловдив 2018

  Международният конкурс за панаирен плакат отново ще заеме своето почетно място по време на 74-то издание на Международния технически панаир в Пловдив от 24 до 29 септември т.г. „Проявата е единствена по рода си. Идеята е да се покаже приносът на изкуството в рекламните послания на бизнеса”, съобщиха за Инженер.bg организаторите на конкурса от МТП-Пловдив.

 • Онлайн порталът b2portal – активен помощник на участниците в Международния технически панаир Пловдив

  Онлайн порталът b2portal – активен помощник на участниците в Международния технически панаир Пловдив

  Онлайн порталът на изложителя b2portal е специално замислен да осигури достъп до полезна информация за случващото се около поредното издание на Международния технически панаир Пловдив. „С негова помощ всеки изложител, съизложител или подизложител ще получава постоянен достъп до полезна за него информация, свързана с участието му. Например той ще може да проследи кои от поканените от него партньори са посетили проявата”, информираха за Инженер.bg организаторите на събитието.

 • Международен панаир Пловдив: Златните медали от Есенния технически панаир са едно от най-значимите пазарни отличия

  Международен панаир Пловдив: Златните медали от Есенния технически панаир са едно от най-значимите пазарни отличия

  74-ото издание на Международния технически панаир, един от най-представителните български форуми за инвестиционни стоки и технологии, ще отвори врати в периода от 24 до 29 септември в Пловдив, за да демонстрира тенденциите в над 100 бранша на икономиката. „По традиция, всяка година, по време на изложението се провеждат и конкурсите за златен медал и дизайн на изложбената експозиция, продукт и опаковка“, информираха за Инженер.bg от Международен панаир Пловдив.

Още от Панаир 2019