Статии

 • Международният конкурс за панаирен плакат ще представи изкуството в света на бизнеса по време на МТП-Пловдив 2018

  Международният конкурс за панаирен плакат ще представи изкуството в света на бизнеса по време на МТП-Пловдив 2018

  Международният конкурс за панаирен плакат отново ще заеме своето почетно място по време на 74-то издание на Международния технически панаир в Пловдив от 24 до 29 септември т.г. „Проявата е единствена по рода си. Идеята е да се покаже приносът на изкуството в рекламните послания на бизнеса”, съобщиха за Инженер.bg организаторите на конкурса от МТП-Пловдив.

 • Онлайн порталът b2portal – активен помощник на участниците в Международния технически панаир Пловдив

  Онлайн порталът b2portal – активен помощник на участниците в Международния технически панаир Пловдив

  Онлайн порталът на изложителя b2portal е специално замислен да осигури достъп до полезна информация за случващото се около поредното издание на Международния технически панаир Пловдив. „С негова помощ всеки изложител, съизложител или подизложител ще получава постоянен достъп до полезна за него информация, свързана с участието му. Например той ще може да проследи кои от поканените от него партньори са посетили проявата”, информираха за Инженер.bg организаторите на събитието.

 • Международен панаир Пловдив: Златните медали от Есенния технически панаир са едно от най-значимите пазарни отличия

  Международен панаир Пловдив: Златните медали от Есенния технически панаир са едно от най-значимите пазарни отличия

  74-ото издание на Международния технически панаир, един от най-представителните български форуми за инвестиционни стоки и технологии, ще отвори врати в периода от 24 до 29 септември в Пловдив, за да демонстрира тенденциите в над 100 бранша на икономиката. „По традиция, всяка година, по време на изложението се провеждат и конкурсите за златен медал и дизайн на изложбената експозиция, продукт и опаковка“, информираха за Инженер.bg от Международен панаир Пловдив.

 • Сериозен интерес от страна на чуждестранни изложители към МТП-Пловдив 2018

  Сериозен интерес от страна на чуждестранни изложители към МТП-Пловдив 2018

  В края на месец септември, от 24 до 29 гр. Пловдив ще е домакин на 74-ото издание на Международния технически панаир. Изложението се провежда в Града на тепетата от 1892 г. насам и е един от най-престижните търговско-промишлени форуми в България. По традиция то събира на едно място огромен брой изложители и посетители. В разгара на подготовката на тазгодишното издание, организаторите разказаха пред Инженер.bg за това какви фирми привлича то и кои са основните му посетители.

 • Големите имена зад Международния панаир в Пловдив

  Големите имена зад Международния панаир в Пловдив

  Историята на Пловдивския международен панаир датира от далечната 1892 г. И оттогава най-мащабното бизнес изложение у нас не спира да се развива. Но знаем ли кои личности стоят зад значимия форум в Града под тепетата? Екипът на Инженер.bg се срещна с организаторите от Международния панаир, за да ни разкажат за тези предприемчиви и талантливи професионалисти, благодарение на които днес можем да се похвалим с активните международни позиции на нашето изложение. Тук са имената на Григор Начович, Хенрих Майер, Златьо Бояджиев и мн. др.

 • Българската организация за конгресен туризъм помага на Пловдивския панаир да затвърди международните си позиции

  Българската организация за конгресен туризъм помага на Пловдивския панаир да затвърди международните си позиции

  Международният панаир Пловдив е българска организация със специално място в интернационалните прояви. Панаирът поддържа своя силен международен характер и е член на някои от най-престижните европейски и световни изложбени обединения. Инженер.bg вече ви запозна с членството му в Международната асоциация на изложбената индустрия (UFI) и в Централноевропейския панаирен съюз (CEFA). Днес ще обърнем внимание и на едно българско начинание – Българската организация за конгресен туризъм (BCVB), от което е част Международният панаир Пловдив.

 • Международен панаир Пловдив – арена за развитие на бизнеса, икономиката и индустрията

  Международен панаир Пловдив – арена за развитие на бизнеса, икономиката и индустрията

  Многобраншови изложения и разнообразни събития всяка година са част от програмата на Международен панаир Пловдив. Няма съмнение, че това е мястото, което привлича най-много национални и международни бизнеси, като през годините то се е превърнало в отправна точка за развитието на българската икономика и индустрия. Седемнайсетте палати в Панаирното градче са арена на многобройни прояви, включително изложби, борси, конференции, концерти, спортни състезание, корпоративни събития и др.

 • Инженер.bg ще представи най-новите си проекти по време на 73-ия Международен технически панаир в Пловдив

  Инженер.bg ще представи най-новите си проекти по време на 73-ия Международен технически панаир в Пловдив

  Инженер.bg отново ще вземе участие на 73-ия Международен технически панаир в Пловдив. За нас това е второ поредно участие със собствен щанд в най-мащабната международна технологична и бизнес проява у нас и очакваме с нетърпение да се срещнем отново в „Града под тепетата”. Каним ви на нашия щанд в палата 11, където ще ви разкажем за нашата мисия в света на инженерните решения и индустрията, както и за всички новости и изненади, които се постарахме да подготвим специално за вас.

 • „Галерия Имоти” – форум за недвижимо имущество по време на Международния технически панаир в Пловдив

  „Галерия Имоти” – форум за недвижимо имущество по време на Международния технически панаир в Пловдив

  „Галерия Имоти” ще бъде поредната новост по време на 73-ия Международен технически панаир в Пловдив през есента. За първи път организаторите са предвидили възможност да се презентират жилищни, промишлени, туристически и бизнес имоти, както и проекти за тяхната реализация. „Целта на проявата е да дадем още един маркетингов инструмент за участниците в пазара на имоти”, съобщи за Инженер.bg г-н Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.

 • Приносът на д-р Обрейко Обрейков за съвременния облик на Международен панаир Пловдив

  Приносът на д-р Обрейко Обрейков за съвременния облик на Международен панаир Пловдив

  Първият панаир в Пловдив се провежда през далечната 1892 г. под формата на Първото българско земеделско-промишлено изложение. От тогава до днес панаирното дело в Града под тепетата бележи непрекъснат растеж, за което основен принос има персоната на д-р Обрейко Обрейков. Tой оказва огромно значение за развитието на Пловдивския панаир в неговите първи години. Днес докторът от Пловдив е почитан като „голямата личност” на панаира, заради което е издигнат и негов бюст в панаирното градче.

Още от Панаир 2019