Статии

 • Сериозен интерес от страна на чуждестранни изложители към МТП-Пловдив 2018

  Сериозен интерес от страна на чуждестранни изложители към МТП-Пловдив 2018

  В края на месец септември, от 24 до 29 гр. Пловдив ще е домакин на 74-ото издание на Международния технически панаир. Изложението се провежда в Града на тепетата от 1892 г. насам и е един от най-престижните търговско-промишлени форуми в България. По традиция то събира на едно място огромен брой изложители и посетители. В разгара на подготовката на тазгодишното издание, организаторите разказаха пред Инженер.bg за това какви фирми привлича то и кои са основните му посетители.

 • Големите имена зад Международния панаир в Пловдив

  Големите имена зад Международния панаир в Пловдив

  Историята на Пловдивския международен панаир датира от далечната 1892 г. И оттогава най-мащабното бизнес изложение у нас не спира да се развива. Но знаем ли кои личности стоят зад значимия форум в Града под тепетата? Екипът на Инженер.bg се срещна с организаторите от Международния панаир, за да ни разкажат за тези предприемчиви и талантливи професионалисти, благодарение на които днес можем да се похвалим с активните международни позиции на нашето изложение. Тук са имената на Григор Начович, Хенрих Майер, Златьо Бояджиев и мн. др.

 • Българската организация за конгресен туризъм помага на Пловдивския панаир да затвърди международните си позиции

  Българската организация за конгресен туризъм помага на Пловдивския панаир да затвърди международните си позиции

  Международният панаир Пловдив е българска организация със специално място в интернационалните прояви. Панаирът поддържа своя силен международен характер и е член на някои от най-престижните европейски и световни изложбени обединения. Инженер.bg вече ви запозна с членството му в Международната асоциация на изложбената индустрия (UFI) и в Централноевропейския панаирен съюз (CEFA). Днес ще обърнем внимание и на едно българско начинание – Българската организация за конгресен туризъм (BCVB), от което е част Международният панаир Пловдив.

 • Международен панаир Пловдив – арена за развитие на бизнеса, икономиката и индустрията

  Международен панаир Пловдив – арена за развитие на бизнеса, икономиката и индустрията

  Многобраншови изложения и разнообразни събития всяка година са част от програмата на Международен панаир Пловдив. Няма съмнение, че това е мястото, което привлича най-много национални и международни бизнеси, като през годините то се е превърнало в отправна точка за развитието на българската икономика и индустрия. Седемнайсетте палати в Панаирното градче са арена на многобройни прояви, включително изложби, борси, конференции, концерти, спортни състезание, корпоративни събития и др.

 • Инженер.bg ще представи най-новите си проекти по време на 73-ия Международен технически панаир в Пловдив

  Инженер.bg ще представи най-новите си проекти по време на 73-ия Международен технически панаир в Пловдив

  Инженер.bg отново ще вземе участие на 73-ия Международен технически панаир в Пловдив. За нас това е второ поредно участие със собствен щанд в най-мащабната международна технологична и бизнес проява у нас и очакваме с нетърпение да се срещнем отново в „Града под тепетата”. Каним ви на нашия щанд в палата 11, където ще ви разкажем за нашата мисия в света на инженерните решения и индустрията, както и за всички новости и изненади, които се постарахме да подготвим специално за вас.

 • „Галерия Имоти” – форум за недвижимо имущество по време на Международния технически панаир в Пловдив

  „Галерия Имоти” – форум за недвижимо имущество по време на Международния технически панаир в Пловдив

  „Галерия Имоти” ще бъде поредната новост по време на 73-ия Международен технически панаир в Пловдив през есента. За първи път организаторите са предвидили възможност да се презентират жилищни, промишлени, туристически и бизнес имоти, както и проекти за тяхната реализация. „Целта на проявата е да дадем още един маркетингов инструмент за участниците в пазара на имоти”, съобщи за Инженер.bg г-н Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.

 • Приносът на д-р Обрейко Обрейков за съвременния облик на Международен панаир Пловдив

  Приносът на д-р Обрейко Обрейков за съвременния облик на Международен панаир Пловдив

  Първият панаир в Пловдив се провежда през далечната 1892 г. под формата на Първото българско земеделско-промишлено изложение. От тогава до днес панаирното дело в Града под тепетата бележи непрекъснат растеж, за което основен принос има персоната на д-р Обрейко Обрейков. Tой оказва огромно значение за развитието на Пловдивския панаир в неговите първи години. Днес докторът от Пловдив е почитан като „голямата личност” на панаира, заради което е издигнат и негов бюст в панаирното градче.

 • Разнообразие от тежка механизация на изложбата Стройтех по време на Техническия панаир в Пловдив

  Разнообразие от тежка механизация на изложбата Стройтех по време на Техническия панаир в Пловдив

  „За първи път в историята на Международния технически панаир в Пловдив ще бъде показано такова мащабно разнообразие от машини-гиганти”, съобщиха за Инженер.bg от панаирната организация. Според тях представянето на толкова много тежка механизация ще превърне изложбата Стройтех в най-големия форум в бранша на Балканите. Стройтех, традиционна част от техническото изложение, която се провежда всяка есен, тази година ще се състои от 25 до 30 септември.

 • Потопете се в атмосферата на 73-тия Международен панаир – Пловдив с Инженер.bg

  Потопете се в атмосферата на 73-тия Международен панаир – Пловдив с Инженер.bg

  Скъпи колеги, читатели и приятели на Инженер.bg!
  Остават точно три месеца до официалното откриване на седемдесет и третия Международен технически панаир – Пловдив, а подготовката за него вече кипи с пълна сила. И тази година нашите читатели ще имат възможността да се потопят в атмосферата на най-големия индустриален форум у нас, следейки всички важни новости на традиционната ни Основна страница Панаир 2017!

 • Пловдивския панаир – 125 години традиции и новаторство

  Пловдивския панаир – 125 години традиции и новаторство

  Международен панаир Пловдив е най-старото българско изложение, което е неизменна част от историята на нашата икономика и индустрия повече от 125 години. Всичко започва през далечната 1892 г., когато е проведено Първото българско земеделско-промишлено изложение. В наши дни панаирното градче е едно от най-големите в Югоизточна Европа. Със своите 352 000 m2 и 17 многофункционални изложбени палати, съоръжението е оборудвано с всичко необходимо за провеждане на всякакъв вид бизнес събития.

Още от Панаир 2019