Статии

 • Разнообразие от тежка механизация на изложбата Стройтех по време на Техническия панаир в Пловдив

  Разнообразие от тежка механизация на изложбата Стройтех по време на Техническия панаир в Пловдив

  „За първи път в историята на Международния технически панаир в Пловдив ще бъде показано такова мащабно разнообразие от машини-гиганти”, съобщиха за Инженер.bg от панаирната организация. Според тях представянето на толкова много тежка механизация ще превърне изложбата Стройтех в най-големия форум в бранша на Балканите. Стройтех, традиционна част от техническото изложение, която се провежда всяка есен, тази година ще се състои от 25 до 30 септември.

 • Потопете се в атмосферата на 73-тия Международен панаир – Пловдив с Инженер.bg

  Потопете се в атмосферата на 73-тия Международен панаир – Пловдив с Инженер.bg

  Скъпи колеги, читатели и приятели на Инженер.bg!
  Остават точно три месеца до официалното откриване на седемдесет и третия Международен технически панаир – Пловдив, а подготовката за него вече кипи с пълна сила. И тази година нашите читатели ще имат възможността да се потопят в атмосферата на най-големия индустриален форум у нас, следейки всички важни новости на традиционната ни Основна страница Панаир 2017!

 • Пловдивския панаир – 125 години традиции и новаторство

  Пловдивския панаир – 125 години традиции и новаторство

  Международен панаир Пловдив е най-старото българско изложение, което е неизменна част от историята на нашата икономика и индустрия повече от 125 години. Всичко започва през далечната 1892 г., когато е проведено Първото българско земеделско-промишлено изложение. В наши дни панаирното градче е едно от най-големите в Югоизточна Европа. Със своите 352 000 m2 и 17 многофункционални изложбени палати, съоръжението е оборудвано с всичко необходимо за провеждане на всякакъв вид бизнес събития.

 • Широка гама изделия с приложение в индустрията и строителството ще представи Интерметал на Панаира

  Широка гама изделия с приложение в индустрията и строителството ще представи Интерметал на Панаира

  Един от традиционните участницина Панаира – фирма Интерметал, отново ще покаже новости в обширната си продуктова гама на предстоящото есенно издание на най-мащабният индустриален форум у нас. Компанията е сред най-големите и утвърдени доставчици, занимаващи се с внос и търговия на едро на материали от неръждаема стомана, елементи за отопление и ВиК, включително: котли, алуминиеви и панелни радиатори, помпи, месингова арматура, изолация, термометри, манометри и др.

 • Есенният панаир в Пловдив – със запазени традиции и до днес

  Есенният панаир в Пловдив – със запазени традиции и до днес

  Зашеметяващата история на Международния панаир Пловдив, за която започнахме да ви разказваме в предишен материал на Инженер.bg, продължава и сега. След успешното първо издание през далечната 1892 г., следващата по-сериозна стъпка в историята на българското панаирно дело и на Международен панаир Пловдив се прави през 1933 г., когато в Пловдив е организирана Национална стопанска изложба. Изложителите са 424, а посетителите над 120 000 души. Това е и първият мострен панаир в Пловдив.

 • Началото на Международен панаир Пловдив – 2 месеца и половина, 24 страни-участнички и 162 000 посетители

  Началото на Международен панаир Пловдив – 2 месеца и половина, 24 страни-участнички и 162 000 посетители

  Както ви запознахме в предходни материали, тази година Инженер.bg ще отрази Международен технически панаир Пловдив, който е сред най-значимите форуми в събитийния календар на България. Традиционно, техническият форум е организиран от Международен панаир Пловдив – най-големият изложбен център в България по закрита изложбена площ. Днес ще ви представим част от историята на Международен панаир Пловдив, както и най-интересните факти около него.

 • Новата температурно стабилна паста Loctite GC 10 – иновация в света на спояващите пасти

  Новата температурно стабилна паста Loctite GC 10 – иновация в света на спояващите пасти

  Експертите на Henkel, разработващи продукти за електрониката, обявиха дебюта на първата по рода си температурно стабилна спояваща паста Loctite GC 10, съобщиха за Инженер.bg от фирма 3В Електроника, официален дистрибутор на продуктите на Henkel Adhesive Electronic Material за България. Това е пробив в развитието на основните суровини, които ще променят и оптимизират настоящия технологичен процес и производителността при спояване.

 • Изберете бързо и лесно подходящата абонатна станция от новия общ каталог на Danfoss

  Изберете бързо и лесно подходящата абонатна станция от новия общ каталог на Danfoss

  Всички основни модели абонатни станции на Danfoss вече са събрани в един общ каталог, съобщиха за Инженер.bg от Данфосс, направление „Топлофикационна автоматика”. „Никога досега не е било толкова лесно за ОВК проектантите да изберат правилната апартаментна или абонатна станция от обширното портфолио на Danfoss. С новия каталог, те могат лесно да се ориентират за размерите, мощностите и характеристиките им”, коментираха от фирмата.

 • Промишлен газанализатор Vario Plus Industrial за едновременно измерване на до 9 компонента

  Промишлен газанализатор Vario Plus Industrial за едновременно измерване на до 9 компонента

  В промишлеността мониторингът и измерването на отделни газови компоненти е ключов фактор за осъществяването на ефективен контрол на качеството и безопасността, както и за оптимизация на протичащите производствени процеси. „Газанализаторът Vario Plus Industrial на утвърдената немска компания MRU е много подходящо решение за индустриално приложение. С него едновременно могат да се измерват до 9 газови компонента”, коментираха за Инженер.bg от фирма CCS България.

 • Сериозен интерес за участие на МТП Пловдив 2015 от страна на чуждестранни фирми

  Сериозен интерес за участие на МТП Пловдив 2015 от страна на чуждестранни фирми

  Международният технически панаир в Пловдив, който е един от най-авторитетните делови форуми за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа, отново привлича интереса на големи чуждестранни компании, съобщиха за Инженер.bg от Международен панаир Пловдив. „Участие във форума ще вземат изложители от над 35 държави”, допълниха от Панаира.

Още от Панаир 2019