Статии

 • Изкуството на съвременния плакат ще бъде представено от 28 септември до 3 октомври

  Изкуството на съвременния плакат ще бъде представено от 28 септември до 3 октомври

  За 19-та поредна година, по време на Есенния технически панаир, ще се проведе Международен конкурс за панаирен плакат, съобщиха за Инженер.bg от Международен панаир Пловдив, инициатор и организатор на събитието. „Конкурсът е единствената по рода си проява в света, която показва изкуството на съвременния плакат в панаирната индустрия”, коментираха организаторите.

 • До два пъти по-ниски разходи за енергия с разработената от NASA технология Inflector на Спектър Инвест БГ

  До два пъти по-ниски разходи за енергия с разработената от NASA технология Inflector на Спектър Инвест БГ

  Все по-големи сметки за електричество! Нарастващи сметки за отопление през зимата! … Търсите начини да спестите енергия и да намалите разходите? Фирма Спектър Инвест БГ предлага решение за вас с новите енергоспестяващи вътрешни щори In’Flector. „Те са разработени на базата на иновативна високо енергийно-ефективна технология, създадени в лаборатории на NASA, в основата на която стои т.нар. едностранна проводимост” коментираха за Инженер.bg от компанията.

 • Актуални модели автомобили и премиери за българския пазар по време на изложбата Автосвят

  Актуални модели автомобили и премиери за българския пазар по време на изложбата Автосвят

  Дилъри на световни марки автомобили, представени на българския пазар, се завръщат на специализираната изложба „Автосвят“, която е част от проявите на Международния технически панаир – Пловдив, съобщиха за Инженер.bg организаторите. „По време на изложението, ще бъдат представени актуални модели на „Тойота“ и „Фолксваген“, като и двете марки ще са на автомобилното изложение след пауза от четири години”, коментираха от Международен панаир Пловдив.

 • Зелената гама смоли Damisol 3630 –UPI на VON ROLL Isola от портфолиото на Сибел

  Зелената гама смоли Damisol 3630 –UPI на VON ROLL Isola от портфолиото на Сибел

  Зелена гама смоли клас Н на водещия производител на изолационни продукти и системи, използвани в електротехниката, електрониката и енергетиката - VON ROLL Isola, предлага фирма Сибел. „Гамата Damisol 3630 включва полиестеримидни смоли клас Н, с нисък вискозитет, подходящи за всякакви приложения. Те са високоефективни и с много ниски емисии – без летливи вещества (VOC)”, коментираха за Инженер.bg от фирма Сибел.

 • Нов завод на Doosan повиши производителността на голямогабаритни машини

  Нов завод на Doosan повиши производителността на голямогабаритни машини

  Водещата южнокорейска компания Doosan изгради нови производствени мощности за едрогабаритни машини в град Чангуон, в близост до основния завод на компанията. „От тази година новият завод функционира вече на пълни обороти. Това е четвъртото производствено предприятие на Doosan Machine Tools, включително завода в град Янтай, Китай”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Лазатек, която предлага машините на Doosan на българския пазар.

 • Tsubaki KABELSCHLEPP и Атлас Техник – едно доказано партньорство на българския пазар

  Tsubaki KABELSCHLEPP и Атлас Техник – едно доказано партньорство на българския пазар

  „В дейността си Атлас Техник се ръководи от принципа „От по-добрите – най-доброто”. Затова и партньорството ни с Tsubaki KABELSCHLEPP, световен лидер в производството на кабеловодещи вериги, е в пълно съответствие с целта ни да предлагаме на българските потребители висококачествени и надеждни изделия“, съобщи инж. Александър Попов, управител на Атлас Техник. KABELSCHLEPP е компания, патентовала първата стоманена кабелноводеща верига през 1954 г.

 • Нова технология за ремонт на индустриално оборудване на Sifco ASC

  Нова технология за ремонт на индустриално оборудване на Sifco ASC

  В рамките на Международния технически панаир, фирма Ником 65 ще запознае посетителите на форума с авангардна технология за ремонт на индустриално оборудване, съобщиха за Инженер.bg от пресцентъра на Международен панаир – Пловдив. Методът е разработен от Sifco ASC, а дебютът му на нашия пазар ще бъде реализиран от Ником 65.

 • Merck намалява енергийните си разходи с програмата Energy University на Schneider Electric

  Merck намалява енергийните си разходи с програмата Energy University на Schneider Electric

  Американският концерн Merck ще образова своите служители с новостите от областта на енергийната ефективност с програмата Energy University. Тя е разработена от Schneider Electric, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на водещата мултинационална компания. Платформата Energy University осигурява безплатни курсове по енергийна ефективност за повече от 400 000 професионалисти от 180 държави на 13 езика.

 • Струг за голямогабаритни детайли на РАИС

  Струг за голямогабаритни детайли на РАИС

  Сред обширното продуктово портфолио на българския производител на металообработващи машини РАИС е струг с ЦПУ, модел Т700, предназначен за обработка на голямогабаритни ротационни детайли. Той се отличава с висока мощност на подаване. „Стругът Т700 е с цифрово-програмно управление и оптимизирана конструкция, гарантираща отсъствието на вибрации в процеса на работа”, коментираха от за Инженер.bg от фирмата.

Още от Панаир 2019