Събития

Компании с екологични решения и специално участие на производители от Беларус по време на Енеко 2019

12.08.2019 г.

Енеко е една от петте изложби, които са част от съпътстващата програма на Международния технически панаир в Пловдив. На тях ще бъдат представени последните технологии в разнообразни инженерни индустрии. Тази година се предвижда над 30 000 да бъдат посетителите от България и чужбина, както и повече от 700 изложители да вземат участие в техническия форум, който ще се проведе от 23 до 28 септември 2019 г, съобщиха за Инженер.bg организаторите. А ето и какво да очакваме по време на изложбата.


 

Своите „зелени стандарти“ в областта на химията ще представят компании от Беларус – една от водещите страни в индустрията. Тя е сред европейските държави с най-висок годишен икономически ръст в тази сфера – 8.1 %.Главен акцент на събитието ще бъдат нововъведенията за борба със замърсяването на околната среда, за пречистване на водата, за редуциране разходите на енергия в промишлената дейност и всекидневния живот.

 

Компания, специализирана в производството на гуми за автомобили, ще изложи своята продуктова гама продукти, а водещ бранд, който въвежда екологично чисти технологични решения, ще запознае посетителите с минерални си торове, известни в повече от 20 страни.

 

Един от изложителите на Енеко ще представи фибростъкло, което намира приложение в яхтите и автомобилите, в строителния отрасъл и др., както и стъкловлакно и стъклотекстил, устойчив на над 180 ºС.


 

Други атрактивни технологии – дело на популярен химически концерн, ще бъдат зъбни колела, смазки за мотори, турбини. Една от компаниите в концерна ще покаже широката си гама от продукти, сред които масла за защита от корозия, овлажняващи и охлаждащи вещества, моделиращи продукти за отливане на детайли със сложна форма, парафинови емулсии, восъци с различно приложение и др. Ще могат да бъдат видени продукти на органичния синтез, горива, смазочни масла, битуми, синтетични влакна, полиетилен и др. – разработени от нефтопреработваща компания.

 

Списъкът на продуктите, които ще бъдат демонстрирани по време на изложбата, се допълва от решения за ползване на възобновяеми източници на енергия, системи за пречистване на въздуха и водата, оборудване за химическата и ВиК индустрия, системи за енергийна ефективност, отоплителна, хладилна и климатична техника и мн. др.

 

Източник на снимковия материал: Международен панаир Пловдив

Още от Панаир 2019