Събития

Tехника за прецизно водоструйно рязане и консумативи за ерозийни машини представи Галика на МТП-Пловдив

22.10.2018 г.

Иновативна техника и технологии за металообработка на световни производители посрещнаха посетителите на двата изложбени щанда на фирма Галика в палата 14 в рамките на Международен технически панаир – Пловдив, който се проведе между 24 и 29 септември т.г. Особен интерес предизвикаха представената технология за прецизно рязане с водна струя, както и множество икономически изгодни решения като дейонизиращи смоли и високоефективни филтри за EDM машини.

 

 

Машините за прецизно водно рязане, които предлага компанията, са произведени от швейцарската фирма Microwaterjet. „При този вид обработка, насочената под високо налягане водна струя, която е примесена с фин пясък, реже с изключителна точност. Машините отговарят на високите изисквания за рязане на детайли за часовникарската индустрия, медицината и др.”, коментираха пред екипа на Инженер.bg специалистите от Галика. „Важно предимство на водното рязане е, че то дава възможност да се изрязват титаниеви сплави с много голяма скорост и точност“, добавиха те.

 

На щанда на фирмата посетителите получиха детайлна информация за богатата гама от резервни части и консумативи за EDM ерозийни машини, които Галика предоставя – медни и месингови пробивни електроди за стартови отвори, смоли, месингови нишки, филтри, ремъци и др.


 

Сред акцентите на фирмения щанд бяха и иновативни, ефективни и икономически изгодни филтри MANN FILTER H 15. „Филтрите от серията H 15 на Mann+Hummel са с доказано качество, напълно отговарящо на нуждите на процеса на EDM ерозия”, обясниха от Галика. „Те гарантират оптимална филтрация, висока производителност и сигурност на ерозийните процеси. Характерно за тях е още, че те са с изчистен от лепило корпус, за да няма химическо въздействие върху диелектрика, както и лесен за монтаж филтър“, поясниха те.

 

„Повечето машини за нишкова електроерозия се нуждаят от вода като диелектрик, чиято електропроводимост трябва да се снижи до 1 µS/cm. Идеална за тази цел е дейонизиращата смола Resinex MX-11 на шведската компания Jacobi Carbons Group, която представлява смес от анионни и катионни смоли“, разказаха от българското дружество.Resinex гарантира електропроводимост от 0.1 μS/cm през цялото време на експлоатация, лесна е за употреба и удобна за съхранение. Продуктът е изключително изгодно ценово предложение предлага се в една единствена опаковка, която замества скъпия двоен контейнер за смола“, изтъкнаха от Галика.

 

 

Повече информация за Галика - клон АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Панаир 2019