Събития

„Чудеса“ на съвременните технологии изненадват посетителите на МТП-Пловдив

27.09.2018 г.

Международният технически панаир в Пловдив, който бе открит на 24 септември т.г., предоставя на вниманието на своите посетители „чудеса“ на съвременните технологии, съобщиха за Инженер.bg от администрацията на изложението. Електромобил с голям пробег, вертикално излитащ и кацащ самолет, товарач гигант с 14-метрова зона на действие са една малка част от удивителните експонати, демонстрирани пред гостите на изложението в „града на 7-те хълма“.

 

 

„17 непоказвани до този момент разработки от шест държави демонстрира Съюзът на изобретателите на панаирното изложение“, разкриха от Международен панаир Пловдив. Робохайтех представи в своята „зона на бъдещето“ станция за бързо зареждане на електромобили, вертикално излитащ и кацащ самолет и слънчева екоцентрала.

 

Цветово-светлинна композиция, излъчвана от 40 mвидео стена, избра българска компания за представянето на колекцията си от електромотори. За целта на артпроекта бе извозена 17 t техника от 14 тира, което включваше и висящ телевизор с двустранен екран.

 


Товарач гигант е сред хитовете на изложението, демонстриран от компанията, която бе отличена на МТП-Пловдив 2017 със златен медал за най-големия произведен у нас мотокар. „Новият телескопичен товарач не отстъпва на знаменития си предшественик, тъй като повдига до 25 t, а обсегът му на действие достига цели 14 m“, уточниха организаторите на МТП-Пловдив.

 


От Ауто сити Пловдив се конкурират по новаторство в представяните експонати с другите тематични изложби. Специално за панаира с пазарен дебют за България пристигна електромобил Tesla S. Електромобилът Hyundai  Kona EV, със значителния си пробег от 482 km, заслужава гордостта за своите изложители. „Любителите на високите скорости се наслаждават на луксозните Рейндж Роувър Аутограф (2019 г.), Мерцедес S клас (2018 г.), BMW 5-ица и 7-ица серия“, споделиха от МТП-Пловдив.


Сред многобройните новости на тазгодишната изложба Ауто сити Пловдив са демонстрациите за реставриране, освежаване на дизайна, смяната на цвета на салона, тавана, волана и таблото на автомобила с модерни материали и 200 вида кожи.


 

Приложения на върховите технологии в сферата на  електрониката и електротехниката предлага „Елтех“, която отбелязва най-висок ръст сред десетте изложби на  МТП-Пловдив. Една от най-очакваните атракции на панаира е спечелването на автомобил по избор измежду 7 модела от посетител на панаира. Есенното 74-о издание на един от най-престижните технически и технологични форуми на Балканите, е с работно време от 9:00 до 18:00 часа и вратите му остават отворени до 14:00 часа на 29 септември.

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Панаир 2019