Събития

 • Кaкви са мащабите на панаирното градче в Пловдив?

  Кaкви са мащабите на панаирното градче в Пловдив?

  Панаирното градче в Пловдив е разположено на левия бряг на Марица и заема площ от 352 000 m2. Събитията в него не спират през цялата година, като на разположение на изложителите и гостите са общо 17 палати с множество функции и разнообразни размери. „Международен панаир Пловдив организира множество изложения, борси, семинари, конференции, концерти и спортни събития, като основните ни цели са развитие на българската икономика и бизнес”, съобщиха пред Инженер.bg от предприятието.

 • Нови модели автомобили и луксозни каравани ще радват гостите на 73-тия Международен технически панаир в Пловдив

  Нови модели автомобили и луксозни каравани ще радват гостите на 73-тия Международен технически панаир в Пловдив

  Единадесетте специализирани изложби на Техническия панаир в Пловдив предлагат разнообразие и изобилие, но безспорно едни от най-любимите и посещавани изложби за гостите са Аутотех и Автосвят Пловдив. „Събитията привличат с атракции, премиери на нови модели автомобили и отскоро с най-новите прояви – тунинг зона и караван салон”, разказаха за Инженер.bg организаторите на техническото изложение.

 • Есенният панаир в Пловдив представя последните решения и тенденции от Индустрия 4.0

  Есенният панаир в Пловдив представя последните решения и тенденции от Индустрия 4.0

  Част от проявите, включени в 73-тото издание на Международния технически панаир в Пловдив, включват традиционните изложби Елтех и Инфотех. „И през 2017 г. посетителите на панаирното градче ще могат да видят най-доброто от електрониката и електротехниката, както и от динамично развиващия се сектор на информационните технологии”, заявиха пред Инженер.bg организаторите на техническото изложение. Тази година обликът на панаира е съобразен с Четвъртата индустриална революция.

 • Акватех и Енеко – с грижа за водите и околната среда на Пловдивския технически панаир

  Акватех и Енеко – с грижа за водите и околната среда на Пловдивския технически панаир

  Тазгодишното издание на Международния технически панаир в Пловдив ще се проведе между 25 и 30 септември. В крак с тенденциите при различните промишлени отрасли, организаторите планират две съвременни прояви, насочени към водите, енергията и околната среда. „Акватех е изложба, предлагаща техника, технологии и системи за чистотата на водата. Новостите в енергетиката и екологията пък посетителите ще могат да видят на изложбата Енеко”, съобщи за Инженер.bg панаирният екип.

 • Акцент върху инфраструктурното строителство ще постави изложба Стройтех по време на есенния панаир в Пловдив

  Акцент върху инфраструктурното строителство ще постави изложба Стройтех по време на есенния панаир в Пловдив

  За поредна година на Международния технически панаир в Пловдив ще се състои изложбата, посветена на строителни технологии, материали и техника Стройтех. „Стройтех се нарежда в челните места по мащаб и посещаемост на Есенното изложение, като освен обичайните секции, тази година изложбата ще обърне внимание и на инфраструктурните обекти”, съобщиха от Пловдивския панаир. Сред останалите специализирани изложби посетителите ще видят също Интермин Експо и изложба Химия.

 • Изложба Машиностроене – лидер с традиции по време на Международния технически панаир в Пловдив

  Изложба Машиностроене – лидер с традиции по време на Международния технически панаир в Пловдив

  Изложба Машиностроене, част от Международния технически панаир Пловдив, е събитие, което ежегодно събира впечатляващ брой посетители и изложители. „Проявата е най-подходящото място за изява на производители и търговци от областта на машиностроенето и металургията, както и информационна точка за най-новите технологии и ноу-хау”, заявиха за Инженер.bg организаторите на международния форум, който тази година ще се проведе между 25 и 30 септември.

 • Пловдив се подготвя за 73-тия Международен технически панаир в края на септември

  Пловдив се подготвя за 73-тия Международен технически панаир в края на септември

  От 25 до 30 септември Пловдив ще е домакин на 73-тия Международен технически панаир. Престижният интернационален форум, както всяка година, ще се превърне в сцена на технически иновации, нестандартни инженерни разработки и пазарни акценти. Общо 11 специализирани изложби ще се състоят в рамките на проявата, които ще бъдат придружени от богата съпътстваща програма, включваща конференции, семинари, срещи и конкурси. Инженер.bg е сред основните медийни партньори на събитието.

 • За акцентите на Международен технически панаир-Пловдив 2016 през погледа на Инженер.bg

  За акцентите на Международен технически панаир-Пловдив 2016 през погледа на Инженер.bg

  Преди броени дни приключи един от най-престижните технически форуми на Балканите – Международен технически панаир-Пловдив. В него участие взеха над 600 компании от 33 държави. Тазгодишното 72-ро издание се превърна в демонстрационен център на инвестиционни стоки и високи технологии в областта на строителството, машиностроенето, енергетиката, ВиК-сектора, автоматизацията и роботизацията, не само за традиционните участници в него, но и за над 117 нови изложители.

 • Екипът на Фанук България очаква партньори, клиенти и приятели в палата 13 на панаирното градче

  Екипът на Фанук България очаква партньори, клиенти и приятели в палата 13 на панаирното градче

  От Фанук България, дъщерно дружество на Fanuc Europe Corporation у нас, съобщиха за Инженер.bg, че очакват своите партньори и клиенти на щанда на компанията в Палата 13 на Международен технически панаир. От 26 септември до 1 октомври в град Пловдив, специалисти от екипа на Фанук са на разположение на посетителите на най-големия индустриален форум в България, за да отговорят на всеки въпрос, свързан с компанията, както и за новите ѝ продукти и разработки.

 • Бимекс Лимитид ще представи иновативен робот на Kawasaki Robotics и машини на Мазак на МТП 2016

  Бимекс Лимитид ще представи иновативен робот на Kawasaki Robotics и машини на Мазак на МТП 2016

  Утвърдената българска фирма Бимекс Лимитид потвърди своето участие на Международен технически панаир – Пловдив (МТП), съобщиха от дружеството за Инженер.bg. Компанията е партньор за България на водещия производител и доставчик на промишлени роботи и системи за автоматизация Kawasaki Robotics, както и на японската корпорация Ямазаки Мазак. В периода от 26 септември до 1 октомври Бимекс Лимитид ще представи продуктите и решенията на двата японски производителя в палата 13.

Още от Панаир 2019