Новини

 • Мобилна биосауна, 3D сканиране на сгради и уред срещу плесени и вируси са част от иновациите на МТП 2019

  Мобилна биосауна, 3D сканиране на сгради и уред срещу плесени и вируси са част от иновациите на МТП 2019

  „Иновативни технически открития в разнообразни сфери на приложение ще предложи на своите посетители тазгодишното издание на Международния технически панаир (МТП) в Пловдив“, научи Инженер.bg от организаторите на изложението. От МТП разкриха подробности за някои от най-любопитните предложения от участниците на 75-ото издание на престижния технологичен форум, който ще се проведе от 23 до 28 септември 2019 г. А ето и какви са те.

 • Най-голямата изложба на МТП „Машиностроене“ ще се фокусира върху Индустрия 4.0

  Най-голямата изложба на МТП „Машиностроене“ ще се фокусира върху Индустрия 4.0

  „Предстоящият 75-и Международен технически панаир и тази година обещава да предложи вълнуваща и разнообразна програма на своите посетители. Форумът ще се проведе от 23 до 28 септември и отново ще се превърне в средище на съвременните инженерни решения и платформа за обмяна на професионални контакти. Ще има пет специализирани изложби, а традиционно „Машиностроене“ ще бъде най-мащабната от тях“, съобщиха за Инженер.bg от панаира.

 • Фокус върху екологичните проблеми и представяне на „зелени“ решения по време на Енеко 2019

  Фокус върху екологичните проблеми и представяне на „зелени“ решения по време на Енеко 2019

  Тази година, в периода от 23 до 28 септември ще се проведе 75-ото издание на Международния технически панаир Пловдив. Форумът отново ще направи съпричастни своите посетители с последните високотехнологични решения от света на инженерните индустрии. Енеко ще обърне специално внимание върху най-новите средства за опазване на околната среда, съоръжения за пречистване на водата, използването на възобновяеми източници на енергия, оптимизирането на разходите на енергия и мн. др.

 • Русия ще е партньор на пловдивския Международен технически панаир през 2019 г.

  Русия ще е партньор на пловдивския Международен технически панаир през 2019 г.

  Русия ще бъде партньор на тазгодишния Международен технически панаир, който ще се проведе от 23 до 28 септември в гр. Пловдив, потвърдиха за Инженер.bg организаторите на изложението. Руската държава заема почетната четвърта позиция сред търговските партньори на Европейския съюз. Атрактивни за гостите на мащабния технически форум в Пловдив са новаторските високотехнологични решения, представени от руски фирми, университети и научни институти.

 • Нова концепция за 75-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив

  Нова концепция за 75-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив

  Международният технически панаир в гр. Пловдив е един от най-престижните форуми за иновации и технологии, който ще се проведе в периода от 23 до 28 септември 2019 г. Домакините на мащабната инициатива ще осигурят условия, съобразени с конкретните особености на всеки участник. „Концепцията цели да предостави на всяка компания възможност да осъществи своето представяне в най-подходящия за нея формат и да привлече по-голям брой посетители и партньори“, посочиха организаторите.

 • Специални предложения за изложителите на предстоящия Международен технически панаир 2019

  Специални предложения за изложителите на предстоящия Международен технически панаир 2019

  Тази есен Пловдив отново ще се превърне в център на иновации и последните тенденции в технологиите. И през 2019 г. градът ще бъде домакин на Международния технически панаир, който ще се проведе от 23 до 28 септември. „Събитието за пореден път събира на едно място представители на водещи български и международни компании от едни от най-бързо развиващите се технологични сектори, както и професионалисти от България и Европа“, заявиха за Инженер.bg организаторите.

 • Рапид Прогрес впечатли гостите на панаира в Пловдив с последни версии софтуерни решения за производството

  Рапид Прогрес впечатли гостите на панаира в Пловдив с последни версии софтуерни решения за производството

  Последни разработки софтуерно-инженерингови решения от световни IT компании бяха „под светлината на прожекторите“ на фирмения щанд на Рапид Прогрес по време на тазгодишното издание на Международен технически панаир – Пловдив. Компанията запозна посетители и изложители с най-новите версии софтуер за индустрията на своите партньори – Dassault Systèmes (DS) SolidWorks Corporation, DP Technology, CIMCO, Roboris и 3D Systems.

 • Акция „Отговорни на пътя“ и много предимства за закупилите автомобили по време на Ауто сити Пловдив 2018

  Акция „Отговорни на пътя“ и много предимства за закупилите автомобили по време на Ауто сити Пловдив 2018

  Изложбата за автомобили Ауто сити, която ще се проведе между 24 и 29 септември т.г. в рамките на Международен технически панаир Пловдив, организира мащабна акция „Отговорни на пътя”. Тя е съвместна инициатива на Пътна полиция, Пловдив, Областна администрация, Международен панаир Пловдив и Експо тийм. Важна част от инициативата предвижда закупените на изложението автомобили да бъдат веднага регистрирани в синхрон с кампанията за насърчаване подмяната на старите автомобили.

 • На 28 септември в Пловдив БАВ ще отличи най-добрата пречиствателна станция за отпадъчни води

  На 28 септември в Пловдив БАВ ще отличи най-добрата пречиствателна станция за отпадъчни води

  Общо 12 пречиствателни станции за отпадни води (ПСОВ) ще се борят за признание в професионалния конкурс „Най-добра пречиствателна станция за отпадъчни води“, организиран от Българска асоциация по водите (БАВ). „Отличените съоръжения ще получат награди на официална церемония, която ще се състой на 28 септември 2018 г. в зала „България“ на Международен технически панаир – Пловдив“, информираха за Инженер.bg от БАВ.

 • Тест драйв зона и дилъри на прочути марки автомобили на Ауто сити Пловдив 2018

  Тест драйв зона и дилъри на прочути марки автомобили на Ауто сити Пловдив 2018

  Програма с много изненади очаква посетителите на новата автомобилна изложба Ауто сити Пловдив 2018, която ще се проведе в рамките на Международния технически панаир – Пловдив, в периода от 24 от 29 септември т.г. В тест драйв зоната шофьорите ще могат да пробват 30 модела превозни средства от известни марки производители. Автомобил за трудни терени на Peugeot, нов хечбек на Hyundai, градски модели от индийския автомобилен гигант Mahindra и първият произведен у нас автомобил на Haval са само част от предложенията.

Още от Панаир 2019