Новини

Изложители от 40 държави и ръст от 20% на изложбените площи на Международен технически панаир Пловдив 2018

31.08.2018 г.

Изложители от близо 40 държави ще се включат в 74-то издание на Международния технически панаир в Пловдив, който ще се проведе в периода 24 - 29 септември 2018 г. „Есенният технически панаир е едно от най-интересните и мащабни изложения в региона, което привлича изложители и посетители от целия свят. Това се потвърждава и от отбелязания ръст от 20% на изложбените площи за тазгодишното му издание“, информираха за Инженер.bg от Международен панаир Пловдив, организатор на форума.


           

От администрацията на МТП-Пловдив издават, че на тазгодишното събитие ще има забележителни експонати, като имената на представящите ги изложители засега остават в тайна. Една от сензациите на техническия панаир е изобретението на български супермощен слънчев колектор, представен от  българска компания.Съоръжението няма аналог в света и произвежда топла вода, като оползотворява до 30% повече слънчева енергия в сравнение с известните досега колектори от този вид“, заявиха организаторите.

 

Друго интересно изобретение е интегрираната бизнес система, разработка на българска софтуерна фирма, която ще бъде демонстрирана на изложбата „Инфотех”. „Новият продукт представлява облачна услуга, която обединява корпоративни данни за клиенти, продажби, покупки, наличности и финанси, като оптимизира  процесите“, поясниха от Международен панаир Пловдив

           

Изложбата „Акватех” ще посрещне с новаторски решения за дезинфекция, филтриране и омекотяване на води, както и домашни уреди, които премахват йони, тежки метали, вируси и бактерии от питейната вода, без помощта на химикали.

 

Високоскоростна 3D лазерна машина за двуизмерно и триизмерно заваряване и рязане на известна немска компания ще бъде един от хитовете на изложба „Машиностроене”.

 

Около 20 дилъри на автомобили и автобуси се очакват на новата изложба Ауто сити Пловдив.

 

Разнообразието от авангардни експонати на 74-то изложение на МТП-Пловдив е нов тласък за индустрията и бизнеса с техниката и технологиите. Очакванията са тази година Международният технически панаир в Пловдив да събере над 30 000 специалисти от България и Европа, нетърпеливи да видят последните технологични новости и да обменят идеи.

 

Източник на снимковия материал: Международен панаир Пловдив

Още от Панаир 2019