Новини

Акция „Отговорни на пътя“ и много предимства за закупилите автомобили по време на Ауто сити Пловдив 2018

25.09.2018 г.

Изложбата за автомобили Ауто сити, която ще се проведе между 24 и 29 септември т.г. в рамките на Международен технически панаир Пловдив, организира мащабна акция „Отговорни на пътя”. Тя е съвместна инициатива на Пътна полиция, Пловдив, Областна администрация, Международен панаир Пловдив и Експо тийм.Важна част от инициативата предвижда закупените на изложението автомобили да бъдат веднага регистрирани, в синхрон с кампанията за насърчаване подмяната на старите автомобили с по-безопасни и по-екологични возила”, съобщиха за Инженер.bg организаторите на панаира.


 

В акцията „Отговорни на пътя” се включват още Български червен кръст, както и известният рали пилот Илия Царски, който ще присъства на Ауто ситиПловдив 2018 с един от своите състезателни автомобили.

 

По време на всеобхватната акция експерти ще предоставят полезни съвети за безопасно шофиране, как да се подобрят отношенията между участниците в движението и да се овладее агресивността, основна причина за катастрофите. Европейската статистиката показва, че България заема второто място след Румъния по брой загинали на пътя за 2017 г..

 

Специалният информационен щанд на Пътна полиция ще консултира за нужните процедури по регистрация на новите автомобили, закупени по време на изложението. Притежателите на ново возило ще могат да окомплектоват на място необходимите документи, с които да отидат в Пътна полиция – Пловдив и да регистрират автомобила си с предимство. Улеснението има за цел да насърчи водачите да заменят стария автопарк с нови, по-безопасни за участниците в движението, превозни средства.

 


С тези инициативи не се изчерпва списъкът с изненади, които предлага тазгодишната автомобилна изложба. Ауто сити Пловдив е с атрактивна визия на градска среда с улици, маркировка и пътни знаци. Наред с демонстрацията на леки коли, автобуси и други превозни средства от прочути марки, ще представени и резервни части, гаражно, и сервизно оборудване.

 

Тест драйв зоната предлага изпробване на автомобили, а един от посетителите ще спечели лека кола по избор измежду 7 модела.

 

Източник на снимковия материал: Международен панаир Пловдив, Инженер.bg

Още от Панаир 2019