Новини

Рапид Прогрес впечатли гостите на панаира в Пловдив с последни версии софтуерни решения за производството

25.10.2018 г.

Последни разработки софтуерно-инженерингови решения от световни IT компании бяха „под светлината на прожекторите“ на фирмения щанд на Рапид Прогрес по време на тазгодишното издание на Международен технически панаир – Пловдив. Компанията запозна посетители и изложители с най-новите версии софтуер за индустрията на своите партньори – Dassault Systèmes (DS) SolidWorks Corporation, DP Technology, CIMCO, Roboris и 3D Systems. Вниманието на гостите привлякоха последните разработки на SolidWorks за дизайн, верификация, комуникация и управление на данни, както и на широкоспектърната CAD/CAM система ESPRIT за управление на машини с ЦПУ.

 


„Решенията на SolidWorks обхващат цялостната разработка на продукта в интегриран работен процес, който включва дизайн, симулация и верификация, комуникация, фотореалистична визуализация и управление на данни“, разказаха пред екип на Инженер.bg от Рапид Прогрес. „SolidWorks 3D CAD е мощна интуитивна система за бързо създаване на технически чертежи и директното им приложение в производството,  позволяваща употребата на вече разработени проекти в 2D и 3D формат, както и много други функционалности, които никоя друга CAD платформа не може да предостави“, обясниха още специалистите.


„ESPRIT е мощна САМ система за CNC програмиране, оптимизация и симулация, която подпомага цялостния производствен процес. Тя представлява интелигентно индустриално решение, което обслужва всяка задача в сферата на металообработката“, коментираха от Рапид Прогрес. Широкоспектърните функционалности на ESPRIT обхващат програмиране за 2-5 осно фрезоване, 2-22 осно струговане, 2-5 осна нишкова електрофорезия, мултифункционални стругове тип „Швейцарски” и др.


Сред останалите софтуерни решения, които привлякоха вниманието на щанда на българската фирма, бяха новите продукти на CIMCO Integration за редакция, визуализация и управление на CNC програми, Zyfra – решение за мониторинг в реално време и прогнозна поддръжка на машини, както и 3D принтери за персонални, професионални и производствени цели.„Софтуерните продукти на CIMCO Integration представляват интегрирана платформа с много възможности, която позволява редакция, визуализация и управление на CNC програми, трансфер на данни от и към машини с ЦПУ, мониторинг в реално време на машини и съоръжения, събиране и анализ на данни от производствени събития, като време за настройка, време за производствен цикъл, престой, незаетост и мн.др.”, посочиха от Рапид Прогрес. „Понастоящем инвестираме време, средства и усилия за създаването на решения от тип „Събиране на данни от производството“, адаптирани към нашите клиенти. И с визия за бъдещето развиваме център за обучение XYZ Академия“, изтъкнаха още от дружеството.


Повече информация за Рапид Прогрес ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Панаир 2019