Новини

 • Невероятно изживяване в комбинация с висока сигурност и при 190 km/h в увеселителните влакчета с Loctite

  Невероятно изживяване в комбинация с висока сигурност и при 190 km/h в увеселителните влакчета с Loctite

  Какво би представлявал Дисниленд или който и да е друг увеселителен парк в света без влакчета? Колкото по-бързи и с колкото повече завои, завъртания, стръмни спускания и изкачвания е осеяно трасето, толкова по-силна е притегателната сила на влакчето. Направени с цел забавление и екстремни изживявания, към тези, често невероятни като конструкция съоръжения, се поставят високи изисквания по отношение на сигурност и надеждност.

 • Енергийната ефективност – сред основните акценти на Есенния технически панаир в Пловдив

  Енергийната ефективност – сред основните акценти на Есенния технически панаир в Пловдив

  Възможностите за намаляване на енергийните разходи и повишаване на ефективността ще бъдат сред основните акценти на Есенния технически панаир в Пловдив, съобщиха за Инженер.bg организаторите на форума. По време на панаира ще бъдат представени иновативни изделия в областта на енергийна ефективност, както и обучителни семинари за запознаване с начина на тяхното използване.

 • Голям интерес към топлокациите в Международния технически панаир в Пловдив

  Голям интерес към топлокациите в Международния технически панаир в Пловдив

  Български и чуждестранни фирми активно резервират места за участието си в предстоящия Международен технически панаир в Пловдив, съобщиха за Инженер.bg от Международен панаир Пловдив. Голям е интересът към топлокациите, край които минават най-много посетители, тъй като изложителите подготвят атрактивни експозиции и съпътстващи събития за своето представяне.

 • Размразяване на икономиката показва Есенният панаир в Пловдив

  Размразяване на икономиката показва Есенният панаир в Пловдив

  Забелязват се положителни импулси в икономиката - това е моето наблюдение като специалист във финансовата и стопанската дейност, коментира за Инженер.bg д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив. Според него оживлението ще се усети на предстоящия Есенен панаир, който ще се проведе от 28 септември до 3 октомври.

 • Активният бизнес се представя на Международния технически панаир в Пловдив

  Активният бизнес се представя на Международния технически панаир в Пловдив

  С участието на най-активните фирми на пазара за инвестиционни стоки и технологии ще се състои тазгодишният Международен технически панаир в Пловдив, съобщиха за Инженер.bg от Международен панаир Пловдив. От 28 септември до 3 октомври изложителите ще покажат постиженията си в областите: машиностроене, строителство, електроника, електротехника, енергетика, екология, управление на водите, информационни технологии, химическа и минна промишленост, транспорт и автосервизно оборудване, автомобилостроене.

 • Организаторите на Панаира отчитат увеличен брой на планираните делови прояви в предстоящото издание 2015

  Организаторите на Панаира отчитат увеличен брой на планираните делови прояви в предстоящото издание 2015

  Чуждестранни компании, които ще вземат участие в тазгодишното издание на Международен технически панаир – Пловдив, залагат на нови маркетингови инструменти, съобщиха за Инженер.bg от Международен панаир Пловдив. „Тази година, панаирното градче ще посрещне посетителите с променен облик, благодарение на креативните решения на изложителите”, коментираха от Международен панаир Пловдив.

 • Златните медали от Есенния технически панаир 2014

  Златните медали от Есенния технически панаир 2014

  Общо 31 продукта на български и чуждестранни фирми бяха отличени с престижните награди златен медал и диплом на тазгодишното юбилейно 70-то издание на Международен технически панаир. Тържествената церемония по награждаването на победителите в най-авторитетния технически форум у нас се проведе на 1 октомври във Виенския павилион на Международен панаир Пловдив.

 • Енергоспестяващи щори, изработени по технология на НАСА, с пазарен дебют у нас

  Енергоспестяващи щори, изработени по технология на НАСА, с пазарен дебют у нас

  Енергоспестяващи щори, изработени по технология на НАСА, са сред новостите, демонстрирани по време на Международния технически панаир - Пловдив, съобщиха за Инженер.bg организаторите на най-мащабната индустриална проява у нас. „Щорите се представят за първи път на нашия пазар”, уточниха от пресцентъра на панаира.

 • Деца от Националното училище по роботика в Пловдив демонстрират уменията на роботи

  Деца от Националното училище по роботика в Пловдив демонстрират уменията на роботи

  Сред атрактивните съпътстващи събития на провеждащия се тази седмица в град Пловдив Международен технически панаир, е демонстрационно шоу с роботи, съобщиха за Инженер.bg от Международен панаир Пловдив. Събитията са организирано под надслов „Рестарт на българската икономика чрез роботизация“.

 • Помпената система Flygt Experior – доказано енергоспестяващо решение на летище Хийтроу и остров Сардиния

  Помпената система Flygt Experior – доказано енергоспестяващо решение на летище Хийтроу и остров Сардиния

  Огромно забързано летище с десетки милиони пътници годишно. Красив екзотичен остров, на който гнезди розовото фламинго. На пръв поглед между тях няма нищо общо, освен ... техническите решения на утвърдения производител Flygt. Защото пречиствателните станции и на двете меса са изградени с помпени системи за отпадни води Flygt Experior, които отговарят напълно на поставените към тях специфични изисквания, съобщиха от фирма Алмекс-БГ.

Още от Панаир 2019