Новини

 • Деца от Националното училище по роботика в Пловдив демонстрират уменията на роботи

  Деца от Националното училище по роботика в Пловдив демонстрират уменията на роботи

  Сред атрактивните съпътстващи събития на провеждащия се тази седмица в град Пловдив Международен технически панаир, е демонстрационно шоу с роботи, съобщиха за Инженер.bg от Международен панаир Пловдив. Събитията са организирано под надслов „Рестарт на българската икономика чрез роботизация“.

 • Помпената система Flygt Experior – доказано енергоспестяващо решение на летище Хийтроу и остров Сардиния

  Помпената система Flygt Experior – доказано енергоспестяващо решение на летище Хийтроу и остров Сардиния

  Огромно забързано летище с десетки милиони пътници годишно. Красив екзотичен остров, на който гнезди розовото фламинго. На пръв поглед между тях няма нищо общо, освен ... техническите решения на утвърдения производител Flygt. Защото пречиствателните станции и на двете меса са изградени с помпени системи за отпадни води Flygt Experior, които отговарят напълно на поставените към тях специфични изисквания, съобщиха от фирма Алмекс-БГ.

 • Ритбул: "Бъдете най-добрият специалист с нашите по-добри решения! Очакваме ви в палата 11!"

  Ритбул: "Бъдете най-добрият специалист с нашите по-добри решения! Очакваме ви в палата 11!"

  В тазгодишното си участие на Международния технически панаир в Пловдив, фирма Ритбул ще заложи не само на продуктови новости, но и на напълно нова визия на своя щанд, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Каним всички наши клиенти и партньори да ни посетят от 29 септември до 4 октомври в Пловдив, в палата 11, място Н2 – Н3, а ние ще ги посрещнем на фирмените ни площи с изцяло нова архитектура, за да видят най-новите продукти от богатото ни портфолио”, обърнаха се с покана от екипа на Ритбул.

 • България Терм разшири продуктовата си листа с ролки за транспортни ленти

  България Терм разшири продуктовата си листа с ролки за транспортни ленти

  Една от водещите търговски фирми у нас – България Терм, разшири продуктовата си листа с изцяло нова гама продукти – ролки за транспортни ленти, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Ролките са производство на италианската компания D`Alo Rulli Srl, която е сред лидерите в бранша. В продуктовата ни листа сме включили две гами ролки – за транспортиране на опаковани стоки и за транспортиране на насипни материали”, коментираха от България Терм.

 • Международен технически панаир - Пловдив със 70-то юбилейно издание

  Международен технически панаир - Пловдив със 70-то юбилейно издание

  Най-голямото техническо изложение в страната – Международният технически панаир – Пловдив, отбелязва 70 годишен юбилей, съобщиха за Инженер.bg от пресцентъра на Международен панаир – Пловдив. „Юбилейното издание на форума ще бъде даде на иновативни идеи, които ще очертаят перспективите за развитие на редица сектори от индустрията”, заяви д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир-Пловдив.

 • Притискащата ролка „Супер сила“ - акцент в участието на Херц-България на панаира

  Притискащата ролка „Супер сила“ - акцент в участието на Херц-България на панаира

  Притискаща ролка, използвана при заваряване с горещ въздух, е сред основните акценти в тазгодишното участие на Херц-България на Международния технически панаир. „Малък инструмент, но с революционен дизайн“, така описват своя експонат от фирма Херц-България.

 • Българска фирма изобрети робот за ин витро оплождане

  Българска фирма изобрети робот за ин витро оплождане

  Роботизирана система за ин витро оплождане е сред изобретенията, които ще бъдат показани на Международния технически панаир, които ще се проведе от 29 септември до 04 октомври 2014 г. в гр. Пловдив, съобщиха за Инженер.bg от Международен панаир – Пловдив. „Системата е разработена от технологично ориентираната българска фирма Микрона, а проектът е финансиран по оперативна програма „Конкурентоспособност”, допълниха организаторите.

 • Продукт на NUC Electronics, разработен на базата на уникална технология, ще бъде представен на МТП - Пловдив

  Продукт на NUC Electronics, разработен на базата на уникална технология, ще бъде представен на МТП - Пловдив

  Технологично иновативна сокоизтисквачка ще представи Н Академия Трендхаус по време на предстоящото издание на панаира, съобщиха за Инженер.bg от Международен панаир – Пловдив. „Сокоизтисквачката „Kuvings” е сред новаторските технически разработки, които ще бъдат показани по време на форума, който ще се проведе в гр. Пловдив от 29 септември до 4 октомври”, заявиха организаторите на проявата.

 • Сензорни решения за хартиената и графичната промишленост от Leuze electronic

  Сензорни решения за хартиената и графичната промишленост от Leuze electronic

  Сензорни решения, предназначени за работа в хартиената промишленост и графичната индустрия са част от широката продуктова гама на водещата немска компания Leuze electronic, съобщиха за Инженер.bg от фирма Атикс, която предлага Leuze electronic на българския пазар. Чрез високата точност на позициониране и функционалната си надеждност, сензорите на Leuze гарантират гладко протичане, дори и на подготвителните процеси.

 • Техническият панаир – Пловдив отчита завръщане на компании, които от години не са участвали във форума

  Техническият панаир – Пловдив отчита завръщане на компании, които от години не са участвали във форума

  Като много добър определя интереса към предстоящия Международен технически панаир д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир - Пловдив. „Забелязваме ясен симптом на оживление. Завръщат се изложители, които от години не са участвали. Това ни дава основание да очакваме и повече посетители от страната и чужбина”, коментира за Инженер.bg г-н Соколов.

Още от Панаир 2019