Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

 

Пазарни акценти / Прегледи

 • КуатроДжи: Икономия на електроенергия и по-малко емисии на СО2 със системите REC+, Hy-REC и FCCP на Termogamma

  20.02.2018 г. Енергетика (ВЕИ) | КуатроДжи: Икономия на електроенергия и по-малко емисии на СО2 със системите REC+, Hy-REC и FCCP на Termogamma

  Енергийната ефективност е тема с нарастваща актуалност. Все повече потребители започват да търсят решения, които им осигуряват висока енергийна ефективност. Производителите също инвестират в разработването на съвременни решения, носещи все повече ползи за потребителя. Международната група на Termogamma – Termogamma Energy Solutions, е сред водещите имена в разработването на високоефективни системи за производство на топлина, студ и електроенергия.

 • П и М Груп с коментар за предимствата на потопяемите помпи за чисти води на индийския производител Shakti Pumps

  16.02.2018 г. ВиК | П и М Груп с коментар за предимствата на потопяемите помпи за чисти води на индийския производител Shakti Pumps

  След като ви представихме новия партньор на утвърденото българско търговско, производствено и инженерингово дружество П и М Груп - Shakti Pumps, с настоящия материал ще ви запознаем по-подробно с продуктовия асортимент на индийския производител. „Една от сериите на Shakti Pumps, която вече се предлага на българския пазар, включва потопяемите помпи за водоснабдяване QF. Изключително надеждни и ефективни, те са доминиращ избор в Индия“, заявиха за Инженер.bg от П и М Груп.

 • Алмекс-БГ: Flygt Concertor – канализационната помпа, която работи като цял оркестър. Част I

  07.02.2018 г. ВиК | Алмекс-БГ: Flygt Concertor – канализационната помпа, която работи като цял оркестър. Част I

  Кой е готов да се изправи пред предизвикателствата на канализационните системи в утрешния ден? Възможно ли е изобщо ВиК индустрията да се справи с нарастващото потребление и увеличаващите се разходи на енергия, имайки предвид очакванията, според които до 2050 г. 70% от световното население ще живее в градовете. Какво е най-новото иновативно предложение на производителя на канализационни помпи Flygt, бранд на Xylem, разказаха пред Инженер.bg от Алмекс-БГ.

 • Инвенио РК: „Подпомагаме клиента в постигането на успех в производството, логистиката и човешките ресурси“

  31.01.2018 г. КИП и А | Инвенио РК: „Подпомагаме клиента в постигането на успех в производството, логистиката и човешките ресурси“

  Инвенио РК е българско дружество, част от утвърдената немска инженерна компания Invenio. Дейността на фирмата е фокусирана в областта на обслужването на производители и доставчици от автомобилната, машиностроителната и електронната промишленост, като групата е един от лидерите в предоставянето на услуги, свързани с подобряването и развитието на качеството в тези индустриални сектори.

 • Бандени разкрива предимствата на едни от най-ефективните честотни регулатори - VLT HVAC Basic Drive на Danfoss

  29.01.2018 г. ВиК | Бандени разкрива предимствата на едни от най-ефективните честотни регулатори - VLT HVAC Basic Drive на Danfoss

  VLT HVAC Basic Drive е честотен регулатор, разработен от фирма Danfoss, с вградена функционалност за оптимизиране на разходите и същевременно увеличаване на производителността чрез оптимално управление на помпи и вентилатори. Повече за продукта научихме от утвърденото българско дружество Бандени, чиито основен партньор е датският производител. „Представяме ви най-компактното задвижване в този клас“, съобщиха за Инженер.bg от Бандени.

 • Електра Помп: Помпената система Broysan 4 с подобрени технически параметри и степен на защита IP68

  26.01.2018 г. ВиК | Електра Помп: Помпената система Broysan 4 с подобрени технически параметри и степен на защита IP68

  Италианската компания Planus е водещ производител на помпени системи с дробилки. Наскоро компанията обяви пазарния дебют на обновена и подобрена версия на помпената система с дробилка за битови отпадни води Broysan 4. В стремежа си да предложи нови и по-добри решения и опирайки се на богатия си опит, Planus преработва изцяло системата Broysan 4. Подобрени са нейната ефективност и надеждност, а също така и електрическата й безопасност. Системата вече е със степен на защита IP 68.

 • Kostal – световната икона на автомобилостроенето с над 100-годишна история

  19.01.2018 г. Машини, мех. системи | Kostal – световната икона на автомобилостроенето с над 100-годишна история

  Един от най-изявените производители на електрически, електромеханични и механични продукти за автомобилната индустрия, извоювал заслужена позиция на глобален пазарен лидер, е групата Kostal. Създадена през 1912 г. в немския град Люденшайд, тя стартира своята дейност като независимо семейно предприятие. Ръководството на международната компания и до днес има седалище в този град, в който е основана от Леополд Костал, родом от Мнихово Храдище, Чехия.

 • Жо и Вен: Направете дома още по-комфортен с интелигентните ключове, контакти и аксесоари на Schneider Electric

  18.01.2018 г. Електротехника | Жо и Вен: Направете дома още по-комфортен с интелигентните ключове, контакти и аксесоари на Schneider Electric

  Жо и Вен България е утвърдено търговско дружество, предлагащо на пазара у нас иновативните разработки на глобалния специалист в областта на енергийния мениджмънт и автоматизацията Schneider Electric. „Осигурете си един по-комфортен, сигурен и енергийно-ефективен дом с интелигентните ключове, контакти и аксесоари на Schneider Electric. Предлагаме богат избор на продукти от сериите Sedna, Odace, Asfora и др.“, информираха за Инженер.bg от българската компания.

 • Безпроблемно пробиване на отвори в трегери със свредлата Cham-Iq-Drill и Sumocham-Iq на Iscar

  15.01.2018 г. Машини, мех. системи | Безпроблемно пробиване на отвори в трегери със свредлата Cham-Iq-Drill и Sumocham-Iq на Iscar

  Стоманените трегери (греди) са често използван конструктивен елемент в строителството. Тяхното свързване в обща конструкция обикновено се осъществява посредством заваряване или чрез използването на болтове или нитове, което изисква наличието на отвори в гредите. „За пробиването на отвори в подобни елементи се използват специални пробивни машини, спецификата на работа на които поставя сериозни изисквания към използваните пробивни инструменти.

 • ТиД Инженеринг: Осигуряваме техническа поддръжка, гаранционно и извънгаранционно обслужване, сервиз и ремонт

  02.01.2018 г. КИП и А | ТиД Инженеринг: Осигуряваме техническа поддръжка, гаранционно и извънгаранционно обслужване, сервиз и ремонт

  Българската инженерингова фирма ТиД Инженеринг предлага широка гама от услуги в областта на енергетиката, електротехниката и електрониката, които обхващат различни етапи от проектирането и производството. Наред с изпълнението на основни дейности по реализацията на даден проект, фирмата извършва и следгаранционно обслужване. Работейки с ТиД Инженеринг клиентите могат да разчитат на качество, бързо време на реакция и спазване на всички срокове.

Анализи / Техн. решения

 • Температурни сензори за взривоопасни среди на Günther от БИГ процес контрол

  Пълна гама от взривозащитени температурни сензори, съгласно директива ATEX 94/9/EG, предлага в своето обширно портфолио немският производител Günther. „В началото на 2012 г. компанията започва да разработва устойчиви на експлозия термодвойки и термометри за приложения в промишлеността, в които се използват лесно запалими субстанции в газообразна или прахова форма. Те са налични в разнообразни модели и конструктивни изпълнения“, информираха за Инженер.bg от фирма БИГ процес контрол, официален представител за България на Günther.

 • Сканиращи електронни микроскопи Hitachi High-Technologies за високо качество на изображенията от фирма Астел

  Hitachi High-Technologies е специалист в предоставянето на разнообразни високотехнологични решения – от компютри и периферни устройства до научни инструменти и системи, електронни и индустриални машини и материали. У нас продуктите на японския гигант предлага водещата българска фирма Астел, доставчик на аналитична апаратура, контролно-измервателна техника и биотехнологично оборудване.

Дискусии / позиции

 • DTS: Надеждно захранване за аварийни системи от 1.5 до 200 kVA с EMergency CPSS от Socomec

  Продуктовата гама от захранващи устройства EMergency CPSS на утвърдения френски производител Socomec е разработена за осигуряване захранването на системи за безопасност. „Всички продукти EMergency на Socomec отговарят на стандарта EN 50171. Оборудването от серията CPSS е предназначено за енергоснабдяване на осветлението на аварийните евакуационни изходи в случай на прекъсване на мрежовото захранване”, коментираха от DTS – „Цифрови преносни системи“.

 • Георги Вакареев от Стомана Индъстри: „Интервюто за работа е като сделка, в която продаваш професионалните си качества“

  Знаете ли за коя работна позиция е най-трудно да се намери служител в българското стоманодобивно предприятие с дългогодишни традиции? А за коя е най-лесно? Срещнахме се с HR-експерта на Стомана Индъстри г-н Георги Вакареев, за да научим повече за подбора на персонал в компанията. Какво разказа той за тежестта на едно инженерно CV и що за сделка е интервюто за работа, ви представяме в настоящия материал, посветен на работата на техническите специалисти в Стомана Индъстри.