Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Юроком 2000: Медта се нарежда сред най-добрите материали за топлообмен, използва се от близо 5000 г.

  22.05.2020 г. ОВК | Юроком 2000: Медта се нарежда сред най-добрите материали за топлообмен, използва се от близо 5000 г.

  В последните години термопомпите се наложиха като едни от най-енергийно ефективните решения, затова именно тук идва въпросът какво се случва по пътя на енергията след уреда. „За да запазим оптимално добре топлината в дома, трябва да предвидим изграждането на ефективна инсталация. А един от доказаните методи са медните тръби“, коментираха за Инженер.bg от доказаното българско дружество Юроком 2000, специализирано в оборудването за ОВК и ВиК системи.

 • Айгер Инженеринг: „Искаме да приобщим към екипа ни специалисти, за които създаването на иновации е вдъхновение“

  21.05.2020 г. Машини, мех. системи | Айгер Инженеринг: „Искаме да приобщим към екипа ни специалисти, за които създаването на иновации е вдъхновение“

  Да развива мащаба си на дейност и да създаде силен работодателски бранд са сред основните параметри във формулата за успех на всяка компания. Но как успява да ги приложи в действие зависи от индивидуалната идентичност на организацията. „Култивираната от компанията култура ни помага да очертаем ясно стратегическите ни цели и да работим органично за тяхната реализация“, разказаха от българското дружество Айгер Инженеринг.

 • Серията ключове и контакти Busch-dynasty на ABB придава на дома атмосфера на елегантност, стил и благородство

  13.05.2020 г. Електротехника | Серията ключове и контакти Busch-dynasty на ABB придава на дома атмосфера на елегантност, стил и благородство

  Те са като картина със стилна рамка, вдъхновени от истинска приказка, за да Ви отведат в един различен свят. Изключителен дизайн, най-качествени материали и въздействащ интериорен ефект. „Серията Busch-dynasty е с рамки, декорирани с нежно преплитащи се флорални линии. Ефектът на полирания и патиниран месинг обединява изящество и функционалност, за да се постигне съвършената форма и въздействие“, коментираха за Инженер.bg от АББ България.

 • Ю Ес Пи България: Градим портфолио с устойчиви концепции за отводняване на градска среда

  05.05.2020 г. ВиК | Ю Ес Пи България: Градим портфолио с устойчиви концепции за отводняване на градска среда

  Управлението на дъждовните води в урбанизираните територии отдавна не се свежда само до тяхното събиране и отвеждане в канализацията. Напротив, все по-често се търсят решения, които съчетават екологосъобразност, естетика и надеждност. Разбирайки това, младата компания Ю Ес Пи България изгражда своето портфолио с богато разнообразие от устойчиви концепции за отводняване на градска среда, като се доверява на доказани в международен мащаб производители.

 • Т и Д Инженеринг: „Качеството на нашите продукти и услуги е удостоверено със съответните сертификати“

  30.04.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Т и Д Инженеринг: „Качеството на нашите продукти и услуги е удостоверено със съответните сертификати“

  Основана през 2004 г., доказаната българска фирма Т и Д Инженеринг фокусира своята дейност върху инженеринга в областта на енергетиката, електротехниката и електрониката, предлагайки услуги по проектиране и производство. „Портфолиото ни е изключително разнообразно – от изграждане на индустриални мрежи от програмируеми контролери и средства за автоматизация, до проектиране на подстанции, реконструкция и модернизация на кранове", информираха от Т и Д Инженеринг.

 • Кимекс: Какви са най-важните критерии при избора на решение за роботизация на заваръчни операции според Kemppi?

  29.04.2020 г. Машини, мех. системи | Кимекс: Какви са най-важните критерии при избора на решение за роботизация на заваръчни операции според Kemppi?

  Заваръчните роботи вече не са скъпоструващо решение, което само големи компании могат да си позволят. Появата на надеждни и достъпни решения доведе до широката им употреба в производството. „Съществуват няколко основни положения, които трябва да се вземат предвид при търсене на най-доброто решение за Вашата компания. Kemppi е определила основните насоки при избора на роботизирано заваряване и дава като пример три алтернативни решения“, коментираха от фирма Кимекс.

 • АС-ДС представя иновативна безжична платформа на ABB за отдалечен достъп до технологични параметри

  28.04.2020 г. КИП и А | АС-ДС представя иновативна безжична платформа на ABB за отдалечен достъп до технологични параметри

  За да гарантира повишени нива на свързаност и висока сигурност в промишлеността, международният разработчик на решения за автоматизация ABB не спира да развива своите измервателни и аналитични технологии. Една от последните иновации на дружеството е безжичната платформа за измерване на технологични параметри с приложение във всеки отрасъл на индустрията. Като официален партньор на ABB Automation Products, АС-ДС предлага пълна гама измервателни уреди.

 • Мегер България: Кои са основните тестове на трансформатори и какво оборудване се използва за тях?

  24.04.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Мегер България: Кои са основните тестове на трансформатори и какво оборудване се използва за тях?

  „Едни от най-важните компоненти на електрическите системи са токовите трансформатори. А техните точност и надеждност са от решаващо значение за събираемостта на плащанията. Ето защо е необходимо защитните токови трансформатори да поддържат точност в широк диапазон, за да подсигурят коректната работа на релейните защити и да предотвратят нежелани изключвания“, заявиха пред Инженер.bg от Мегер България – дъщерно дружество на световния лидер в измервателната апаратура Megger.

 • Отстранете ефективно седиментите от водата със самопромивните филтри Atlas Filtri Hydra от Аква Системи

  14.04.2020 г. ВиК | Отстранете ефективно седиментите от водата със самопромивните филтри Atlas Filtri Hydra от Аква Системи

  Поредно компактно и надеждно решение за пречистване на вода представи фирма Аква Системи. „С едностепенните самопочистващи се филтри от гамата Hydra на италианския производител Atlas Filtri можете ефективно да отстранявате седиментни частици от водата“, заявиха за Инженер.bg от доказаната българска компания Аква Системи, специализирана в търговията и монтажа на компоненти за сградни ВиК и ОВК инсталации.

 • Индустриални роботи: Серията колаборативни роботи Elfin гарантира безопасност и повишена производителност

  11.04.2020 г. КИП и А | Индустриални роботи: Серията колаборативни роботи Elfin гарантира безопасност и повишена производителност

  „При съвместната работа с човека новите автоматизирани манипулиращи устройства показват висока ефективност. Затова днес в индустрията навлизат все повече колаборативни роботи, които увеличават ефективността и производителността, като в същото време успешно заменят човека при извършване на еднообразни и повтарящи се манипулации“, коментираха за Инженер.bg от фирма Индустриални роботи, официален представител на коботите Elfin на Han`s Robot за България.

Анализи / Техн. решения

 • Вертикалният карусел Kardex Remstar Megamat RS от Стам Лтд автоматизира логистиката на товари със средно тегло

  Автоматизираният вертикален карусел Kardex Remstar Megamat RS функционира като патерностер и работи на принципа „Стоката до човека“. Пригоден е за стоки с висока честота на достъпа и е оптимално решение за товари със средно тегло. Megamat RS е сред решенията ни, които осигуряват бърз и прецизен достъп до съхраняваните стоки, и е особено подходящ за честодостъпни артикули. Той автоматично пренася правилната тава до отвора за достъп по най-краткия възможен път.

 • Индуматик: Решенията Dustex на VSR ефективно потискат праховите емисии и осигуряват здравословна работна среда

  Фактът, че водата е подходяща за намаляване на праховите емисии, отдавна е добре познат. Всички знаем колко лесно се диша след всеки силен дъжд. „Компанията VSR Industrietechnik, Германия, предлага надеждни и рентабилни решения за обработка на насипни материали, включени в продуктовата гама Dustex,
  които намират успешно практическо приложение в цялия свят“, коментираха за Инженер.bg от доказаната българска инженерингова и търговска фирма Индуматик.

Дискусии / позиции

 • Алвекта: Как да повишим ефективното управление на производството със SaaS решението Vector?

  Организацията на производството и неговото управление е съществено важен аспект за гладкото протичане на работните процеси и за постигането на все по-високи бизнес резултати. Осъществяването на тази задача обаче, ни изправя пред предизвикателството на какъв тип решение да се спрем? Българското дружество Алвекта предлага интернет-базирани информационни услуги в тази област чрез платформата Vector. От фирмата разказаха как да оптимизирате производството си.

 • Тихерт: Електроерозийните машини предлагат ефективен и рентабилен метод за обработка на твърди материали

  Един от най-ефективните начини за обработка на твърди материали и детайли със сложен контур е електроерозийната обработка. „При механичната от най-голямо значение е износването на инструмента. Електроерозийната обработка е по-евтина в сравнение с традиционната механична, тъй като в качеството на инструмент се използва тънка метална нишка“, информираха от фирма Тихерт, която предлага изработване на пресформи, щанци и друга инструментална екипировка чрез нишкова и обемна ерозия.