Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Пазарни акценти / Прегледи

 • ЕТА-СИС: Разработваме специални електронни устройства за сигнално-охранителна дейност и GSM комуникация

  31.07.2020 г. Електротехника | ЕТА-СИС: Разработваме специални електронни устройства за сигнално-охранителна дейност и GSM комуникация

  Фирма ЕТА-СИС ООД, гр. Варна, е специализирана в проектирането и производството на сигнално-охранителни системи, специализирани електронни устройства, както и на компоненти за сигнално-охранителна дейност и банкова сигурност, като разработва и внедрява уникални технически решения. По отношение на системите за оповестяване, най-вече в областта на GSM комуникацията, ЕТА-СИС заема едно от водещите места в страната.

 • РАИТ-ЕЛ: Залагаме на електроматериали от водещи производители, складови наличности и гъвкави гаранционни условия

  30.07.2020 г. Електротехника | РАИТ-ЕЛ: Залагаме на електроматериали от водещи производители, складови наличности и гъвкави гаранционни условия

  Фирма РАИТ е основана през 2014 г. И днес, както и в началото основният ѝ предмет на дейност включва внос и дистрибуция на електроматериали и производство на ел. табла. Всички продукти в обширното портфолио на компанията се доставят чрез директен внос от доказани европейски производители. „Освен че предлагаме висококачествени продукти, извършваме и доставки чрез собствен транспорт до адрес на клиента“, коментираха от РАИТ за Инженер.bg.

 • Джи Ойл Експерт: Магнитни сепаратори за смазочно-охлаждаща течност DMD на Losma

  21.07.2020 г. Машини, мех. системи | Джи Ойл Експерт: Магнитни сепаратори за смазочно-охлаждаща течност DMD на Losma

  Магнитните сепаратори от серия DMD на Losma са предназначени за очистване на смазочно-охлаждащата течност, замърсена с метални магнитни частици по време на производствения процес. „Те представляват няколко феромагнитни диска, които улавят твърдите магнитни примеси, попаднали по време на металообработка в смазочно-охлаждащата течност. Най-голямото предимство на тези сепаратори е практически нулевата себестойност на експлоатацията им“, информираха от фирма Джи Ойл Експерт, която предлага продуктите на Losma у нас.

 • SpaceCAD: „Всички функции, които поискахте. Цялата стойност, от която се нуждаете!“ – Solid Edge 2021 е вече тук

  20.07.2020 г. КИП и А | SpaceCAD: „Всички функции, които поискахте. Цялата стойност, от която се нуждаете!“ – Solid Edge 2021 е вече тук

  Българската компания SpaceCAD, която доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за проектиране и изработка на продукти в различни индустриални сектори, обяви за Инженер.bg, че на 15 юни 2020 г. Siemens Digital Industries Software анонсира Solid Edge 2021. Новата версия на технологичния софтуер е под надслов „Всички функции, които поискахте. Цялата стойност, от която се нуждаете!“. Вижте какво още разказаха специалистите от компанията за новата версия на софтуера.

 • Ел Ди Джи ООД: Practibox S от Legrand – хармония в интериора и широка функционалност за инсталаторите

  13.07.2020 г. Електротехника | Ел Ди Джи ООД: Practibox S от Legrand – хармония в интериора и широка функционалност за инсталаторите

  Practibox S представлява гама разпределителни табла, проектирани от световния технологичен лидер Legrand, в съответствие с най-добрите инсталационни практики. Дизайнът на таблата е съобразен с жилищния сектор и е подходящ за инсталация както в къщи и апартаменти, така и в малки офисни сгради. Гамата разпределителни табла Practibox S се отличава с високо качество и редица предимства – чупещи се кабелни входове; хоризонтален монтаж на клеморедите без употреба на инструменти и др.

 • Трейс Ипома: Как едновременно се създават иновативни опаковки и се оптимизира производството на пластмасови изделия?

  06.07.2020 г. Електротехника | Трейс Ипома: Как едновременно се създават иновативни опаковки и се оптимизира производството на пластмасови изделия?

  Един от съвременните материали, без аналог в редица области, са различните видове пластмаси. Разбира се, те не се срещат естествено в природата и това често води до полемика в употребата им. В много случаи обаче, нищо друго не може да замести пластмасовите изделия. Съвременните предприятия непрекъснато инвестират в производствени оптимизации и в същото време удовлетворяват нуждите на потребителите, работейки максимално щадящо към околната среда.

 • Софиана: Фитинги и аксесоари LIQUIfit на Parker Legris осигуряват гъвкавост и хигиенен дизайн в ХВП

  30.06.2020 г. Машини, мех. системи | Софиана: Фитинги и аксесоари LIQUIfit на Parker Legris осигуряват гъвкавост и хигиенен дизайн в ХВП

  „Parker Legris е компания, ангажирана с разработването на широка продуктова гама от здрави и надеждни пневматични компоненти, които са химически устойчиви и са лесни за почистване. Херметичните и компактни фитинги LIQUIfit намират отлично приложение при производството на хранителни продукти, в дозиращите устройства за напитки и в инсталациите за битово и индустриално пречистване на вода, като отговарят на изискванията на стандартите 3A и EN 1672-2“, съобщиха от фирма Софиана.

 • Проследимостта в ХВП дава огромни пазарни предимства. Постигнете ги с индустриалните принтери на Бетелгиус

  20.06.2020 г. КИП и А | Проследимостта в ХВП дава огромни пазарни предимства. Постигнете ги с индустриалните принтери на Бетелгиус

  През последните години производствените компании в хранително-вкусовата промишленост са изправени пред сериозни предизвикателства във връзка с колебанията в търсенето, променящата се култура и доверието на съвременния потребител. Ето защо въвеждането на по-голяма прозрачност в индустрията е жизненоважно за спечелването на нови клиенти и за създаване на дългосрочни отношения със съществуващите. Тези тенденции продължават да определят технологичното развитие.

 • Тех Индустри: EcoCwave – универсално решение за комплексно почистване на детайли с препарати на водна основа

  16.06.2020 г. Машини, мех. системи | Тех Индустри: EcoCwave – универсално решение за комплексно почистване на детайли с препарати на водна основа

  Компанията EcoClean предлага индивидуално конфигурирани системи за почистване, които отговарят и на най-строгите стандарти за качество.„EcoCwave е високопроизводителна система за почистване чрез комбинация от потапяне и струйно почистване, която притежава херметична работна камера. Инсталацията може да бъде конфигурирана с два или с три независими етапа на процеса“, съобщиха от фирма Тех Индустри, специализиран доставчик на продукти, решения и услуги за индустрията.

 • С индустриалните газове на СИАД производителите на електроника реализират технологични подобрения

  09.06.2020 г. Електротехника | С индустриалните газове на СИАД производителите на електроника реализират технологични подобрения

  По-малки разходи за монтаж, редуциран брой дефектни изделия, по-добро качество на продукцията и по-висока производителност са мисия номер 1 за производствените компании от електронната промишленост. В много области – от запояване в контролирана газова среда до нискотемпературно изпитване, кондициониране на компонентите и контрол на pH на отпадъчните води, СИАД помага на производителите на електроника да реализират технологични подобрения.

Анализи / Техн. решения

 • Пазарен дебют на резбови фрези MTMH3-Z за пробиване и нарязване на резба в материали с твърдост до 66 HRC на Gühring

  Новите спирални резбови фрези за нарязване на резба в закалени стомани с висока якост и твърдост до 66 HRC комбинират пробиването на отвор и нарязване на резба в един инструмент. „Резбовите фрези от серията MTMH3-Z гарантират надеждност на процеса и резби, които отговарят на изискванията при измерване с калибър“, коментираха за Инженер.bg от Гюринг България. Двата канала за подаване на охлаждащ агент в опашката на резбовите фрези осигуряват оптимално охлаждане с емулсия или въздух.

 • Хидравличен баланс и дезинфекция в циркулационната мрежа с общо решение – станция DDC CW-BS на Oventrop

  Още едно техническо решение от Oventrop за автоматичен термичен баланс и термична дезинфекция в циркулационни инсталации за битова гореща вода! „Станцията DDC CW-BS в комбинация с регулиращите вентили Aquastrom DT изпълнява задачите за автоматизация в хидравликата на инсталацията, включително и дезинфекция на циркулационните щрангове в сградната ВиК инсталация“, коментираха от българския офис на международния производител на ОВК компоненти.

Дискусии / позиции

 • За спецификите при международна защита на бранд в коментара на Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“

  Вече Ви разказахме какви са „тънкостите” при регистрацията на търговска марка в България и в Европейския Съюз. Също така разгледахме плюсовете и минусите при избора на единия или на другия вариант. Но светът е голям и много български бизнеси имат глобални амбиции. Затова днес, заедно със специалистите от Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“, ще Ви разясним как да защитите бранда си в международен план. Вижте какво споделиха от фирмата пред Инженер.bg.

 • Оптимален климат при по-малък разход на енергия за индустрията – да, с въздушните завеси SchwankAir от Ви Ей Си България

  Енергийната ефективност и комфортът на служителите са ключови фактори за висока работоспособност и цел на съвременните предприятия. Ето защо в днешния материал избрахме да Ви покажем едно климатично решение, което допринася едновременно и за пестене на енергия, и за постигане на оптимални условия за работа. Представяме Ви въздушните завеси с марка Schwank от серии 2000/2500 и 3500/4500, разработени специално за индустриални приложения.