Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Жо и Вен България: Сигурност и надеждност с индустриалните устройства на Noark Electric – част II

  19.02.2020 г. Електротехника | Жо и Вен България: Сигурност и надеждност с индустриалните устройства на Noark Electric – част II

  В предишна статия на Инженер.bg обърнахме внимание колко важни са контакторите за електрическата инсталация. Noark Electric Europe произвежда индустриални устройства, които допълнително обезопасяват и подпомагат работата на контакторите и в този материал Инженер.bg ще ви покаже кои са те. А от фирма Жо и Вен със сигурност могат да ви ги осигурят и да ви препоръчат най-доброто решение спрямо вашите специфични нужди, но за да разберете повече четете нататък.

 • Време е за комфортен живот! Рувекс представя Yesly – интелигентна система за управление на дома

  18.02.2020 г. КИП и А | Време е за комфортен живот! Рувекс представя Yesly – интелигентна система за управление на дома

  „Време е за комфортен живот!“ – обяви италианският производител на решения за електротехниката и електрониката Finder, чийто партньор за България е утвърденото дружество Рувекс. На пазара вече е Yesly – иновативната система на Finder за интелигентно управление на светлините и щорите, създадена, за да осигури максимално удобство във всеки дом. Системата Yesly включва многофункционално реле (задвижващо устройство), димер, безжичен бутон Beyon и две приложения за смартфони.

 • Стам: Роботизацията е основен инструмент за повишаване ефективността на производството

  14.02.2020 г. Машини, мех. системи | Стам: Роботизацията е основен инструмент за повишаване ефективността на производството

  Роботите трайно намериха своето място в много и различни области на производството. Те изпълняват задачи като заваряване, монтаж, доставка, обработка на суровини и опаковане на продукти. „Все повече производители използват промишлени роботи, които са съвременни решения за автоматизация на технологичните процеси. Ние предлагаме както индустриални, така и колаборативни роботи на KUKA за различни производствени задачи“, информираха за Инженер.bg от фирма Стам Лтд.

 • Какво е общото между варелната помпа и смартфона? Адара Инженеринг разказва за „умната“ разработка на Jessberger

  12.02.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Какво е общото между варелната помпа и смартфона? Адара Инженеринг разказва за „умната“ разработка на Jessberger

  Какво общо може да има между варелната помпа и смартфона? Отговор на този въпрос дава немският производител на помпи за специални индустриални приложения – Jessberger. А за да разбере повече за иновативната разработка, Инженер.bg се обърна към утвърдената българска компания Адара Инженеринг, специализирана в сферата на на помпеното оборудване, която е и официален партньор на производителя у нас. Ето какво разказаха от фирмата за „умната“ варелна помпа.

 • Либхер-Хаусгерете Марица – 20 години лидерство като работодател и технологичен новатор

  05.02.2020 г. Машини, мех. системи | Либхер-Хаусгерете Марица – 20 години лидерство като работодател и технологичен новатор

  За водещия производител на хладилна техника Либхер-Хаусгерете Марица 2020 г. ще премине под знака на юбилейните чествания, защото тази година компанията отбелязва своята 20-годишнина. За този период дружеството съумя да постигне успех в двата ценни ракурса за всяка производствена фирма – да се утвърди във висококонкурентната и ежедневно изменяща се технологична среда и същевременно с това да спечели високо признание в качеството си на работодател.

 • Стам Лтд: FramePick 4 Wholesale на Kardex гарантира четири пъти по-бързо изпълнение на поръчките в складове на едро

  31.01.2020 г. Машини, мех. системи | Стам Лтд: FramePick 4 Wholesale на Kardex гарантира четири пъти по-бързо изпълнение на поръчките в складове на едро

  За днешната интралогистика бързата обработка на поръчките е от решаващо значение във всеки бизнес сегмент. Клиентите очакват коректна доставка във възможно най-кратък срок. „FramePick е ефективно решение за доставка на стоки, което дава възможност на компаниите да търгуват като намалят драстично разстоянията, които трябва да се изминат в складовете. Комбинацията от интелигентни и интуитивни технологии практически елиминира грешките при намиране и вземане на необходимата стока.

 • ТиД Инженеринг: „Имаме богат опит в реализацията на проекти от различни сфери на енергетиката и индустрията“

  20.01.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | ТиД Инженеринг: „Имаме богат опит в реализацията на проекти от различни сфери на енергетиката и индустрията“

  ТиД Инженеринг е доказана българска компания в областта на енергетиката, електротехниката и електрониката, чиято дейност обхваща различни сфери от проектирането, производството и услугите. „Задачите, които екипите ни изпълняват, са най-разнообразни – от инженерингови услуги „до ключ“, реконструкция и модернизация на кранове, до изграждане на системи за телеуправление и телесигнализация и мн.др.“, споделиха за Инженер.bg от българското дружество.

 • Безжичен алармен контролен панел Bravo за охрана на домове и търговски обекти от Телетек Електроникс

  07.01.2020 г. Електротехника | Безжичен алармен контролен панел Bravo за охрана на домове и търговски обекти от Телетек Електроникс

  Телетек Електроникс, доказана българска компания в сферата на сигнално-охранителната и пожароизвестителната техника, произвежда широка гама от собствени разработки, подходящи за всички видове сгради. За изграждане на безжични системи за охрана на домове, малки офиси и търговски обекти предлага безжичен алармен контролен панел с външно захранване Bravo Ext. Съвременното решение дава възможност на потребителите за дистанционно управление чрез приложение за смарт телефони.

 • Димас Пласт: Решения на Weicon за енергийния сектор удължават живота на машините и улесняват работата с тях

  30.12.2019 г. Енергетика (ВЕИ) | Димас Пласт: Решения на Weicon за енергийния сектор удължават живота на машините и улесняват работата с тях

  Димас Пласт е утвърдена българска компания, която предлага продукти за обработка и свързване на детайли в сферата на енергийните технологии. Дружеството функционира като външнотърговска фирма, специализирана във вноса на висококачествени технически решения. „Химическите консумативи за енергетиката, с които работим, са производство на световно доказаната и утвърдена компания Weicon, което е гаранция за изключително високото им качество“, коментираха от Димас Пласт.

 • Жо и Вен България: Сигурност и надеждност на ел. инсталациите с индустриалните устройства на Noark Electric – част I

  19.12.2019 г. Електротехника | Жо и Вен България: Сигурност и надеждност на ел. инсталациите с индустриалните устройства на Noark Electric – част I

  Изборът на правилните устройства е от първостепенно значение за всяка електрическа инсталация, особено, ако при експлоатацията им като част от веригата са обект на често натоварване. Такива устройства например, са контакторите, затова е важно те да са с високо качество. „Индустриалните устройства на Noark Electric и в частност контакторите, които производителят предлага, са доказали своята ефективност многократно“, споделиха пред Инженер.bg от Жо и Вен България, официален дистрибутор на марката у нас.

Анализи / Техн. решения

 • Интелигентна система за измерване и дистанционно отчитане на разхода на природен газ от Унисист Инженеринг

  Унисист Инженеринг е доказана българска производствена, инженерингова и търговска фирма, специализирана в разработката и производството на уреди и системи за автоматизация. Едно от успешните решения на фирмата е модерна UDS система, предназначена за дистанционно отчитане на количествата природен газ през измервателните точки, разположени на територията на газовите дружества. Управлението на базата данни се осъществява чрез WEB-интерфейс.

 • Високоскоростни електрически шприцмашини Wittmann Battenfeld от серията EcoPower Xpress

  Европейският лидер в производството на шприцмашини и периферни устройства за тях Wittmann Battenfeld представя серията EcoPower Xpress – високопроизводителни шприцмашини за леене под налягане с изключително кратко време на цикъла и със сила на затваряне от 160 до 500 t. „Иновативната серия EcoPower Xpress се отличава с висока динамика, бързина и прецизност. Серията обхваща пет типоразмера модели“, съобщиха за Инженер.bg от Витман Батенфелд България.

Дискусии / позиции

 • Водоснабдителната мрежа говори! Чуйте я с новите ултразвукови водомери Kamstrup

  „Вашата водоснабдителна мрежа говори! Тогава оставете водомерите да я чуят“ – апелираха от утвърденото българско дружество ДМ Арматурен. Защото новите ултразвукови водомери Kamstrup могат именно това – да чуят всяка промяна в потока, като по този начин индикират за наличието на евентуални течове. „FlowIQ 2200 не само отчита водно количество, но и спомага за по-доброто управление на мрежите и за намаляване загубите на вода“, коментираха за Инженер.bg от българската компания, която е и партньор на Kamstrup у нас.

 • Additive Days 2020 разкрива приложението на 3D технологията в инженерните дейности и индустриалното производство

  Има ли полза от адитивното производство и как чрез него ще се минимизират вредите от производствените процеси? Какви са тенденциите за бъдещето на технологията и как тя ще повлияе на Четвъртата индустриална революция? Отговорът на тези и още много въпроси за света днес и утре предстои да разберем съвсем скоро, по време на Втората балканска конференция за 3D принтиране Additive Days 2020. А дотогава вижте какво споделиха организаторите от фирма B2N с екипа на Инженер.bg.