Пазарни акценти / Прегледи

 • Унисист Инженеринг: Инфрачервената термография е ключова технология при енергийно обследване на сгради и машини

  16.11.2017 г. Енергетика (ВЕИ) | Унисист Инженеринг: Инфрачервената термография е ключова технология при енергийно обследване на сгради и машини

  Едва ли ще се изненадате, ако ви кажем, че физиката е основа на почти всички съвременни технологии. Доказателство за това е инфрачервената термография, която утвърденото българско дружество Унисист Инженеринг е включило в богатото си портфолио от услуги и продукти. „Методът позволява лесно и безконтактно обследване на сгради и машини, чрез което се откриват всички компроментирани зони в тяхното изпълнение или функциониране“, заявиха пред Инженер.bg от компанията.

 • Fanuc: „Роботизацията освобождава човешките ръце, но е храна за човешкия ум“

  15.11.2017 г. Машини, мех. системи | Fanuc: „Роботизацията освобождава човешките ръце, но е храна за човешкия ум“

  Скъпи читатели, живеем в преломни от гледна точка на установените методи и начини на производство времена. Разработките на изкуствения интелект, роботизацията, IoT и съвременните представи за фабриката на бъдещето преобръщат с главата надолу затвърждавани с години практики и проправят пътя към техниката на бъдещето. Затова и Инженер.bg съвсем скоро ще стартира своя нов проект: ДигиталнаИндустрия.bg. Вървейки с бързи крачки към него, с настоящата статия ще ви разкажем повече за една от компаниите-еталони в световното развитие – Fanuc.

 • Адара Инженеринг: Специално създадени за високи хигиенни изисквания, GEA Hilge Durietta вече са част от нашето портфолио

  07.11.2017 г. Машини, мех. системи | Адара Инженеринг: Специално създадени за високи хигиенни изисквания, GEA Hilge Durietta вече са част от нашето портфолио

  Поредното висококачествено предложение, с което българската компания Адара Инженеринг разшири портфолиото си, са центробежните помпи GEA Hilge Durietta. „Надеждни и компактни, помпите от серия Durietta са част от интелигентната линия продукти на GEA. Утвърдена като международен производител и доставчик на решения за оборудване за различни индустрии, компанията е най-новият ни партньор“, заявиха за Инженер.bg от доказаното търговско и инженерингово дружество.

 • Спектри: Висока точност на измерванията с фотоакустичните газанализатори на LumaSense Technologies

  06.11.2017 г. КИП и А | Спектри: Висока точност на измерванията с фотоакустичните газанализатори на LumaSense Technologies

  Българската фирма Спектри предлага на пазара у нас апаратура за измерване, анализ и контрол на токсични и други видове газове от доказаната компания LumaSense Technologies. „Технологичните разработки за газов мониторинг на производителя са базирани на т.нар. фотоакустична спектроскопия, един от най-точните измервателни методи днес. Оборудването може да измерва остатъчни нива на почти всички газове, които абсорбират инфрачервена светлина“, коментираха за Инженер.bg от Спектри.

 • ВиВ Изоматик: Оптимизация на производството с автономни и адаптивни системи на Phoenix Contact

  31.10.2017 г. КИП и А | ВиВ Изоматик: Оптимизация на производството с автономни и адаптивни системи на Phoenix Contact

  Днес основна тенденция в производството е дигитализацията на машините и системите, с която се осигурява тяхната гъвкавост и интелигентност. Иновативните разработки проправят път към бъдещето. Ето защо мисленето, ориентирано към утрешния ден, е от съществено значение при проектирането и производството на продуктите и решенията на Phoenix Contact. „С обединяването на хора, обекти и системи се създават динамични, самоорганизиращи се мрежи“, коментираха за Инженер.bg от фирма ВиВ Изоматик.

 • Тита-Консулт – партньор на водещия производител на полупроводникови HPGe детектори Ortec

  27.10.2017 г. КИП и А | Тита-Консулт – партньор на водещия производител на полупроводникови HPGe детектори Ortec

  Българската компания, специализирана в областта на радиационната защита и ядрените измервания – Тита-Консулт ООД, обяви новото си партньорство с разработчика на висококачествени инструменти за радиационни измервания и създател на първия нуклиден идентификатор на базата на свръхчист германий Ortec. В ексклузивен коментар пред Инженер.bg от Тита-Консулт представиха компанията и перспективното партньорство между двете фирми.

 • Festo: Иновативна технология за триизмерно плетене в роботите BionicMotionRobot за разнообразие от приложения

  18.10.2017 г. КИП и А | Festo: Иновативна технология за триизмерно плетене в роботите BionicMotionRobot за разнообразие от приложения

  Всеки, който смята, че плетенето вече не е модерно, е доста далеч от истината. Все повече изделия в най-различни отрасли на индустрията се изработват от разнообразни материали чрез технологии за 3D плетене. „Гъвкавост, стабилност и екологичен производствен процес – това са само няколко от предимствата на иновативната технология, която е използвана и в роботите BionicMotionRobot“, коментираха за Инженер.bg от Фесто ЕООД, дъщерна фирма на Festo у нас.

 • Изберете качествена инструментална екипировка и оборудване за металообработка от фирма Проксис

  12.10.2017 г. Машини, мех. системи | Изберете качествена инструментална екипировка и оборудване за металообработка от фирма Проксис

  Лошото качество повишава разходите. Високият производствен резултат може да бъде следствие от различни фактори. Единият от тях се нарича фирма Проксис – утвърденото у нас инженерингово и търговско дружество, специализирано в автоматизацията и оптимизацията на работните процеси. Компанията доставя на българския пазар иновативната техника и високотехнологично оборудване на световни лидери в машиностроенето, като Vimercati, Euromac, Gimec и Pass Stanztechnik.

 • Акварор – Бояджиев и синове: Вакуумната система за отводняване на покриви PoloUds намалява разходите

  12.10.2017 г. ВиК | Акварор – Бояджиев и синове: Вакуумната система за отводняване на покриви PoloUds намалява разходите

  „Системата за вакуумно отводняване на покриви PoloUds на австрийския производител Poloplast e надеждно решение, чиито предимства осигуряват сигурност и комфорт на ползвателите на сградите, в които тя е инсталирана”, коментираха за Инженер.bg от българската компания Акварор – Бояджиев и синове, предлагаща продуктите на Poloplast у нас. Разговаряхме със специалистите от дружеството, за да научим повече за добавената стойност на вакуумното отводняване на покривни площи.

 • АББ България: „Колаборативният робот YuMi отключи огромен потенциал за автоматизация в индустрията”

  04.10.2017 г. Машини, мех. системи | АББ България: „Колаборативният робот YuMi отключи огромен потенциал за автоматизация в индустрията”

  Запознайте се с YuMi – първият в света колаборативен робот с две ръце, разработка на водещата компания в областта на енергоснабдяването и автоматизацията ABB Group. „Роботът е резултат от дълги години изследвания и ще промени начина, по който хората и роботите си взаимодействат. YuMi е ключов елемент от нашата стратегия „Интернет на нещата, услугите и хората“, чрез която ще създаваме бъдещето на автоматизацията“, споделиха пред Инженер.bg от дъщерното дружество на ABB у нас.

Анализи / Техн. решения

 • Бандени: Ефективно и надеждно задвижване на помпи и въздуходувки с VLT AQUA Drive тип FC202 от Danfoss

  Фирма Бандени, специализирана в доставка, внедряване и обслужване на продуктите от направление „Електрозадвижвания, честотни преобразуватели и софт стартери VLT” на Danfoss, предлага на своите клиенти задвижвания от серия VLT AQUA Drive, тип FC202, намиращи приложение във водния сектор, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Опит на Danfoss Drives в разработването на задвижвания превръща VLT AQUA Drive в много добро решение за задвижване на помпи и въздуходувки ”, коментираха от фирмата.

 • БИГ процес контрол: Günther с широко портфолио от термоелементи за стъкларската промишленост

  Немската компания Günther произвежда електрически сензори за температура от 1968 г. В началото фирмата се фокусира върху развоя на температурни датчици за промишлени пещи, но за кратък период от време успява да предложи продукти за почти всички други индустриални сектори. Днес Günther е водещ производител в областта на технологиите за измерване на температура, коментираха за Инженер.bg от фирма БИГ процес контрол, официален представител за България на компанията.

Дискусии / позиции

 • КуатроДжи: Понижете енергийните си разходи с охладителните инсталации Free Cooling Chiller Plant на Termogamma

  Компанията КуатроДжи, част от международната група Termogamma Energy Solutions, предлага високоефективни решения за отопление и охлаждане. Инсталацията Free Cooling Chiller Plant (FCCP) представлява промишлена охладителна система, чиято ефективност е няколко пъти по-висока в сравнение с други аналогични технологии на пазара. В сравнение с традиционните системи, FCCP гарантира по-висока ефективност и по-малко въздействие върху околната среда.

 • Солид Фил: „Нашата мисия е да запознаем бизнеса с изумителните възможности на 3D принтирането“

  Българската компания Солид Фил, пионер у нас в областта на 3D принтирането, е вече традиционен участник на техническите изложения в страната. Най-мащабното сред тях – Международния технически панаир в Пловдив, Солид Фил беляза със специална мисия, а именно – да запознае в дълбочина бизнеса с важността и значението на своята дейност. „3D принтирането отваря многобройни „врати“ за индустрията в почти всичките ѝ направления, коментираха за Инженер.bg от компанията.