Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Акценти

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Новини

 • TruArc Weld 1000 – първата автоматизирана заваръчна система с колаборативен робот на Trumpf за бързо и безопасно заваряване

  TruArc Weld 1000 – първата автоматизирана заваръчна система с колаборативен робот на Trumpf за бързо и безопасно заваряване

  Първата напълно автоматизирана заваръчна система с колаборативен робот в продуктовото портфолио на пазарния и технологичен лидер в металообработващите машини и лазери с индустриално приложение Trumpf е вече факт. „TruArc Weld 1000 е високоефективно и надеждно решение, при което след като бъде насочен към заваряваните детайли, коботът автоматично извършва целия технологичен процес“, информираха за Инженер.bg от Трумпф България.

 • Индустриални роботи: Коботи Elfin заваряват, продават и асистират на хирурзите по-бързо и прецизно отвсякога

  Индустриални роботи: Коботи Elfin заваряват, продават и асистират на хирурзите по-бързо и прецизно отвсякога

  „Коботите Elfin на Han`s Robot могат да изпълняват различни роли в широк кръг от индустриални приложения, например за автоматизация на производствени процеси и обслужване в търговски обекти на дребно, за извършване на сервизни дейности във функцията им на заваръчни роботи, в медицински приложения като хирургични асистенти и мн.др.“ коментираха за Инженер.bg от фирма Индустриални роботи, официален представител на коботите Elfin на Han`s Robot в България.

 • Един сандвич, моля! Приготвен от хора и роботи хигиенно изпълнение на Kawasaki

  Един сандвич, моля! Приготвен от хора и роботи хигиенно изпълнение на Kawasaki

  Автоматизацията навлезе масово в индустрията и даде тласък за увеличаване на производителността. Все по-сложните приложения изискват интелигентни, гъвкави и роботизирани решения, които могат лесно да се адаптират към бързата смяна на произвеждания продукт, както и към промяна на мястото, в което съществува необходимост от роботизирано решение. Вече 50 години Kawasaki Robotics разработва технологии и трупа опит в създаването и интеграцията на роботи за съвременните производства. Компанията е водена от визията си за новото обещаващо бъдеще.

 • БР Техника: Технологично партньорство между Bosch Rexroth и Geek+ ще създава автономни мобилни роботи

  БР Техника: Технологично партньорство между Bosch Rexroth и Geek+ ще създава автономни мобилни роботи

  Глобалният разработчик на иновативни логистични роботи Geek+ и немският технологичен лидер Bosch Rexroth сключиха споразумение за партньорство. То се отнася до използването на софтуера за локализация Locator на Bosch Rexroth в бъдещите разработки на Geek+. „Locator осигурява надеждно позициониране и ориентиране на мобилните роботи в широк спектър от отрасли и сфери на приложение, без да се изискват допълнителни инфраструктурни мерки“, съобщиха от фирма БР Техника.

Статии и продукти

 • Бимекс Лимитид: „Бетонни“ доказателства за надеждността и производителността на роботите Kawasaki

  Бимекс Лимитид: „Бетонни“ доказателства за надеждността и производителността на роботите Kawasaki

  Британската компания Morris Brothers е един от най-старите производители на машини за отливане на бетонни елементи във Великобритания. „При изпълнението на една от най-новите поръчки за чуждестранен клиент отлично решение се оказва използването на робот ZX-165U на Kawasaki, който осигурява спазването на сроковете за експорт на инсталацията, и гарантира необходимата производителност на пресата за бетон“, разказаха за Инженер.bg от фирма Бимекс Лимитид.

 • Индустриални роботи: Вижте как колаборативни роботи Elfin се трудят рамо до рамо с CNC машина

  Индустриални роботи: Вижте как колаборативни роботи Elfin се трудят рамо до рамо с CNC машина

  Производителите непрекъснато търсят начини да повишат рентабилността и производителността на своите технологични процеси. Използването на колаборативни роботи навлиза все по-масово в автоматизираните операции по обслужване на машини с ЦПУ. Във видеото ще видите как колаборативните роботи Elfin работят съвместно с една CNC машина, като по този начин дават възможност работниците да бъдат пренасочени за изпълнение на по-важни производствени задачи.

 • Стам: Колаборативните роботи KUKA – вернитe помощници в производствения процес

  Стам: Колаборативните роботи KUKA – вернитe помощници в производствения процес

  Роботите трайно намериха своето място в много и различни области на производството. Те изпълняват задачи като заваряване, монтаж, доставка, обработка на суровини и опаковане на продукти. „Все повече производители използват промишлени роботи, които са съвременни решения за автоматизация на технологичните процеси. Ние предлагаме както индустриални, така и колаборативни роботи на KUKA за различни производствени задачи“, информираха за Инженер.bg от фирма Стам Лтд.

 • JLAB: Металообработваща компания оптимизира заваръчните си процеси с високотехнологично оборудване на Cloos

  JLAB: Металообработваща компания оптимизира заваръчните си процеси с високотехнологично оборудване на Cloos

  Основният стремеж на немската металообработваща компания Glüpker Blechtechnologie е да повиши качеството на продуктите и да подобри производителността на своя завод, осигурявайки си конкурентно предимство в дългосрочен план. „За изпълнението на заваръчните операции – както за ръчните, така и за автоматизираните, повече от 20 години производителят разчита на технологичните решения на Cloos“, информираха от фирма JLAB, официален представител на компанията за българския пазар.

ПРОМО.bg

 • Регистрация на международна марка

  Регистрация на международна марка

  Светът е голям, а Вашият бизнес има глобални амбиции. Разберете как да регистрирате бранда си като международна търговска марка от Патентно Бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“.

 • Парещи промоции от LDG

  Парещи промоции от LDG

  Август е! Слънцето е все по-парещо, напитките – все по-студени, а промоциите на LDG – все по-магнетични. Предложения на компанията включват подбрани продукти с грижа за околната среда, градината и др.

 • WiFi водоустойчив контакт за открит външен монтаж

  WiFi водоустойчив контакт за открит външен монтаж

  Осигурете си безопасен достъп до електрическата мрежа на двора или на балкона с промоционалното предложение на Смарт Арена. Вземете водоустойчив WiFi контакт, проектиран за външна употреба.

 • Стенен газов котел De Dietrich

  Стенен газов котел De Dietrich

  Горещите летни дни носят и горещи промоции! Само сега от фирма Рувекс са подготвили неустоима оферта за стенен газов котел на френския производител De Dietrich. Вижте я!