Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Статии

 • Индустриални роботи: Вижте как колаборативни роботи Elfin се трудят рамо до рамо с CNC машина

  Индустриални роботи: Вижте как колаборативни роботи Elfin се трудят рамо до рамо с CNC машина

  Производителите непрекъснато търсят начини да повишат рентабилността и производителността на своите технологични процеси. Използването на колаборативни роботи навлиза все по-масово в автоматизираните операции по обслужване на машини с ЦПУ. Във видеото ще видите как колаборативните роботи Elfin работят съвместно с една CNC машина, като по този начин дават възможност работниците да бъдат пренасочени за изпълнение на по-важни производствени задачи.

 • Стам: Колаборативните роботи KUKA – вернитe помощници в производствения процес

  Стам: Колаборативните роботи KUKA – вернитe помощници в производствения процес

  Роботите трайно намериха своето място в много и различни области на производството. Те изпълняват задачи като заваряване, монтаж, доставка, обработка на суровини и опаковане на продукти. „Все повече производители използват промишлени роботи, които са съвременни решения за автоматизация на технологичните процеси. Ние предлагаме както индустриални, така и колаборативни роботи на KUKA за различни производствени задачи“, информираха за Инженер.bg от фирма Стам Лтд.

 • JLAB: Металообработваща компания оптимизира заваръчните си процеси с високотехнологично оборудване на Cloos

  JLAB: Металообработваща компания оптимизира заваръчните си процеси с високотехнологично оборудване на Cloos

  Основният стремеж на немската металообработваща компания Glüpker Blechtechnologie е да повиши качеството на продуктите и да подобри производителността на своя завод, осигурявайки си конкурентно предимство в дългосрочен план. „За изпълнението на заваръчните операции – както за ръчните, така и за автоматизираните, повече от 20 години производителят разчита на технологичните решения на Cloos“, информираха от фирма JLAB, официален представител на компанията за българския пазар.

 • Изкуствен интелект + пневматични роботи на Festo = бионични ръце, работещи съвместно с човешките

  Изкуствен интелект + пневматични роботи на Festo = бионични ръце, работещи съвместно с човешките

  Независимо дали трябва да хванем, да задържим или завъртим, да докоснем, да пишем или да натиснем – всички ние ежедневно използваме ръцете си за най-различни действия. В това отношение човешката ръка, с уникалната си комбинация от сила, сръчност и фина моторика, е истинско чудо на природата. И какво може да бъде по-естествено от това и колаборативните роботи, които са предназначени за съвместна работа с хора, да имат захващащ механизъм, създаден на базата на този природен модел.

 • Шиничи Танзава, президент на FANUC Europe, споделя за бъдещето на роботизацията и компанията

  Шиничи Танзава, президент на FANUC Europe, споделя за бъдещето на роботизацията и компанията

  FANUC Europe, която вече има значителен дял в европейския пазар на роботи, CNC контролери и машинно оборудване и предлага в Европа своите енергийно ефективни машини за леене под налягане Roboshot, има стратегическата цел да разшири позициите си чрез инвестиции в ноу-хау и сервизни услуги. „Господин Шиничи Танзава, президент и изпълнителен директор на FANUC Europe, споделя амбициозните планове на компанията и нейните най-нови бизнес модели“, информираха от ФАНУК България.

 • Yokogawa ще внедрява роботите на ExRobotics за проверка на съоръжения в потенциално взривоопасни среди

  Yokogawa ще внедрява роботите на ExRobotics за проверка на съоръжения в потенциално взривоопасни среди

  Базираният в Холандия разработчик на роботи за работа в потенциално опасни среди ExRobotics и глобалният доставчик на решения за индустриална автоматизация, контрол и измервателни технологии Yokogawa Electric Corporation обявиха, че са подписали лицензионно споразумение. „Съгласно договора, Yokogawa ще може да продава и внедрява хардуерните и софтуерните платформи на ExRobotics по целия свят“, споделиха за Инженер.bg от дъщерното дружество на японския производител у нас.

Още от Роботи