Събития

 • Надеждно, ефективно и лесно управление на индустриални роботи с NX CAM Robotics Programming от SpaceCAD

  Надеждно, ефективно и лесно управление на индустриални роботи с NX CAM Robotics Programming от SpaceCAD

  Използването на роботи бързо се разраства в различни производствени индустрии. До тази промяна водят две тенденции – най-новите подобрения в точността, повторяемостта и капацитета на едно производство и увеличаване броя на задачите за обработка, а роботите са подходящо средство за изпълнение на тези задачи. За да поемат реализацията на необходимите дейности, роботите трябва да се управляват. Фирма SpaceCAD има решение за управление на индустриални роботи. Вижте го.

 • Иновативност и високо качество на автомобилните модели на BMW с помощта на роботите на FANUC

  Иновативност и високо качество на автомобилните модели на BMW с помощта на роботите на FANUC

  Лидерът в производството на индустриални роботи FANUC и немският автомобилен гигант BMW подписаха рамково споразумение за доставката на 3500 робота за новите производствени линии и заводи на компанията. Роботите на FANUC ще бъдат внедрени в производството на актуални и бъдещи модели BMW. Първите роботи бяха инсталирани в края на 2019 г., а останалите ще бъдат използвани в производствените мощности на BMW Group както в Германия, така и в други страни по света.

 • JLAB: Свързаност и дигитализация на заваръчните процеси с революционната система C-Gate на Cloos

  JLAB: Свързаност и дигитализация на заваръчните процеси с революционната система C-Gate на Cloos

  Като водещ специалист в областта на заваряването, немският производител Cloos активно работи в посока разработка и развитие на иновативни заваръчни решения и технологии, отговарящи изцяло на принципите на Индустрия 4.0. „Един от последните успешно реализирани проекти на компанията е революционната система за управление на роботизираните заваръчните процеси C-Gate“, съобщиха за ДигиталнаИнудстрия.bg от фирма JLAB, официален представител на Cloos за българския пазар.

 • Включете се в DIGITAL INDUSTRY 2020! Разберете повече за бъдещето на дигиталната индустрия

  Включете се в DIGITAL INDUSTRY 2020! Разберете повече за бъдещето на дигиталната индустрия

  Като един от основните посланици на Индустрия 4.0 в България, фирма Солтех, в сътрудничество с Интер Експо Център – София, и тази година се е заела с отговорната мисия да помогне, насърчи и подкрепи производствените дружества у нас по пътя към дигиталната трансформация. В рамките на тазгодишното специализирано изложение MachTech & InnoTech, компанията ще бъде домакин на първия по рода си целодневен форум – DIGITAL INDUSTRY 2020.

 • YuMi на ABB – първият кобот с две ръце, стана диригент на филхармоничен оркестър

  YuMi на ABB – първият кобот с две ръце, стана диригент на филхармоничен оркестър

  Запознайте се с YuMi – първият в света колаборативен робот с две ръце, разработка на водещата компания в областта на енергоснабдяването и автоматизацията ABB Group. „Новата ера на колаборативните роботи е вече реалност и неразделна част от визията ни за развитие. YuMi прави сътрудничеството между хората и роботите възможно. Той ще промени начина, по който хората и роботите си взаимодействат. YuMi е ключов елемент от нашата стратегия „Интернет на нещата, услугите и хората“, споделиха от дъщерното дружество на ABB у нас.

 • Двуръкият SCARA робот duAro2 на Kawasaki – оптималното решение за опаковане

  Двуръкият SCARA робот duAro2 на Kawasaki – оптималното решение за опаковане

  Светът на колаборативните роботи има нов представител с двуръкия SCARA робот duAro2 от серия duAro на Kawasaki. Новото изпълнение попълни серията duAro – първите колаборативни роботи на Kawasaki Heavy Industries, чийто пазарен дебют бе през юни 2015 г. Подобно на хората, тези роботи имат две ръце и са в състояние да работят съвместно с човешкия персонал в една и съща среда.

 • Солтех: Очаква се ръст с до 50% на пазара на коботи до 2023 г.

  Солтех: Очаква се ръст с до 50% на пазара на коботи до 2023 г.

  Колаборативните роботи, или накратко коботи, отдавна не са просто идеалистична идея от бъдещето – не само предвестник на Новата индустриална революция, но днес вече и основен „служител“ в една не малка част от промишлените предприятия по целия свят. И прогнозите стават все по-оптимистични и категорични – бърз и експоненциален растеж, с очакван до 50% ръст до 2023 г. на пазара на коботи. А една от компаниите, заели се с отговорната мисия да удовлетворят това нарастващо търсене, е Universal Robots с представител у нас фирма Солтех.

 • Роботи завладяват Олимпийските игри през 2020 г. или как Япония отново ни показва откъде изгрява Слънцето

  Роботи завладяват Олимпийските игри през 2020 г. или как Япония отново ни показва откъде изгрява Слънцето

  Япония е сред страните, чиито безпрецедентни открития във високотехнологичните отрасли, и по-специално в сферата на роботиката, бързо я „изстреляха“ на една от челните позиции сред най-бързо развиващи се икономики. През идната 2020 г. страната на изгряващото слънце за пореден път ще ни изненада със своите технологични открития. Това ще се случи по време на Олимпийските и Параолимпийските игри, чийто домакин е Токио. По време на игрите роботите ще имат ключова роля.