Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • Робот-рехабилитатор? Запознайте се с Robert, който без умора помага на хората да се възстановят

  Робот-рехабилитатор? Запознайте се с Robert, който без умора помага на хората да се възстановят

  „Когато се налага хората да спазват определена дистанция помежду си, за да се възпрепятства разпространението на коронавируса, могат да бъдат използвани различни технически средства. Роботизираното медицинско оборудване Robert има за цел да подпомогне физиотерапевтите в тяхната ежедневна работа. За неговата реализация е използван лекият робот LBR Med на KUKA“, информираха за Инженер.bg от фирма БГ Роботи (Витто ООД).

 • Трумпф: „Да поговориш с Хайди“, или как изкуственият интелект изпълнява операторски команди

  Трумпф: „Да поговориш с Хайди“, или как изкуственият интелект изпълнява операторски команди

  След като успешно си проправи път в нашите домове, изкуственият интелект вече смело стъпва и в производственото хале. У дома той е известен като Siri или Alexa. Те набират телефонни номера, изпращат продиктувани от нас съобщения на приятелите ни и пускат песента от плейлиста, която искаме да чуем. В света на производството е наричан Heidi*.Той отваря машината, дава инструкции как да стартираме процеса на обработка и казва на оператора, когато детайлът е готов.

 • JLAB: Многофункционален заваръчен робот QIROX QRC-30/45/60-PL – новият Ви най-добър приятел в промишлените операции

  JLAB: Многофункционален заваръчен робот QIROX QRC-30/45/60-PL – новият Ви най-добър приятел в промишлените операции

  Без значение дали за лазерно или хибридно-лазерно заваряване, за обработващи или шлифовъчни операции, новият многофункционален заваръчен робот QIROX QRC-30/45/60-PL на Cloos е подходящ за най-различни приложения. „QIROX QRC-30/45/60-PL е снабден с класическа китка, на която могат да бъдат прикрепени най-различни инструменти с тегло до 30, 45 или 60 kg. Това позволява изпълнението на множество работни процеси, и то само с един робот“, обясниха за Инженер.bg от фирма JLAB.

 • Висока производителност, ниски разходи и без ръчна обработка – защо ХВП има нужда от индустриалните роботи на FANUC

  Висока производителност, ниски разходи и без ръчна обработка – защо ХВП има нужда от индустриалните роботи на FANUC

  Продукция с по-ниска себестойност, постоянно високо качество, повишена ефективност и прогнозируеми срокове за изпълнение – към това се стреми индустрията днес. Тези цели важат с особена сила за хранително-вкусовата промишленост (ХВП). Ето защо към опаковъчните си линии за ХВП специалистите от фирма INTRAMA интегрират индустриални роботи на FANUC. Така роботизираните им решения за ХВП комбинират висока производителност, непрекъснат работен режим и отсъствие на ръчно обработване.

 • БГ Роботи: Напълно автоматизираната система „Toni” на компанията Makr Shakr ще ви накара да усетите вкуса на „dolce vita“

  БГ Роботи: Напълно автоматизираната система „Toni” на компанията Makr Shakr ще ви накара да усетите вкуса на „dolce vita“

  Някак бързо и изведнъж, с COVID-19 светът стана все по-дигитален и физически дистанциран. И колкото повече време минава, толкова по-горещи стават мечтите ни скоро отново да можем да се качим на самолетите и да отлетим към онази прекрасна, слънчева и неустоима Италия. А днес, ще ви разкажем една история за силата на автоматизацията... и Милано, къдетонапълно автоматизираната система „Toni” на италианската компания Makr Shakr използва робот KR AGILUS, за да ви накара да усетите вкуса на „dolce vita“.

 • Надеждно, ефективно и лесно управление на индустриални роботи с NX CAM Robotics Programming от SpaceCAD

  Надеждно, ефективно и лесно управление на индустриални роботи с NX CAM Robotics Programming от SpaceCAD

  Използването на роботи бързо се разраства в различни производствени индустрии. До тази промяна водят две тенденции – най-новите подобрения в точността, повторяемостта и капацитета на едно производство и увеличаване броя на задачите за обработка, а роботите са подходящо средство за изпълнение на тези задачи. За да поемат реализацията на необходимите дейности, роботите трябва да се управляват. Фирма SpaceCAD има решение за управление на индустриални роботи. Вижте го.

 • Иновативност и високо качество на автомобилните модели на BMW с помощта на роботите на FANUC

  Иновативност и високо качество на автомобилните модели на BMW с помощта на роботите на FANUC

  Лидерът в производството на индустриални роботи FANUC и немският автомобилен гигант BMW подписаха рамково споразумение за доставката на 3500 робота за новите производствени линии и заводи на компанията. Роботите на FANUC ще бъдат внедрени в производството на актуални и бъдещи модели BMW. Първите роботи бяха инсталирани в края на 2019 г., а останалите ще бъдат използвани в производствените мощности на BMW Group както в Германия, така и в други страни по света.

 • JLAB: Свързаност и дигитализация на заваръчните процеси с революционната система C-Gate на Cloos

  JLAB: Свързаност и дигитализация на заваръчните процеси с революционната система C-Gate на Cloos

  Като водещ специалист в областта на заваряването, немският производител Cloos активно работи в посока разработка и развитие на иновативни заваръчни решения и технологии, отговарящи изцяло на принципите на Индустрия 4.0. „Един от последните успешно реализирани проекти на компанията е революционната система за управление на роботизираните заваръчните процеси C-Gate“, съобщиха за ДигиталнаИнудстрия.bg от фирма JLAB, официален представител на Cloos за българския пазар.

 • Включете се в DIGITAL INDUSTRY 2020! Разберете повече за бъдещето на дигиталната индустрия

  Включете се в DIGITAL INDUSTRY 2020! Разберете повече за бъдещето на дигиталната индустрия

  Като един от основните посланици на Индустрия 4.0 в България, фирма Солтех, в сътрудничество с Интер Експо Център – София, и тази година се е заела с отговорната мисия да помогне, насърчи и подкрепи производствените дружества у нас по пътя към дигиталната трансформация. В рамките на тазгодишното специализирано изложение MachTech & InnoTech, компанията ще бъде домакин на първия по рода си целодневен форум – DIGITAL INDUSTRY 2020.

 • YuMi на ABB – първият кобот с две ръце, стана диригент на филхармоничен оркестър

  YuMi на ABB – първият кобот с две ръце, стана диригент на филхармоничен оркестър

  Запознайте се с YuMi – първият в света колаборативен робот с две ръце, разработка на водещата компания в областта на енергоснабдяването и автоматизацията ABB Group. „Новата ера на колаборативните роботи е вече реалност и неразделна част от визията ни за развитие. YuMi прави сътрудничеството между хората и роботите възможно. Той ще промени начина, по който хората и роботите си взаимодействат. YuMi е ключов елемент от нашата стратегия „Интернет на нещата, услугите и хората“, споделиха от дъщерното дружество на ABB у нас.

Още от Роботи