Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

  • Солтех: Очаква се ръст с до 50% на пазара на коботи до 2023 г.

    Солтех: Очаква се ръст с до 50% на пазара на коботи до 2023 г.

    Колаборативните роботи, или накратко коботи, отдавна не са просто идеалистична идея от бъдещето – не само предвестник на Новата индустриална революция, но днес вече и основен „служител“ в една не малка част от промишлените предприятия по целия свят. И прогнозите стават все по-оптимистични и категорични – бърз и експоненциален растеж, с очакван до 50% ръст до 2023 г. на пазара на коботи. А една от компаниите, заели се с отговорната мисия да удовлетворят това нарастващо търсене, е Universal Robots с представител у нас фирма Солтех.

  • Роботи завладяват Олимпийските игри през 2020 г. или как Япония отново ни показва откъде изгрява Слънцето

    Роботи завладяват Олимпийските игри през 2020 г. или как Япония отново ни показва откъде изгрява Слънцето

    Япония е сред страните, чиито безпрецедентни открития във високотехнологичните отрасли, и по-специално в сферата на роботиката, бързо я „изстреляха“ на една от челните позиции сред най-бързо развиващи се икономики. През идната 2020 г. страната на изгряващото слънце за пореден път ще ни изненада със своите технологични открития. Това ще се случи по време на Олимпийските и Параолимпийските игри, чийто домакин е Токио. По време на игрите роботите ще имат ключова роля.

Още от Роботи