Новини

 • С лагери на Schaeffler индустриалните роботи се движат свободно, изпълнявайки сложни манипулации

  С лагери на Schaeffler индустриалните роботи се движат свободно, изпълнявайки сложни манипулации

  Промишлените роботи се утвърдиха като ефективно средство за автоматизация на разнообразна палитра от задачи за машинна обработка и манипулиращи операции. Напредъкът в тази посока набира все по-голяма скорост благодарение на увеличаването на производителността и свързаното с това понижение на разходите по придобиване и на техническия прогрес, свързан със здравината и допустимите натоварвания. „Schaeffler е в състояние да предложи лагери за всяка работна става на роботите.

 • Гъвкави и плавни движения като човешка ръка – запознайте се с колаборативния робот BionicCobot на Festo

  Гъвкави и плавни движения като човешка ръка – запознайте се с колаборативния робот BionicCobot на Festo

  Днес много хора, които дори нямат отношение към високите технологии, познават немската компания Festo чрез нейните впечатляващи бионични проекти, които предизвикват възхищение, радост, размисъл, а понякога дори страх. Някои от тях изглеждат просто декоративни, но истината е, че други намират сериозно приложение в практиката. „Колаборативният робот BionicCobot е моделиран по образец на човешка ръка, и то не само по отношение на анатомията.

 • Кибер журналистите – новото изкушение на големите редакции

  Кибер журналистите – новото изкушение на големите редакции

  Всичко, свързано с роботите, все още ни изглежда прекалено футуристично.Но в наше време роботи вече има навсякъде – от селското стопанство и индустрията до медицината, от образованието и търговията до военното дело. Все повече вестници и списания, уеб сайтове и информационни медии използват подготвени от роботи материали. В основата на това безспорно се крият икономически проблеми – читателите на книги и списания намаляват или губят интерес, интернет ликвидира безброй вестници и журнали, множество рекламодатели се преориентират от печатни издания към изцяло електронни и др.

 • БГ Роботи: Без повече ограничения в строителството! Роботи KUKA отпечатват изумителни архитектурни конструкции

  БГ Роботи: Без повече ограничения в строителството! Роботи KUKA отпечатват изумителни архитектурни конструкции

  Стабилни, леки и най-важното огромни – индустриалните роботи вече са в състояние да отпечатат архитектурни структури. „Това е производствен процес като всички други, само че в по-големи мащаби. Роботи с много голям обхват на манипулатора вече изработват изключително сложни компоненти, които ще променят архитектурата в бъдеще“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма БГ Роботи (Витто ООД), която внася, продава, поддържа и сервизира промишлени роботи KUKA в България – нови и втора употреба.

 • Цялостна екосистема за роботизирано заваряване реализира Kemppi

  Цялостна екосистема за роботизирано заваряване реализира Kemppi

  Kemppi, глобален лидер в разработването и производството на заваръчна техника, запозна техническата общност с нов, екосистемен подход при заваряването от бъдещето, който обединява съвременни машини, автоматизация, приложен софтуер, системи за управление и човешки умения. Той е базиран изцяло на концепцията за Интернет на заваряването чрез свързаност, облачни решения и софтуер, съобщиха за Инженер.bg от фирма Кимекс, изключителен представител на Kemppi за България.