Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Индустриални роботи: Коботи Elfin заваряват, продават и асистират на хирурзите по-бързо и прецизно отвсякога

  Индустриални роботи: Коботи Elfin заваряват, продават и асистират на хирурзите по-бързо и прецизно отвсякога

  „Коботите Elfin на Han`s Robot могат да изпълняват различни роли в широк кръг от индустриални приложения, например за автоматизация на производствени процеси и обслужване в търговски обекти на дребно, за извършване на сервизни дейности във функцията им на заваръчни роботи, в медицински приложения като хирургични асистенти и мн.др.“ коментираха за Инженер.bg от фирма Индустриални роботи, официален представител на коботите Elfin на Han`s Robot в България.

 • Един сандвич, моля! Приготвен от хора и роботи хигиенно изпълнение на Kawasaki

  Един сандвич, моля! Приготвен от хора и роботи хигиенно изпълнение на Kawasaki

  Автоматизацията навлезе масово в индустрията и даде тласък за увеличаване на производителността. Все по-сложните приложения изискват интелигентни, гъвкави и роботизирани решения, които могат лесно да се адаптират към бързата смяна на произвеждания продукт, както и към промяна на мястото, в което съществува необходимост от роботизирано решение. Вече 50 години Kawasaki Robotics разработва технологии и трупа опит в създаването и интеграцията на роботи за съвременните производства. Компанията е водена от визията си за новото обещаващо бъдеще.

 • БР Техника: Технологично партньорство между Bosch Rexroth и Geek+ ще създава автономни мобилни роботи

  БР Техника: Технологично партньорство между Bosch Rexroth и Geek+ ще създава автономни мобилни роботи

  Глобалният разработчик на иновативни логистични роботи Geek+ и немският технологичен лидер Bosch Rexroth сключиха споразумение за партньорство. То се отнася до използването на софтуера за локализация Locator на Bosch Rexroth в бъдещите разработки на Geek+. „Locator осигурява надеждно позициониране и ориентиране на мобилните роботи в широк спектър от отрасли и сфери на приложение, без да се изискват допълнителни инфраструктурни мерки“, съобщиха от фирма БР Техника.

 • Автоматизирано тестване за коронавирус с робот на FANUC в подкрепа на медицинските специалисти

  Автоматизирано тестване за коронавирус с робот на FANUC в подкрепа на медицинските специалисти

  През последните месеци все повече медицински специалисти са заети със създаване и изпълнение на процедури за тестване наличието на коронавирус. Немската компания BoKa Automatisierung разработи ново решение за изследване, при което между изследвания човек и медицинския персонал няма контакт. Прототипът използва видеосистема и робот на FANUC, за да провежда безконтактно тестване и да съхранява пробите.

 • Кимекс: Правилното решение за роботизирано заваряване е комплекс от много и различни фактори

  Кимекс: Правилното решение за роботизирано заваряване е комплекс от много и различни фактори

  Заваръчните роботи вече не са скъпоструващо решение, което само големи компании могат да си позволят. Появата на надеждни и достъпни решения доведе до широката им употреба в производството. „Съществуват няколко основни положения, които трябва да се вземат предвид при търсене на най-доброто решение за Вашата компания. Kemppi е определила основните насоки при избора на роботизирано заваряване и дава като пример три алтернативни решения“, коментираха от фирма Кимекс.

 • Индустриални роботи: Коботите са следваща стъпка в еволюцията на машините

  Индустриални роботи: Коботите са следваща стъпка в еволюцията на машините

  Първите колаборативни роботи се появяват за първи път преди 25 години. Първоначално те са предназначени за автомобилостроенето, като главната им задача е да повишат производителността на труда и да намалят времето за монтаж. „При съвместната работа с човека новите автоматизирани манипулиращи устройства показват висока ефективност. Затова днес в индустрията навлизат все повече колаборативни роботи, които увеличават производителността“, коментираха от фирма Индустриални роботи.

 • Бимекс Лимитид: Хуманоидният робот Kaleido на Kawasaki Robotics, който ще помага на хората в зони на бедствия

  Бимекс Лимитид: Хуманоидният робот Kaleido на Kawasaki Robotics, който ще помага на хората в зони на бедствия

  Компанията Kawasaki Robotics има повече от 50-годишен опит в производството на индустриални роботи. На изложението iREX 2019 компанията демонстрира ново поколение хуманоиден робот Kaleido. Той е с човешки размери – височина 184 cm и тегло 85 kg и е в състояние да се движи и пренася предмети с тегло до 60 kg. Kaleido е специално проектиран да се използва навсякъде, където съществува опасност за хората, например в заразени зони, при природни бедствия или пожари.

 • Wittmann Battenfeld: „С WX138 даваме началото на нов етап в роботизацията“

  Wittmann Battenfeld: „С WX138 даваме началото на нов етап в роботизацията“

  При своето участие на международния панаир за пластмаси К 2019 Wittmann представи множество нови роботи, включително два нови модела от серията Primus – 16T и 48T (Т = телескопична вертикална ос), както и три модела от новата високоскоростна серия Sonic – 131, 142 и 143. „По време на изложението беше представен и най-новият робот WX138, който направи своя дебют пред посетителите на К 2019“ съобщиха за Инженер.bg от Витман Батенфелд България. Компанията Wittmann е добре известна със своите роботи с подвижни X-оси.

 • Колаборативният робот CRX-10iA на FANUC е важна следваща стъпка към Smart Factory

  Колаборативният робот CRX-10iA на FANUC е важна следваща стъпка към Smart Factory

  Недостигът на квалифицирана работна ръка, конкуренцията в цените и стремежът към увеличена гъвкавост на производството създават нови предизвикателства пред всички промишлени отрасли. На най-голямото търговско изложение за роботика iREX в Токио световният лидер в производството на индустриални роботи и решения за автоматизация FANUC представи своите решения за фабриката на бъдещето и много технологични иновации. Това, което предизвика най-голямо внимание на щанда на FANUC, бе най-новият колаборативен робот на компанията CRX-10iA.

 • С лагери на Schaeffler индустриалните роботи се движат свободно, изпълнявайки сложни манипулации

  С лагери на Schaeffler индустриалните роботи се движат свободно, изпълнявайки сложни манипулации

  Промишлените роботи се утвърдиха като ефективно средство за автоматизация на разнообразна палитра от задачи за машинна обработка и манипулиращи операции. Напредъкът в тази посока набира все по-голяма скорост благодарение на увеличаването на производителността и свързаното с това понижение на разходите по придобиване, както и на техническия прогрес, свързан със здравината и допустимите натоварвания. „Schaeffler е в състояние да предложи лагери за всяка работна става на роботите.

Още от Роботи