Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Кибержурналистите – новото изкушение на големите редакции

  Кибержурналистите – новото изкушение на големите редакции

  Всичко, свързано с роботите, все още ни изглежда прекалено футуристично.Но в наше време роботи вече има навсякъде – от селското стопанство и индустрията до медицината, от образованието и търговията до военното дело. Все повече вестници и списания, уеб сайтове и информационни медии използват подготвени от роботи материали. В основата на това безспорно се крият икономически проблеми – читателите на книги и списания намаляват или губят интерес, интернет ликвидира безброй вестници и журнали, множество рекламодатели се преориентират от печатни издания към изцяло електронни и др.

 • БГ Роботи: Без повече ограничения в строителството! Роботи KUKA отпечатват изумителни архитектурни конструкции

  БГ Роботи: Без повече ограничения в строителството! Роботи KUKA отпечатват изумителни архитектурни конструкции

  Стабилни, леки и най-важното огромни – индустриалните роботи вече са в състояние да отпечатат архитектурни структури. „Това е производствен процес като всички други, само че в по-големи мащаби. Роботи с много голям обхват на манипулатора вече изработват изключително сложни компоненти, които ще променят архитектурата в бъдеще“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма БГ Роботи (Витто ООД), която внася, продава, поддържа и сервизира промишлени роботи KUKA в България – нови и втора употреба.

 • Цялостна екосистема за роботизирано заваряване реализира Kemppi

  Цялостна екосистема за роботизирано заваряване реализира Kemppi

  Kemppi, глобален лидер в разработването и производството на заваръчна техника, запозна техническата общност с нов, екосистемен подход при заваряването от бъдещето, който обединява съвременни машини, автоматизация, приложен софтуер, системи за управление и човешки умения. Той е базиран изцяло на концепцията за Интернет на заваряването чрез свързаност, облачни решения и софтуер, съобщиха за Инженер.bg от фирма Кимекс, изключителен представител на Kemppi за България.

Още от Роботи