Статии

 • В рамките на MachTech&InnoTech 2018 Витман Батенфелд ще демонстрира иновативни решения в духа на Индустрия 4.0

  В рамките на MachTech&InnoTech 2018 Витман Батенфелд ще демонстрира иновативни решения в духа на Индустрия 4.0

  Австрийската компания Wittmann Battenfeld е един от пионерите в производството на шприц машини и оборудване за тях, ефективно удовлетворявайки разнообразните потребности и нужди на производствените процеси в пластмасовата индустрия по целия свят. От 26 до 29 март в рамките на мащабното техническо изложение MachTech&InnoTech 2018, българският офис ще представи най-новите енергийно-ефективни технологични и продуктови разработки на компанията.

 • MachTech&InnoTech разкрива необятните възможности на машините и високите технологии

  MachTech&InnoTech разкрива необятните възможности на машините и високите технологии

  В края на март, за осма поредна година, специализираното изложение MachTech&InnoTech ще отвори врати, събирайки на едно място представители на български и чужди компании, работещи в областта на машиностроенето и индустриалната автоматизация. Малко преди официалния старт на събитието, организаторите на форума – Интер Експо Център – София, разказаха пред Инженер.bg за профила на изложението и за двете основни направления в него – Machtech Expo и Innotech Expo.

 • Посетете специализираните изложения и конференции EE и ВЕ и Smart Cities 2018 от 27 до 29 март в ИЕЦ – София

  Посетете специализираните изложения и конференции EE и ВЕ и Smart Cities 2018 от 27 до 29 март в ИЕЦ – София

  Иновации и решения за един по-добър свят и екологични и рентабилни технологии, приложими във всяка индустрия, община и дом – това са водещите теми на тазгодишното, 14-ото поред издание на специализираната изложба и конференция за Югоизточна Европа – Eнергийна ефективност и възобновяема енергия (ЕЕ и ВЕ). Паралелно с ЕЕ и ВЕ ще се състои и 6-ото издание на изложението Smart Cities. Двете събития ще се проведат от 27 до 29 март в Интер Ескпо Център – София, а организатор е Виа Експо.

 • Над 50% от посетителите на Вода София са инженери, проектанти, архитекти и представители на индустрията

  Над 50% от посетителите на Вода София са инженери, проектанти, архитекти и представители на индустрията

  Изложението Вода София е утвърдена платформа за срещи и обмяна на опит между български и чуждестранни специалисти от ВиК сектора, участващи в големи структурни проекти в страната. Организатор на събитието е Интер Експо Център – София, а тази година ще се проведе 12-то издание на форума. Специално за Инженер.bg организаторите разказаха за профила на изложението и какви специалисти проявяват най-сериозен интерес към него.

 • В края на март Интер Експо Център – София ще е домакин на деветото издание на Save the Planet

  В края на март Интер Експо Център – София ще е домакин на деветото издание на Save the Planet

  В периода от 27 до 29 март 2018 г. в зала 5 на Интер Експо Център – София ще се проведе деветото издание на международното изложение и конференция, посветено на решенията за управление на отпадъците – Save the Planet. Save the Planet е бизнес ориентирано събитие във формат "изложение – конференция". През годините то се превърне в основно място за среща на специалистите, предлагащи работещи технологии, с фирмите и общините, търсещи екологични решения.

 • Джи Ойл Експерт акцентира върху високоефективни центрофугални сепаратори на компанията STA

  Джи Ойл Експерт акцентира върху високоефективни центрофугални сепаратори на компанията STA

  Утвърдената българска компания, специализирана в дистрибуцията на продукти и технически решения в областта на металообработката, Джи Ойл Експерт, взе участие за втори път в специализираното международно изложение за машини, технологии и индустриално оборудване MachTech&InnoTech в София. По време на събитието, което се проведе между 4-ти и 7-ми април в Интер Експо Център, гостите на щанда на фирмата имаха възможността да се запознаят с широкото й продуктово портфолио.

 • Листозаваръчна машина на Nuova C.M.M. сред основните експонати на фирмения щанд на Активити Аутомейшън

  Листозаваръчна машина на Nuova C.M.M. сред основните експонати на фирмения щанд на Активити Аутомейшън

  Фирма Активити Аутомейшън, специализирана в доставката и монтажа на индустриално оборудване за механизирано заваряване, рязане и огъване на метали, привлече вниманието на множество посетители и гости с атрактивен щанд по време на изложението MachTech&InnoTech 2017. Основно място сред експонатите бе отредено за автоматизирана листозаваръчна машина SW 1.0 на доказания италиански производител Nuova C.M.M.

 • Иновативни CAD/CAM решения за производството от Рапид Прогрес по време на MachTech 2017

  Иновативни CAD/CAM решения за производството от Рапид Прогрес по време на MachTech 2017

  Утвърдената българска компания в индустриалните софтуерни решения Рапид Прогрес бе за пореден път изложител в специализираното международно събитие MachTech&InnoTech 2017. По време на тазгодишното издание, което се проведе между 4-ти до 7.ми април в столичния Интер Експо Център, дружеството представи широка гама от CAD, CAM, CAE, PDM системи и системи за CNC комуникации от водещи европейски разработчици и последни новости от света на графичния дизайн.

 • Богатство от пневматични, хидравлични и електрически системи и решения посрещна посетителите на щанда на БР Техника

  Богатство от пневматични, хидравлични и електрически системи и решения посрещна посетителите на щанда на БР Техника

  Сред изложителите на специализирания индустриален форум MachTech 2017, който се проведе в дните от 4 до 7 април, с един от най-впечатляващите щандове бе водещият български доставчик в сферата на пневматичната и хидравличната техника БР Техника. Основно място сред заеманите от компанията площи бе отредено на система за затягане на болтове с дисплей на корпоративния гигант Bosch Rexroth, чийто основен търговски партньор и официален сервизен център у нас е българското дружество.

 • Алмекс-БГ представи иновативни помпени системи и решения за третиране на води на Вода София 2017

  Алмекс-БГ представи иновативни помпени системи и решения за третиране на води на Вода София 2017

  Утвърдената българска компания в сферата на помпените системи и оборудването за пречистване на води – Алмекс-БГ, е традиционен участник в изложението Вода София. Като изключителен представител за България на Xylem Water Solutions AB, на тазгодишното издание екипът на Алмекс-БГ демонстрира технологични решения с търговските марки на изявената шведска компания. Гостите имаха възможността да се запознаят с помпи Flygt, озон генератори, UV системи за дезинфекция Wedeco и др.

Още от МашТех/ВодаСофия/EE2018