Събития

Участието на Бимекс Лимитид на MachTech & InnoTech 2018 премина под знака на Industry 4.0

13.04.2018 г.

Основен акцент в тазгодишното участие на доказания доставчик на металообработващо оборудване, инструменти и роботи Бимекс Лимитид, по време на специализираното изложение MachTech & InnoTech 2018, бе интелигентната фабрика на Yamazaki Mazak - Mazak iSmart Factory и технологичните решения, стоящи зад нейната реализация. В рамките на форума, който се проведе от 26-ти до 29-ти март в Интер Експо Център - София, управителят на дружеството, инж. Ботьо Георгиев, изнесе специална презентация, на която представи цялостното разбиране на Yamazaki Mazak за това какво представлява интелигентната фабрика.

 


„За Yamazaki Mazak интелигентна фабрика е тази, която е достатъчно интегрирана, за да може да осигури висока производителност и ефективност при пълно натоварване на основните средства за производство - машините, тяхната периферия, интеграцията им със софтуера, така че да могат да се вземат най-добрите управленски решения“, заяви г-н Ботьо Георгиев. Като пример за вече работеща такава фабрика управителят на Бимекс посочи основния завод на Yamazaki Mazak в Япония, където за първи път е използвано това решение. Различните видове машини в завода, основно многофункционалните стругово-фрезови машини, са интегрирани в обща мрежа, което дава възможност за цялостно управление на производствения процес. „Това води до съкращаване на времето за производство, инвентара, разходите, труда, както и облекчава управлението. Подпомага и решаването на проблема с липсата на квалифициран персонал“, допълни управителят на Бимекс.


 

По време на изложението, щандаът на Бимекс привлече вниманието на посетителите и с много нови и интересни предложения не само от Yamazaki Mazak, но и от останалите партньори на Бимекс - Kawasaki Robotics, Zoller, Tsudakoma и др. Сред тях бяха:

 - Робот на Kawasaki с 6 степени на свобода, предназначен за медицинската и фармацевтичната индустрии. Роботът е изработен изцяло от неръждаема стомана, може да се дезинфекцира и е подходящ за работа в агресивна среда;

 - Стругов център на Mazak с вграден робот-манимулатор - QTP150GL;

 - 5-осов вертикален обработващ център  на Mazak - VARIAXIS i500;

 - Zoller Smile 400 - прибор за извънмашинна настройка на инструменти, с който се пести време;

 - Arta 454S - 5-осова нишкова ерозийна машина, руско производство, предназначена за прецизни детайли, която се предлага при много добри ценови условия;

 - Въртяща маса Tsudakoma, характерно за която е прецизното движение;

 - Matlaser MAT-MF30-CA – иновативно решение за лазерно маркиране и др.

 


Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от МашТех/ВодаСофия/EE2018