Събития

Десетата конференция Булаква с фокус върху инвестиционните предизвикателства пред водния сектор

12.02.2018 г.

На 27 и 28 март 2018 г. в Интер Експо Център – София ще се проведе десетата международна конференция Булаква на тема: „Инвестиционни предизвикателства пред водния сектор, иновативни решения и финансови стратегии”, съобщиха за Инженер.bg от Българската асоциация по водите (БАВ), организатор на събитието. „Основната цел на конференцията, която е част от неофициалната програма на българското председателство на ЕС през 2018 г., е да представи на всички участници най-добрите налични технологии и практики в контекста на форума”, допълниха домакините.


 

Опорните точки в тазгодишното издание на конференцията ще бъдат приоритетите, перспективите и изискванията, които стоят пред водния сектор с цел да се подобри работата на всички заинтересовани страни. „Големите проекти в сектора и значителните нужди от инвестиции в областта на околната среда, които предстоят да бъдат реализирани, изискват мобилизирането на целия национален управленски, експертен и изпълнителски ресурс, за да бъдат покрити изискванията на законодателството на ЕС”, заявиха от БАВ. „В тази връзка ние разпознаваме нуждата от привличане на общественото внимание към дадената тема, с цел да се подпомогне ежедневната работа на всички заинтересовани страни”, уточниха още организаторите.


 

Основните теми, които ще бъдат дискутирани по времена конференцията, са:

 

  •  - Нуждите от инвестиции в контекста на постоянно променящото се европейско законодателство;

  •  - Възможности за достъп до Евро фондове и тяхната ефективност;

  •  - Публично-частни партньорства като инструмент за финансиране;

  •  - Цени на ВиК услугите и тяхната социална поносимост;

  •  - Иновативни технологии, материали и решения;

  •  - Модерни технологии за пречистване на отпадъчни води и третиране на утайки;

  •  - Научен и технически подем във водния сектор.


 


Конференцията ще се проведе успоредно с международната специализирана изложба Вода София 2018, като участниците в конференцията получават покана за разглеждане на изложението.

 

Източник на снимковия материал: Българска асоциация по водите, Интер Експо Център - София

Още от МашТех/ВодаСофия/EE2018