Събития

Канализационната помпа Concertor и хидрогенератори на Flygt бяха във фокуса на участието на Алмекс-БГ на Water Tech

27.03.2019 г.

Умните“ технологии отдавна са част от решенията за управление на води и доказателство за това е основният акцент на щанда на утвърденото българско дружество Алмекс-БГ в рамките на тазгодишното им участие на Water Tech. Компанията затвърди присъствието на интелигентното помпено решение за канализационни води Concertor на Flygt на българския пазар, като представи и още любопитни новини около продуктите на доказания производител, който е част от групата на Xylem Water Solutions.„У нас вече функционират хидрогенератори, произведени в Швеция с бранда Flygt”, съобщиха за Инженер.bg от доказаната българска фирма Алмекс-БГ, партньор на Xylem у нас. Благодарение на сътрудничеството между двете компании, при реконструкцията на два мини веца край Велико Търново са монтирани две турбини с доказано европейско качество. Ето какво още разказаха от българската фирма:


„Хидрогенераторите на Flygt се отличават, на първо място, със своя уникален дизайн и конструкция. Генераторът и хидравличната част са потопяеми, което означава, че не е нужно изграждането на суха камера“, обясни инж. Григор Йорданов, управител на Алмекс-БГ. Допълнителни предимства са по-лесният им монтаж, безпроблемната експлоатация и надеждността на конструкцията им.Едната от турбините се отличава с възможност за хидравлично регулиране на лопатките, което осигурява максимален КПД при различни дебити. Другата, от своя страна, позволява монтаж под наклон или дори хоризонтално, ако това е необходимо.


„Това, че на българския пазар вече има още една възможност за избор на хидрогенератори е изключително важно за сектора на хидроенергетиката. Благодарение на нашия партньор Flygt вече можем да предложим алтернатива на досега използваните решения, при това с високо качество, нови технологични възможности и на конкурентни цени“, коментира г-н Йорданов.


Тези и още акценти от продуктовата гама и дейността си фирма Амекс-БГ представи пред експертната аудитория на единственото у нас b2b изложение във водния сектор Water Tech. Събитието се проведе в столицата от 6 до 8 март, паралелно с Архитектурно-строителната седмица, като събра на едно място технически и технологични новости от бранша.Повече информация за Алмекс-БГ, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от WaterTech 2019