Събития

Контролен GIT панел на BAUER Kompressoren в епицентъра на участието на ЛД на MachTech & InnoTech 2018

13.04.2018 г.

Едно от решенията на голяма част от проблемите при производството на пластмасови детайли е технологията за шприцване на детайли с подаване на газ под налягане (GIТ). Точно такова решение за управление на процеса – контролен GIT панел, разработка на немския производител BAUER Kompressoren, демонстрира доказаната българска търговска и инженерингова компания ЛД ООД по време на международното техническо изложение MachTech & InnoTech 2018, което се проведе в дните от 26 до 29 март в Интер Експо Център – София. Фирмата се включи във форума с два специализирани щанда – „Машини“ и „Компоненти, компресори и подготовка на сгъстен въздух“, съответно в зала 2 и зала 3.„BAUER Kompressoren предлага на клиентите своя дългогодишен опит при производството на компресори и пречистването на газове, специално разработен софтуер за управление на процеса, както и проектирана според конкретния случай цялостна инсталация за високо налягане. Всичко от един доставчик“, коментираха пред екип на Инженер.bg от българското дружество.


Системата е оборудвана с източник на азот: бутилки под налягане, генератор на азот, съд с течен азот; компресор и подходящо оразмерен ресивер за високо налягане; линия за транспорт на азот под високо налягане; панел за управление подаването на азот; инжектори за запълване с азот на кухините в детайла; вентил за предотвратяване попадането на замърсявания в пропорционалния клапан; модул за продухване, който осигурява по-бързо охлаждане и скъсяване на цикъла; система за измерване консумацията на азот.По време на технологичния форум посетителите успяха да се запознаят и с разнообразни приложения, идеи и новости в областта на азот генераторите, вендузите, хващачите, чилърите, пневматиката, хидравликата, компресорите, филтрацията, изсушаването и преноса на сгъстен въздух и газове. За първи път в София фирма ЛД представи пред широката аудитория демонстрационна установка на електрически задвижвания от серията C_Electrics на утвърдения производител Camozzi. Сред акцентите на щанда на българската компания бе и високоефективният и надежден винтов компресор на Boge Kompressoren модел C 7 LDR.Вторият щанд на българската фирма посрещна посетителите с подробна информация за най-новата разработка от серията SC на немската група Leifeld Metal Spinning – универсалната ротационно-изтегляща машина SC 305, която е оптимално решение за производство на неголеми детайли. „С тази малка машина може да произвеждате с постоянна точност и качество богата гама от изделия – от съдове и бокали до осветителни тела“, заявиха от специалистите от ЛД.Специални гости на компанията по време на нейното участие на MachTech & InnoTech 2018 бяха и представители на партньорите й – г-н Оливър Шад (Oliver Schad) от Coax, водещ производител на коаксиални вентили и клапи за работни налягания до 500 bar, и г-н Пол Шулер от BAUER Kompressoren, с които много скоро очаквайте ексклузивни интервюта на виртуалните страници на Инженер.bg.


Повече информация за ЛД ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от МашТех/ВодаСофия/EE2018