Събития

Сградата е жив организъм! Всяка нейна система заживя собствен живот на Архитектурно-строителната седмица

22.03.2019 г.

Всяка сграда е отделен, жив организъм, чиито системи и структура трябва да функционират съвместно, ефективно, а все по-често и интелигентно, за да се изпълнява правилно цялостната ѝ функция. Именно това показа Архитектурно-строителната седмица на всички свои гости. Форумът се проведе от 6 до 9 март 2019 г. в Интер Експо Център – София, чиито врати бяха отворени за изложители от всеки сегмент на строителството, интериора и екстериора на съвременната среда. Инженер.bg проследи за вас най-ярките акценти в областта на строителните материали и конструкции, осветителните и климатични инсталации, както и необходимата за тяхното изпълнение строителна техника.Строителни материали и конструкции


Революционни технологии демонстрира Henkel. Международният гигант акцентира върху Fibre Force за здрави и еластични шпакловъчни разтвори, както и върху мазилки и бои Ceresit с технологията Double Dry, които при това идеално си взаимодействат и допълват.Турският производител на GRC облицовъчни панели Fibercast също затвърди своето място сред лидерите в архитектурно-строителните решения. Брандът е вече добре познат в професионалните среди и разполага с портфолио от над 300 успешно реализирани проекта на Балканите и в Близкия Изток.Многофункционален кофраж представи PERI със системата си DUO, изработена от негниещи и некорозиращи материали. От компанията насочиха вниманието и към модулното скеле PERI UP, сертифицирано за „Скеле с интегрирана система за сигурност“.Р.К.И. България участва като официален представител на международния производител rukki, като в рамките на специализирания форум разгърна богатото си портфолио от сандвич панели и покривни и фасадни облицовки, реализирани в контекста на „сградите на бъдещето“.Електрически заварени телени мрежи и панели, арматурни мрежи и заготовки, чието качество е удостоверено с TÜV сертификат, бяха само част от продуктовата гама, представена от Stad. Компанията взе участие и в съпътстващата програма на изложението с подробна и стилна презентация.


Сградни системи


Българското дружество Атаро Клима изложи своите разнообразни решения за сградна вентилация и климатизация. Партньори на компанията са Daikin, Aermec, DEC International, а гамата ѝ от услуги включва инженеринг, производство на елементи, монтаж, гаранционно и следгаранционно обслужване на ОВК инсталации.В същото направление се изяви и Cooper&Hunter България, един от лидерите на пазара на климатични инсталации, като постави фокуса върху енергийната ефективност и функционалността. Като част от актуалния си продуктов каталог компанията включи битови сплит и мултисплит системи, системи за климатизация на търговски и промишлени обекти и VRF системи.Алуминиеви профили за архитектурни системи, автомобилната индустрия и други приложения представи Етем – производител с над 35 години опит. Предприятията на компанията са разположени в България и Гърция, а годишният ѝ капацитет надхвърля 35 000 t.Атрактивно бе присъствието на Нортоп – българска компания, специализирана в продуктите за изграждане на покриви, сглобяеми къщи и други видове дървени конструкции. Дружеството е официален представител на полския производител на покривни прозорци и системи за покривно осветление Fakro.Първата компания, която изпълнява празнична светлинна украса в градски условия у нас, също бе част от строителния форум. Призма – светлинни решения е един от лидерите на пазара в областта на нестандартните осветителни системи, както за фасадно-архитектурно осветление, така и за интериорно.Инструменти, техника и оборудване


Горещо поцинковани детайли представи българското предприятие, което разполага с една от най-големите вани за горещо поцинковане у нас. Производствената база на Заводи за горещо поцинковане (ЗГП) се намира край Пловдив, а в нея са внедрени технологии и оборудване от последно поколение.Висок клас ръчни ел. инструменти, подходящи за дървени конструкции, сухо строителство, реновиране, мебелното производство, както и подготовката за лакиране и финиш презентираха от Festools. Европейският производител гради своите традиции в областта вече повече от 90 години.Атракция за гостите бе щандът на Си Ем Ел България – официален дилър на JCB, един от световните лидери в производството на строителна, пътна и земекопна техника. Английският производител неведнъж отличава българското дружество за най-успешен нов дилър, за изключителен ръст на продажбите, както и за постигане на значителен пазарен дял.

 


Богато разнообразие от подемна техника демонстрира Славяника Импорт Експорт. Българското дружество е официален представител на машини с марка Boecker, като предлага подемници на платформа, кранове с вишка на платформа, алп-лифтове за товари и хора и мн. др.


Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от WaterTech 2019