Новини

Ежегодната емблематична конференция БУЛАКВА ще се проведе по време на Water Tech Expo

28.01.2019 г.

Официалната ежегодна конференция БУЛАКВА, посветена на водния сектор у нас, ще се проведе паралелно с Water Tech Expo. Посетителите ще могат да присъстват на събитието на Българската асоциация по водите (БАВ) на 6 март 2019 г., а темата тази година е фокусирана върху промените в европейското законодателство. В рамките на конференцията участниците ще се запознаят с възможностите за модернизиране на системите за икономично потребление на водните ресурси.


 

 

По време на 11-ото издание на събитието ще бъдат обсъдени редица аспекти от новите наредби, които засягат развитието на водния сектор не само на национално, а и на европейско ниво. Тематиката представлява интерес за голяма част от представителите на общински и държавни институции. „В рамките на конференцията участниците ще се запознаят с възможностите за модернизиране на системите за икономично потребление на водните ресурси и начините за изграждане на интегрирана водна инфраструктура“, информираха организаторите за Инженер.bg.


 

Заедно с конференцията БУЛАКВА ще проведе и 5-ата техническа среща по международния проект Watenergy Cycle. Той се реализира по програмата за транснационално сътрудничество на Европейския съюз Interreg V-B „Балкани – Средиземно море“ 2014 – 2020 г. Генералната му цел е оптимизиране на управлението на водните ресурси, предвид устойчивото им дългосрочно търсене.

 

Миналогодишното обсъждане се състоя в гръцкия град Козани под патронажа на градския ВиК оператор и с участието на партньорите по проекта. Тогава бяха обсъдени важни въпроси във връзка с изпълнението на проекта, както и предстоящото домакинство на България тази година.

 

Източник на снимковия материал: Интер Експо Център

Още от WaterTech 2019