Новини

Многообразие от решения за една по-чиста индустрия по време на Вода София 2018

12.02.2018 г.

Вода София е ежегодно В2В изложение за управление на водните ресурси в България. Тази година, за 12-ти пореден път, форумът ще даде възможност на български и чуждестранни фирми да представят иновативни решения за ВиК сектора. „От 27 до 29 март 2018 г. представители и дистрибутори на световни производители ще представят актуални продуктови и технологични новости и ще демонстрират технологии, подходящи както за общинските ВиК дружества, така и за отделните домакинства. Сред изложителите са и компании, предлагащи проектиране, изграждане и експлоатация на съоръжения, техническо управление, поддръжка и обучение”, разказаха за Инженер.bg от Интер Еспо Център – София, организатор на събитието.


 

Сред основните акценти на изложението са различни видове високоефективни помпи и помпени системи. „Участие в проявата ще вземат представители на водещи производители в областта, като посетителите ще имат възможност да се запознаят с богато разнообразие от различни видове помпи, подходящи за промишлено и битово приложение”, коментираха домакините.


 

Силно застъпени са и решенията за пречистване на питейни и отпадни води. „Очакваме тазгодишното издание на Вода София да предложи още по-богато разнообразие от технологии и цялостни решения за управление на водата, като се започне от снабдяването с питейна вода, мине се през водоподготовка за индустриални нужди, стопанисването на дъждовната вода и се стигне до отвеждането и пречистването на отпадъчните води”, коментираха от Интер Експо Център.

 

Сред демонстрираните технологии ще бъдат и решенията за филтриране и отстраняване на различни замърсители.


 

Успоредно с изложението, в Интер Експо Център ще се проведе и 10-ата конференция Булаква, чиято тема тази година е „Инвестиционни предизвикателства пред водния сектор – иновативни решения и финансови стратегии”. Организатор е Българската асоциация по водите, а дните на провеждане са 27 и 28 март.

 

Източник на снимковия материал: Интер Експо Център – София

 

Още от МашТех/ВодаСофия/EE2018