Инженерни истории

Инженер, счетоводител, химик и държавен служител в надпревара за „Най-умен котарак“

28.12.2018 г.

Изумителни са силите на съдбата! Така, както сплита пътищата на сродните души по цял свят, тя събрала на едно място и четирима „братя по участ“ – ергените от софийския квартал „Надежда 5“, които освен един и същи вход делели и общата си страст към котараци. Четиримата съседи били горди притежатели на прекрасни екземпляри от своенравните домашни любимци, но подхождали с такова старание към тяхното опитомяване и възпитание, че спокойно можем да твърдим, че най-умните котараци на света живеят именно в столицата.

 

 

Ето защо нашите герои – по професии инженер, счетоводител, химик и държавен служител, решили да си организират надпревара, така че веднъж завинаги да стане ясно чий котак е най-интелигентен. Нямало по-подходящ момент от Коледа, която те по традиция прекарвали така или иначе заедно, наред с мъркащите си любимци.

 

И така, празнували каквото празнували, и стопаните дали старт на състезанието.

 

Инженерът бил първи, повикал своя котарак и му казал:

 - Хикс на квадрат, демонстрирай!

 

Котаракът Хикс на квадрат се качил на масата, взел хартия и молив и нарисувал кръг, квадрат и триъгълник. Всички се съгласили, че е много умен.

 

След това счетоводителят заповядал на своя любимец:

 - ДДС, покажи какво можеш!

 

ДДС отишъл в кухнята и се върнал с 12 кюфтета, които подредил в 4 купички по 3 кюфтета в купа. На другите номерът определено им харесал.

 

На свой ред, химикът се обърнал към своя любимец:

 - Епруветка, давай!

 

Епруветка донесъл кутия мляко от хладилника и отсипал точно 150 ml в една чаша. Другите определено се впечатлили от тази точна лапа.

 

Накрая останал държавният служител. Попитали го:

 - А твоят котарак какво умее?

 

Държавният служител наредил:

 - Хрантутник, демонстрация!

 

Хрантутник изял кюфтетата, изпил млякото, препикал чертежа, оплакал се, че го боли гърбът, написал жалба срещу лошите условия на труд, изпратил я в службата за предотвратяване на епидемии и си взел болнични за един месец!

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

ПРОМО.bg