Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Инженерни истории

Китайският град Ухан – домът на иновациите

05.04.2020 г.


В началото на годината китайският град Ухан прикова вниманието към себе си с разпространението на COVID-19. Тревожните статистики обаче вече отстъпват място на новините за възвръщането на града към обичайната си динамика, която допреди няколко месеца следваше ритъма на непрекъснат технологичен и икономически прогрес. Именно в тази светлина, ние от Инженер.bg, бихме искали да представим Ухан – града с хилядолетно културно наследство, в който днес иновациите намират своята територия за развитие.


 

В Ухан е разположен и мащабният иновационен център, наречен Оптичната долина (Optics Valley). Създадена през 80-те години на 20-ти век, в нея са концентрирани редица световни технологични колоси, а енергията на 300 000 специалисти и над 800 000 академични възпитаници се завихря около създаването на иновациите на бъдещето. Развитието на мостовото и високоскоростното железопътно инженерство, устойчивото градско планиране превръщат Ухан във водещ транспортен хъб на Китай.

 

Още любопитни факти за града четете скоро в Инженер.bg!

 

Източник на снимковия материал: chinaopticsvalley.com

ПРОМО.bg

  • Видео звънец с Wi-Fi Legrand

    Видео звънец с Wi-Fi Legrand

    Неустоима разпродажба до изчерпване на наличностите с 30% отстъпка от БулЕлектрик Груп! Вземете сега видео звънец с Wi-Fi на страхотна цена и две години гаранция от онлайн магазина на компанията Bulsmart.

  • Термостат ELIOT Smarther

    Термостат ELIOT Smarther

    БулЕлектрик Груп организира пролетна разпродажба! Вземете интелигентен термостат за вграждане или открит монтаж на страхотна цена с 30% отстъпка от онлайн магазина на компанията Bulsmart.