Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

 

Инженерни истории

За логичното и незаконното по време на изпит по Механика на флуидите

10.02.2018 г.

В разгара на лятната изпитна сесия един бъдещ инженер се явил на изпит по Механика на флуидите. В дните, които били отредени за подготовка за изпита обаче, студентът не успял да получи нито за миг вдъхновението, с което да отвори  учебника и да прочете нещичко по темата. Вместо това, той се отдал на неспирни купони, сред голяма компания и изобилие от охлаждащи напитки.

 

В деня на изпита, съвсем очаквано, се оказало, че изобщо не бил подготвен. В продължение на около час не му оставало друго освен нервно да гризе върха на химикалката си и да гледа мрачно падналите му се въпроси, от които нищо не разбирал. Към края на изпитното време студентът се отправил с мъченическо изражение към преподавателя и му подал празния лист.


 

Професорът погледнал хубавия младеж пред себе си, спомнил си какъв левент бил на младини и решил да даде шанс на момчето:

 

 - Ако ми зададеш въпрос, чийто отговор не знам, ще ти пиша тройка – заявил  преподавателят.

 - Кажете какво е законно, но нелогично; какво е логично, но незаконно и какво е нито законно, нито логично? – веднага го попитал студентът.

 

Професорът помислил известно време над загадката, но не могъл да се сети за отговора. Спазил думата си към бъдещия инженер и му писал тройка, след което попитал и за отговора.

 - Ами виждате ли, г-н професоре! Вашата съпруга е по-млада от вас с 30 години – това е законно, но нелогично. Тя си има любовник, което е логично, но незаконно. А нито е законно, нито е логично, че току-що пуснахте великодушно нейния любовник!

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

ПРОМО.bg

  • Сет изолирани отвертки Wera

    Сет изолирани отвертки Wera

    Безопасност и високо качество в 1. С изолираните отвертки с марка Wera. Вземете сега сет изолирани отвертки или сет изолирани ръкохватки от гамата Kraftform на промо цена и правилният инструмент да ви бъде винаги на разположение! От Ритбул!

  • Измервателни клещи Megger

    Измервателни клещи Megger

    Търсите лесно и надеждно решение за проверка на стойностите на тока? При вас идват измервателните клещи на Megger, при това на още по-добри цени! Изберете вашия модел веднага!