Инженерни истории

За логичното и незаконното по време на изпит по Механика на флуидите

10.02.2018 г.

В разгара на лятната изпитна сесия един бъдещ инженер се явил на изпит по Механика на флуидите. В дните, които били отредени за подготовка за изпита обаче, студентът не успял да получи нито за миг вдъхновението, с което да отвори  учебника и да прочете нещичко по темата. Вместо това, той се отдал на неспирни купони, сред голяма компания и изобилие от охлаждащи напитки.

 

В деня на изпита, съвсем очаквано, се оказало, че изобщо не бил подготвен. В продължение на около час не му оставало друго освен нервно да гризе върха на химикалката си и да гледа мрачно падналите му се въпроси, от които нищо не разбирал. Към края на изпитното време студентът се отправил с мъченическо изражение към преподавателя и му подал празния лист.


 

Професорът погледнал хубавия младеж пред себе си, спомнил си какъв левент бил на младини и решил да даде шанс на момчето:

 

 - Ако ми зададеш въпрос, чийто отговор не знам, ще ти пиша тройка – заявил  преподавателят.

 - Кажете какво е законно, но нелогично; какво е логично, но незаконно и какво е нито законно, нито логично? – веднага го попитал студентът.

 

Професорът помислил известно време над загадката, но не могъл да се сети за отговора. Спазил думата си към бъдещия инженер и му писал тройка, след което попитал и за отговора.

 - Ами виждате ли, г-н професоре! Вашата съпруга е по-млада от вас с 30 години – това е законно, но нелогично. Тя си има любовник, което е логично, но незаконно. А нито е законно, нито е логично, че току-що пуснахте великодушно нейния любовник!

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

ПРОМО.bg

 • Лицензи за продукти на SolidWorks

  Лицензи за продукти на SolidWorks

  Имате нужда от CAD решение! Сега е най-доброто време да се снабдите с него. Закупете лицензи за 2 продукта на SolidWorks и вземете единия на половин цена. Побързайте, наличностите са ограничени! От Рапид Прогрес.

   

 • Операторски дисплей Magelis и програмируем контролер Modicon

  Операторски дисплей Magelis и програмируем контролер Modicon

  Филкаб ви предизвиква! Осигурете си по-голямо удобство при работа и по-висока производителност с операторски дисплей Magelis и програмируем контролер Modicon на Schneider Electric. Закупете ги сега и вземете подарък – 5 бутона Harmony XB5 по ваш избор.