Инженерни истории

За логичното и незаконното по време на изпит по Механика на флуидите

10.02.2018 г.

В разгара на лятната изпитна сесия един бъдещ инженер се явил на изпит по Механика на флуидите. В дните, които били отредени за подготовка за изпита обаче, студентът не успял да получи нито за миг вдъхновението, с което да отвори  учебника и да прочете нещичко по темата. Вместо това, той се отдал на неспирни купони, сред голяма компания и изобилие от охлаждащи напитки.

 

В деня на изпита, съвсем очаквано, се оказало, че изобщо не бил подготвен. В продължение на около час не му оставало друго освен нервно да гризе върха на химикалката си и да гледа мрачно падналите му се въпроси, от които нищо не разбирал. Към края на изпитното време студентът се отправил с мъченическо изражение към преподавателя и му подал празния лист.


 

Професорът погледнал хубавия младеж пред себе си, спомнил си какъв левент бил на младини и решил да даде шанс на момчето:

 

 - Ако ми зададеш въпрос, чийто отговор не знам, ще ти пиша тройка – заявил  преподавателят.

 - Кажете какво е законно, но нелогично; какво е логично, но незаконно и какво е нито законно, нито логично? – веднага го попитал студентът.

 

Професорът помислил известно време над загадката, но не могъл да се сети за отговора. Спазил думата си към бъдещия инженер и му писал тройка, след което попитал и за отговора.

 - Ами виждате ли, г-н професоре! Вашата съпруга е по-млада от вас с 30 години – това е законно, но нелогично. Тя си има любовник, което е логично, но незаконно. А нито е законно, нито е логично, че току-що пуснахте великодушно нейния любовник!

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

ПРОМО.bg

  • Стакери KMS.AC с марката VENI

    Стакери KMS.AC с марката VENI

    Не пропускайте новата промоция на Вени и Ко! Само сега ще получите 13% отстъпка за всеки закупен електрокар KMS.AC! При това с бонус  можете да се възползвате от две безплатни посещения за обслужване и профилактика!

  • Абразивно кече за ръчно шлайфане

    Абразивно кече за ръчно шлайфане

    Закупете абразивно кече за ръчно шлайфане на уникално добра цена! Само сега за 4 лв./m или вземете цяло руло от 20 m за 70 лв. Лятното топ предложение е на фирма СР Абразиви&Инструменти.