Инженерни истории

А вие обичате ли игрите с въпроси и отговори?

08.06.2019 г.

По време на полет между Лондон и Ню Йорк програмистът Джеймс и инженерът Джон се оказват на съседни седалки. Джон точно се канел да подремне, когато непривично комуникативният Джеймс решил да побъбри със своя спътник.Пъргавият ум и скуката накарали Джеймс да предложи игра, с която времето да мине бързо и неусетно, но и ползотворно. Всеки задава въпрос на другия – ако опонентът не успее да отговори, дава 5$ на питащия. Точно когато Джон се канел да откаже и все пак да се опита да поспи, Джеймс вдигнал залога – той щял да плаща не 5$, а 50$ за всеки неотгатнат отговор. Джон все пак склонил, особено при новите правила.


Пръв задал своя въпрос програмистът:

- Какво е разстоянието от Луната до Слънцето в 15 фаза?


Инженерът, без много да мисли, извадил $5 и ги дал на съседа си по седалка. На свой ред, той попитал:

- Кое е това животно, което се катери на три крака, а слиза на два?


Джеймс се позамислил и след като на първо четене не открил верния отговор в паметта си, се амбицирал жестоко. Започнал да търси в интернет – нищо. Свързал се с библиотеката на Сената – нищо. Пратил запитване до Академии на науките – нищо!


Полетът вече бил към края си, а инженерът вече се бил наспал, когато програмистът не издържал, извадил $50 и ги дал на инженера!


Джон ги взел доволен и се упътил към изхода на самолета.


- Почакай! – викнал Джеймс – А какъв е верният отговор?


Инженерът Джон се усмихнал сънено, извадил $5 и ги дал на объркания Джеймс.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

ПРОМО.bg

  • Принтери за маркиране Linx 8900

    Принтери за маркиране Linx 8900

    Търсите принтер за маркиране? Имате възможността да поръчате своя Linx 8900 от фирма Бетелгиус само сега на атрактивни цени с до 25 % отстъпка! До изчерпване на количествата!

  • LED прожектори, кабелни обувки, модулни табла от Ритбул

    LED прожектори, кабелни обувки, модулни табла от Ритбул

    LED прожектори, кабелни обувки и модулни табла! Всичко това на невероятна ТОП цена. Само сега и само за вас от Ритбул обявиха уникално добра оферта. Не се бавете!