Инженерни истории

А вие обичате ли игрите с въпроси и отговори?

08.06.2019 г.

По време на полет между Лондон и Ню Йорк програмистът Джеймс и инженерът Джон се оказват на съседни седалки. Джон точно се канел да подремне, когато непривично комуникативният Джеймс решил да побъбри със своя спътник.Пъргавият ум и скуката накарали Джеймс да предложи игра, с която времето да мине бързо и неусетно, но и ползотворно. Всеки задава въпрос на другия – ако опонентът не успее да отговори, дава 5$ на питащия. Точно когато Джон се канел да откаже и все пак да се опита да поспи, Джеймс вдигнал залога – той щял да плаща не 5$, а 50$ за всеки неотгатнат отговор. Джон все пак склонил, особено при новите правила.


Пръв задал своя въпрос програмистът:

- Какво е разстоянието от Луната до Слънцето в 15 фаза?


Инженерът, без много да мисли, извадил $5 и ги дал на съседа си по седалка. На свой ред, той попитал:

- Кое е това животно, което се катери на три крака, а слиза на два?


Джеймс се позамислил и след като на първо четене не открил верния отговор в паметта си, се амбицирал жестоко. Започнал да търси в интернет – нищо. Свързал се с библиотеката на Сената – нищо. Пратил запитване до Академии на науките – нищо!


Полетът вече бил към края си, а инженерът вече се бил наспал, когато програмистът не издържал, извадил $50 и ги дал на инженера!


Джон ги взел доволен и се упътил към изхода на самолета.


- Почакай! – викнал Джеймс – А какъв е верният отговор?


Инженерът Джон се усмихнал сънено, извадил $5 и ги дал на объркания Джеймс.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

ПРОМО.bg

  • 3D принтери Form 3 и Form 3L

    3D принтери Form 3 и Form 3L

    Комбинирайте своя FDM принтер със SLA технологиите на 3D принтерите Form 3 или Form 3L и принтирайте идеята си сега! А от B2N ще ви осигурят до 400 евро отстъпка или безплатен литър Draft Resin. Вижте как!

  • Коледна промоционална кампания на LDG

    Коледна промоционална кампания на LDG

    Ножица за срязване на кабели, клещи за кримпване, комплект инструменти и още, и още продукти. Ето ги новите специални предложения на коледни цени от LDG – както винаги от световнодоказани марки.